Еми супер, взимай грито и се надявай да не допираш до гаранцията. Ама грито е доста лакомо за ток-папа почти двойно, отколкото 12-ка на друга марка по-скъпа само с 150лв с монтажа.
Sent from my K012
Еми супер, взимай грито и се надявай да не допираш до гаранцията. Ама грито е доста лакомо за ток-папа почти двойно, отколкото 12-ка на друга марка по-скъпа само с 150лв с монтажа.
Sent from my K012
Този пост е редактиран от avenger; 11-02-17 в 00:27.
Защо ,какъв би бил проблема ако не дай си боже стане нещо и опра до гаранцията ?
Второ - разликата с модела който предполагам че визирате не е 150,а 400 лева.При нас Change e 940 с монтажа,а Fuji 12 lm е 1360.И това за двойния разход доказано ли е по безспорен начин,в смисъл двата климатика да работят в една и съща среда и да се съпостави разхода ?
Това с разхода е вярно само и единствено при сравнение на нисък клас китайски конвенционален климатик с топ модел за японския пазар. И то при определени условия. Лично съм го проверил. При нисък и среден клас инвертори, разликата е минимална, ако изобщо я има. Комфортът е друга бира. Друга разлика е, че при евтините климатици е въпрос на късмет колко време ще изкарат. В един момент имах 3 бр. Нео. Най-старото /с компресор Тошиба/ още си работи вече 12-та година. Второто изкара 6г., а третото се спомина на 3-тата година; И на двете китайските компресори изпуснаха фреон от входа на кабелити и ....до там.
Климатиците за японския пазар отдавна ги правят в Китай. Скоро гледах един японец как демонтира стар японски климатик и на етикета пишеше Made in China.
Е и?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Имаше дискусия за това как вносителя си измива ръцете с монтажната фирма. А пък грешките на тази марка са толкова много списъка е А4 и определено са толкова глупаво формулирани че трябва да гадаеш. А никъде не съм споменал конкретен модел. Как например ти звучи консумация от 700вата на час при задаени 21градуса дали е вярно че е клас А+ на отопление?
Sent from my K012
Те правят "Великият поход", та климатик ще им се опре.
Благодаря Ви за добрите предложения. Моят личен фаворит м/у тях е Mitsubishi FH35VE, но цената му е над бюджета ми и се чудя дали има смисъл да го надхвърлям, тъй като не смятам да използвам климатик за основно отопление.
От друга страна не знам дали другите модели на Мицубиши и Дайкин ще са достатъчни за отопление в извънредни ситуации като тези от последните дни. Най-вече ме притеснява голямата площ на френските прозорци. Досега не съм използвал климатик за отопление и не знам какво да очаквам.