Страница 284 от 334 ПърваПърва ... 234274282283284285286294 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,246 до 4,260 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    279
    #4246

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от tsvetan86 Виж публикацията
    @kokovox - Благодаря за предложенията. 12-ките няма ли да са малки ? Предполагам когато ги сравнявам трябва да гледам номиналната отоплителна мощ вместо размера ? (Иначе ако може с 12/13/14/16-ка предполагам, че ще е по-тихо и по-икономично като цяло)

    @tony34al - Много добър въпрос:
    "long-term" ще се монтират климатици и в останалите, но не на този етап (поради финансови причини). На първо време ще се използват всекидневната и някоя (само една) от останалите спални. Имам конвектор, който обмислям да използвам на първо време за спалня 3 /като най-малка, но ако има вариант как с по-мощен климатик да се подпомага отоплението и - ще е чудесно. (Иначе за нея предполагам, че отделна 9-ка или качествена 7-ца би се справила. Иначе северната спалня е с вътрешна изолация, изолация на тавана и пода - 5см. Прозорците обаче са стара PVC с нови стъклопакети. Южната е изцяло вътрешна, като терасата пред нея е тип лоджия и има чисто нова качествена PVC дограма, както и външна изолация откъм терасата. За спалните обаче ще трябва да обмислям тишината на машината и в коя от 2-те е по-удачно да се сложи на първо време (размери от схемата не са верни). Отделно през всяка от стаите минават вертикални тръби за парно, което обаче в апартамента е премахнато, а предполагам, че и част от съседите не го използват.
    Не вярвам да има проблем да пречупва въздуха и в спалня 3. Аз бих се спрял на фуджи 12лтц.
    В последните 10 страници на темата има обсъждани модели за спалня, като сочени за такива са зс(х)-с сериите на мицубиши хеви, новата етереа на панасоник, даисеикай или шорай на тошиба, ако са правилно оразмерени и японски климатици, но за тях не мога да кажа или предложа нищо.
    @benata, чуденето Ви, за мен, е между дайкин и мицубиши. За дайкин има много писано, общо взето е прекрасна машина. Това да сложите подова и да топли и спалнята е най-добрият вариант и разликата няма да е повече от 2 градуса (като съдя по масата коментари, който пишат хората използвайки този метод). Помислете само, ако има деца скоро и се налага спалнята да бъде затворена.
    Този пост е редактиран от С.Мезинов; 17-11-17 в 12:15.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    29
    #4247

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    И двете машини ще Ви свършат работата. 12QKE е по-висок клас климатизатор.

    Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Благодаря, Aleksandars, твоето мнение ме насочва към Панасоника.

  4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #4248

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от benata Виж публикацията
    Здравейте,

    след вашите ценни съвети се разбра, че не е добра идея да слагам прекалено мощен стенен климатик(червеното) в спалнята, защото ще е шумен ако трябва да топли двете стаи.
    Решение е да се вземе по-малък, а за другото помещение да помагам с печка.

    Преди време бях изключил подовия климатик като вариант, защото и там възможността за монтаж е само една заради кондензната тръба, но сега я връшам на дневен ред.

    Сравнявайки двете ми опции:
    1. Стенен 10 или 12k btu (червеното каре) + печка в другата стая, когато ми се наложи
    2. Подов (синьото каре) който да топли спалята през другата стая, като по този начин ще се получи и по-ниска и приятна за спане температура.

    Втората ми опция изглежда да има повече предимства и остава да избера размера и модела.

    Мисля, че ми трябва 18-ка, а бюджета ми е малко над 3000 лв.
    Към момента се вписват:

    MHI SRF50ZMX-S
    Toshiba RAS-B18UFV-E
    Daikin FVXS 50 F
    General Fujitsu ABHG18LVTB
    Samsung AC052MNCDKH

    Не успявам да намеря достатъчно мнения, но ако MHI няма дефекти, силни пукания и шумни размразявания май клоня към него.
    Мислите ли, че това решение е по-добро и знае ли се нещо по съществено за изброените модели?

    Според мен първата опция е по-удачна. Разположението на подовия и преоразмерения климатик ще доведат до работа он/оф и може да се наложи пак да помагате с печка в спалнята. Иначе предимството е, че климатика, ще е в другата стая и няма да пречи толкова с шума. Според мен ключа в случая е, кое помещение, ще е по-обитавано, да може то да е по-добре отоплявано.

    Sent from my Power_2 using Tapatalk

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    11
    #4249

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Здравейте! Предстои ни смяна на климатик в спалнята. След много четене, търсене и питане се обърках съвсем и реших да попитам на правилното място - т.е.тук при вас. Градът е Пловдив. Спалнята е със западно изложение, ново строителство с външна изолация. Квадратурата е 16 кв.м., втори етаж, вътрешна стая. Климатикът е необходим за отопление в най-студените дни и охлаждане в най-горещите. Дограмата е пвц с К-стъкло, но има 4 прозореца - като общата им квадратура е около 4 кв.м. /приобщавана е тераса/. Стаята се ползва само за спалня. Бяхме се спрели на модел на Дайкин - FTXB 35 KM, но ми казаха, че при ниски външни температури не се държи добре. Другият вариант е за FTX35J3 RX35 K, за който също прочетох противоречиви мнения. Не държа на Дайкин. Просто ползваме още два климатика на марката и съм доволна. Единият е на повече от 10 години, но има много функции, които са много удобни за спалня и си го преместихме от стария апартамент. Бюджетът ни е скромен - 1000-1400 лв. с монтажа. Благодаря предварително на всички, които ми дадат професионален съвет.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    10
    #4250

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Попитах, защото когато отоплявате само едно помещение, особено с климатик, може да останете разочарован от начина му на работа. Ако се отопляват всички помещения, положението става коренно различно. Просто е добре да сте подготвен, в очакванията си.
    Може ли по-подробна информация в тази насока, тъй като не съм добре запознат и определено ще ми е полезно да го взема впредвид за оразмеряването на машината. Със сигурност дори и да се монтират климатици на останалите стаи - не очаквам да има ситуации, в които да "има нужда" да се отоплява целия апартамент в близките години.
    Друга подробност е, че за времето от 9 до 19 часа през седмицата може да се поддържа по-ниска температа в хол-а /да се намалява климатика или да се изключва/.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    15
    #4251

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Привет отново! За посочената стая ме съветват да сложа 12LMC вместо 09. обосновано ли е??

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от cocomaz Виж публикацията
    Привет!
    Моля са съдействие за правилен избор на климатик
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и двете
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? кухня, 14м2, 34м3, пластмасова дограма нова петкамерна, стъклопакет,3м2, източно изложение, апартамент 4 ет. /8 етажен блок/
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Бургас
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 25, зима 22-23
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? няма вътрешна изолация, в момента блока се санира с 10 см стиропор
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? готварска печка, хладилник телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1100 -1200 без монтаж
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? всякаква
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. стаята е с приобщена тераса, терасата горен етаж също е приобщена и отопляема, терасата под моята в момента се затваря с 15 см итонг и 10 см изолация но няма да се вкарва в стаята.



    спрял съм се на Fuji electric RSG 09LMCA

    или подобен от групата fuji. Нямам предпочитания към марка. Характеристиките на модела са на границата. Ще се справи ли 09?
    Нямам информация за по-нови модели от този сезон и други марки.
    Моля дайте препоръки.
    Благодаря много на отзовалите се.
    Ще съм много благодарен за препоръка на фирма в Бургас. В момента посочения модел е на промоция 1120 с монтаж Клима Груп 2.
    Съжалявам забравих за картинката. О
    Привет отново! За посочената стая ме съветват да сложа 12LMC вместо 09. Обосновано ли е??

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    279
    #4252

    Отговор: Избор на климатик 2017

    @splendor, мицубишито е с 600В отдавана мощност минимум, най-вероятно няма да е ОН/ОФ. Може да прочетеш описанието на работата на новата 60-ка от гамата на Хеви от @rosswen, като става ясно, че машините са с добър алгоритъм и си падат до минимума. А и вратата към спалнята ще е отворена и всичко ще си е наред.
    @rosimin, 09 фуджи ЛУК или ЛМЦ, ще ви свършат работа, но са малко шумни според масата потребители (духат повечко). Ако намерите на промоция Мицубиши Хеви 20зс-с с включен монтаж, казват че за спалня е идеален. Редовната цена на последния е малко над бюджета ви с монтажа, но съм сигурен, че може да се намери и до 1400лв.
    @cocomaz,по пътя на логиката, би трябвало да ви е достатъчноа 9-ка. Не знам до каква степен можете да се доверите на монтажника, може би е преценил, че няма да се справи, защото помещението е студено, може и да има на склад 12-ки или да иска да се презастрахова да не излезе крив, че ви е студено после. Няма как някой да ви даде еднозначен отговор тук. Крайния избор остава за вас.
    rosswen одобрява това.

  10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #4253

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    @splendor, мицубишито е с 600В отдавана мощност минимум, най-вероятно няма да е ОН/ОФ. Може да прочетеш описанието на работата на новата 60-ка от гамата на Хеви от .
    Много от минимумите дадени в мануалите, не са точно такива на практика. 18ка в 17 м2 стая да не работи на он/оф ще е чудно. Предполагам, че това мицубиши си вдига минимума при при падане на температурите, както при другите модели?

    Sent from my Power_2 using Tapatalk
    Genadi80 одобрява това.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    279
    #4254

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Затвори ли се вратата и е Он/Оф 100%, но при отворена трябва да е задоволителен ефекта.
    Другия вариант е за 2 машини, подова 9-ка и стенна 12-ка или конвектор в малката стая и 12-ка в спалнята, както беше споменато по-рано.
    rosswen одобрява това.

  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2017
    Мнения
    4
    #4255

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Затвори ли се вратата и е Он/Оф 100%, но при отворена трябва да е задоволителен ефекта.
    Другия вариант е за 2 машини, подова 9-ка и стенна 12-ка или конвектор в малката стая и 12-ка в спалнята, както беше споменато по-рано.
    @splendor, @С.Мезинов
    Между стаята и спалнята няма врата, а е преход.
    В тази връзка от разговор със специалист/търговец останах с впечатлението, че би ми отказал монтаж/гаранция ако според него някоя машина би се зорила в дадени условия.

    Чета форума само от няколко дни и не виждам много препоръки за фирми/специалисти, не знам дали не е заради правила, но ако имате идеи за някой в София ще съм благодарен ако пратите на лично или ако има подобна тема...

    Много благодаря!

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    279
    #4256

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от benata Виж публикацията
    @splendor, @С.Мезинов
    Между стаята и спалнята няма врата, а е преход.
    В тази връзка от разговор със специалист/търговец останах с впечатлението, че би ми отказал монтаж/гаранция ако според него някоя машина би се зорила в дадени условия.

    Чета форума само от няколко дни и не виждам много препоръки за фирми/специалисти, не знам дали не е заради правила, но ако имате идеи за някой в София ще съм благодарен ако пратите на лично или ако има подобна тема...

    Много благодаря!
    Свържи се с колегата @Mega. Щом е свод не би трябвало да има проблем, но съм сигурен, че при огледа от колегата ще получиш правилните насоки.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #4257

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от benata Виж публикацията
    @splendor, @С.Мезинов
    Между стаята и спалнята няма врата, а е преход.
    Да, това го видях още преди няколко поста и не съм споменал за врата, никъде след това.



    Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    29
    #4258

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Преди няколко поста питах за мнения за климатик за отопление. Сега искам да доуточня - климатика трябва да работи поне до минус 20 градуса, град Русе, 20 м2, южно изложение. Бях се спрял на Panasonic 12QKE, но това, че изключва на -17, -18 градуса и честите дефрости ме поотказаха, защото в стаята има възрастен човек целодневно. Бюджета ми е до 2000 лв. Моля за мнения какъв да си взема.
    Засега , след четене по форумите съм се насочил към HITACHI RAK 35PSA / WSA.
    Този пост е редактиран от kadett1; 18-11-17 в 15:31.

  17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #4259

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Това хитачи има много смотан и неадекватен дефрост алгоритъм. Някои тука се мъчеха да го лъжат с бърникане по платката и добавяне на разни съпротивления, но според мен ако възрастният човек реши да му увеличи градусите и му вдигне мощността пак ще зацикли с дефростите.
    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Какво му е читавото, абсолютно неадекватен алгоритъм. Намерих за топ-моделът им psb, който вероятно е същия като при твоя.
    Първият дефрост е контролен, независимо от температурата винаги по време на 1 час.
    Втория и последващите дефрости се определят от времето за размразяване на топлообменника - ако е под 6 минути,
    от 0° до -10° размразява на 40 минути,
    под -10° на час и половина.
    Ако е над 6 минути и под -10° почва да ги цикли на 40 минути.
    При -15° на максимална мощност хитачито ще цикли дефрости като побъркано, не е уместно да го сравняваш с дайсекай.
    Ако искаш климатик с редки дефрости, по-добре отдели още някой лев за дайсекай. Тошиба се славят, че размразяват рядко.
    Ето и още няколко по-евтини и топлещи предложения:
    Мицубиши FH25VE
    Gree U-Crown 12
    Gree Hansol 12
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 18-11-17 в 19:46.
    MistaMasta одобрява това.

  18. Novice
    Тук е от
    Nov 2017
    Мнения
    2
    #4260

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Здравейте,
    Предстои ми закупуване на климатици за ново жилище. Климатиците ще се ползват както за отопление, така и за охлаждане. Планирам монтаж във всяка спалня и в дневната. Дневната и кухнята ще са в едно общо помещение. Височина на жилището 2.50м.
    Имам нужда от съвет по отношение избор на климатик за всяко от помещенията и подходящо място за монтирането на вътрешните и външните им тела..

    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението - прилагам схема на жилището
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид) - ПВЦ дограма, двоен стъклопакет всесезонно стъкло. Стъклопакета на спалня (стая номер 6 е троен)
    в) квадратура на прозорците - стая 5 - 4.8 м2, стая 6 - 3.2 м2, стая 7 - 3.8 м2, стая 4 - 4.5 м2. Пред двете крайни спални (стаи 5 и 7) и дневната има тераси остъклени с ПВЦ дограма, двукамерен стъклопакет с всесезонно стъко.
    г) изложението на помещението - трите спални са с южно изложение, съответно дневната със северно.
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености) - 4-ти от 5 етажа. Стените от изток и запад са вътрешни. Външи части на жилището са северната тераса, двете южни тераси и стая 6.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - гр.Монтана
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима - лято 25-26, зима 23-24
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията - окачен таван с 5 см минерална вата, вътрешна изолация 3 см мин. вата на трите тераси, и 5 см мин.вата на стая 6.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви - в спалните ще има телевизори, компютри и осветителни тела. В дневната телевизор, съответно в кухнята - хладилник, съдомиялна, печка.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - за спалните по около 1500 лв без монтаж, за дневната - ползвам в момента Mitshubishi Electric GE35VA, ако е подходящ мога да го преместя, ако не - до 2000 лв. без монтаж за нов.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане - без ограничение.

    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 13:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 01-02-16, 23:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 06:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 22:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе