Разбрах го.. Намерих си 16-ката тръба. На 410 е, а илата за 22 :-))) Иначе термометъра ми показва 15 градуса, а дисплейчето на климатика 22. Осака майна :-)))
Разбрах го.. Намерих си 16-ката тръба. На 410 е, а илата за 22 :-))) Иначе термометъра ми показва 15 градуса, а дисплейчето на климатика 22. Осака майна :-)))
На 410 е,имаха едни ъглови Осаки пак на 410 а с порт за r-22.Зареждай по табелата.
така и така се пита за Осака .
Нормално ли е конвенционалка при +10 градуса да си размразява през около 2-3 часа ?
Не го прави веднъж в началото .
Работи си и вкл дефрост за около 10-15 минути . Външното направо става като радиатор .
Това се повтаря на всеки 2-3 часа .
Дали когато съм го мил с водоструиката не съм прекъснал някой сензор ?
На компресора пише..
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
изпитвам затруднение с избора на подходяща големина климатик.
Голяма част от стените са скосени - може да има само един климатик и вътрешното тяло трябва да е в спалнята.
Помещенията, които искам целогодишно да отоплявам и охлаждам са двете стаи на схемата.
Кубатурата на двете стаи е 94 куб.м. (2.2м таван).
Имах срещи с не случайни специалисти, но ми препоръчват климатици с доста голяма разлика в мощността.
Използвах следната статия, за да си направя собствени сметки.
Без да съм включвал запас, топлинните загуби зимата на двете стаи възлизат на 2226 W при 40 С разлика в темепратурата -15/+25 С.
Интересувам се от скоро, но дори и сметките да се сбъркани двойно ми беше препоръчан климатик с 8 кВ номинал.
Не подценявам опита на специалистите, но предпочитам да не се презапасявам в пъти, а за разликата в парите да взема една идея по-качествен и тих климатик.
Въпросите са ми дали презапасяването е някаква тенденция и ако приемем, че топлинните загуби на едно жилище са 2kW при -15/+25 С, то на теория каква номинална мощност трябва да има един климатик при тези условия?
Благодаря!
Здравейте, възнамерявам да слагам климатик за отопление и охлаждане в спалня 13,5 кв., 5-и етаж , изток, ново строителство с външна изолация и PVC дограма. Единственото ми изискване към климатика е да е максимално тих-както външното, така и вътрешното тяло. Готов съм да дам 2200лв, ако има гаранция откъм тишина, но ако има и по-евтин вариант, макар и не толкова икономичен-не е проблем да взема и него. Искам да кажа, че съм сложил в дневната Тоshiba-ras-10g2kvp-eras-10g2avp-e-daiseikai-8-10000-btu, като горе-долу съм доволен- тихо е външото и вътрешното тяло, но проблема е , че при достигане на желаната температура всеки път хоризонталните жалюзи се затварят и после като тръгне пак се отварят съответно, а ел.моторчето е относително шумно, което за мен е странно и проблем, ако се спи в помещението. И при дефроста има едни тежки дихания. Въпроса е , че не знам дали при другите климатици от този клас има други проблеми или пък си ги има същите плюс допълнителни. Препоръчаха ми откъм тишина този: mitsubishi-heavy-srk20zmx-ssrc20zmx-s-diamond-7000-btu-klas
По-скъпият вариант е този mitsubishi-heavy-srk20zsx-s-src20zsx-s-7000-btu . Та от тези трите- кой е най добрия вариант откъм тишина , по-редки и поносими дефрости, защото е за спалня. Ако има хора, които имат директни наблюдения от работата на климатиците да дадат съвет,а не само по спецификация, защото едно е по документи, друго е в реални условия, както знаем... Разбира се , може и някои друг модел или марка. Благодаря Ви предварително
П.П. Нещо с линковете не ми се получи...
Този пост е редактиран от marqn; 16-11-17 в 17:47.
@benata, Според мен Ви трябва 18-ка, която да има нисък шум при това разположение - примерно Gree Ucrown. При това разпределение със сигурност ще има разлика в градусите в помещенията. Не знам някой да може да спи до климатик с 8кв. номинал......
Не ми е работа да препоръчвам машини, но внимателно прочетох какво си написал. Разгледах и схемата. Обитавал съм подобен мезонет на Тенерифе. Абсолютно необходима ти е девятка / десятка от висок клас за означеното с червено място, един тих настолен вентилатор и малък еднокилонатов конвектор. Последните две неща може и да не ти дотрябват никога, но трябва да ги има налични за второто помещение. Така ще си гарантираш комфорта целогодишно. Не позволявай да те подведат с по-голяма машина за тези помещения, много ще сгрешиш.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 16-11-17 в 19:28.
И двамата ли сте се подкарали или аз съм с една обиколка напред.
Пробвай тук да я видиш: https://forum.setcombg.com/attachmen...-2017-plan.png
На мен ми е рано още, но все пак наздраве .
Моля за съвет за климатик:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и за двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; около 16 квадрата при 2,65 височина или към 42,5 куб.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
в) квадратура на прозорците;
г) изложението на помещението; юг
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? ет 6 от 6
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Стара Загора
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - лято 21-23 градуса зима 23 до 24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - ТВ
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1000- 1100 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? ято 21-23 градуса зима 23 до 24 градуса
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Търся възможно най - икономичния климатик и същевременно топлещ за около 1000лв.
За сега съм се спрял само на daikin ftxb35c нещо по - добро има ли ? Дайкина добър ли е за тези пари ?