Последен оффф
Ето какво ми излезна като написах уруру 50 цена
https://www.pazaruvaj.com/klimatici-...ra-p217138908/
Цената е 4000 лв
Последен оффф
Ето какво ми излезна като написах уруру 50 цена
https://www.pazaruvaj.com/klimatici-...ra-p217138908/
Цената е 4000 лв
Знам че има,но кои вършат работа и колко време ще я вършат не знам.Другото е,че и там има стойности като потребление на енергия и колко л на час(ден) задържат.Така,че не е просто едно сравняване на 2 цени.Освен това си го взех от приятел на по-ниска цена.Цитираната е тази на която се предлага в магазините.И просто когато го купувах си имах климатик ,иначе наистина е можело да се замисля за ururu.
Относно цените на ururu 4000 лв. ,ако се купи с REECL(на практика се пестят 12/15%) ще стане към 3500.Пък с приятели и връзки...кой знае.
По тази логика, всяка машина можеш да я вземеш на по-ниска цена, но не е там въпроса. В сериозните сайтове, цената е доста по-висока. Както и да е, предлагам да престанем да я дъвкаме тая цена, всички са съгласни, че машината е за хора с възможности.
Зимно време си иска овлажняване въздуха,на който му мухлясват стените и му кондензират стъклата има нужда от затопляне на помещението и някаква вентилация...Аз лично си бях замазъл розетките на комините,после ги пробих и сложих решекти,сега си имам естествена вентилация.
Здравейте, отново. При оглед на място ми препоръчаха Fuji 14 lmca. Аз гледах 14 luca и 12 ltca. Кой от трите е най-надеждния климатик? Кой от трите ще запазва най-висока мощност за отопление при отрицателни температури? Знам, че и трите са различни класове машини, дали да избера високия клас ltca или и някой от другите 2 ще свършат работа? Помогнете ми в избора, с добри аргументи, плюсове и минуси на различните машини. Или ще препоръчате друга по-добра машина със сходни параметри.
Не напротив точно това което е написал necata е коректно и съм 100% съгласен с него. Още снощи щях да им го пиша (за конденза), но не ми се влизаше в нови спорове.
А за розетките , просто ме разби като идея и моите ги замазах преди 7годинки а имам във всяка стая (дори ги бях забравил). Голямо БЛАГОДАРЯ на necata2.
Този пост е редактиран от Mig82; 22-02-18 в 16:50.
Наличието на конденз по стъклата или стените не значи непременно, че относителната влажност е висока.
И при ниска влажност и висока температура пак може да стане същото. Зависи дали температурата на стъклата или стената е под точката на оросяване.
Повишаването на температурата на затворен обем въздух(с какъвто и да е изсточник на топлина) намалява относителната влажност. Конденза по стъклата я нямалява още повече - част от влагата остава по стъклата и е извлечена от въздуха.
Някой климатици измерват отн. влажност. При студена стая отн. влажност е най-висока, колкото повече се стопля отн. влажност намалява.
Здравей,
Разгледах и подовите варианти, но стои отново проблема с мястото на вътрешните тела. То схемата, която съм прикачил се вижда, че нама много свобоно място (освен пак едно до друго).
Благодаря за предложението
Поздрави