Mig82, 14LMCA няма нищо общо хардуерно с 12 от същата серия,ама нищо. Говоря за външните тела.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-07-18 в 07:32.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-07-18 в 09:20.
Явно Мицубиши са царете на електроника и софтуер в световен мащаб.Много фирми ползват тяхни контролери.
Даже Miele ползват чипове на Мицубиши само,че са брандирани като Miele с някакъв техен номер.
Явно, ама не много.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сигурно имаш предвид Тошиба?
Знаем, че са най-големият производител на електронини елементи и чипове.
В случая не е толкова важно.
Все пак с мнението си не задължавам никого.
Всички японски марки имат иновации в климатизацията и добри модели.
Така.че няма смисъл да се налага определена марка като най..най.....
Съжалявам,че не мога да намеря линковете за класациите на Азия и Австралия,тогава щеше да има интересни коментари.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-18 в 09:58.
Не ми казвай, че си с 50SF в спалня
п.с.Ок, виждам, че е SF35.
Не знам, SF35 съм виждал само на фасада, не и как работи.
Много ли е зле?
SF50 е звяр - 1 приятел топли етаж от къща 70 квадрата с него ...
Прави по 4 квадрата лед под него, но топли ...
Харесва ми и, че прилича на Mr.Slim серията външното тяло.
- - - - - - - - - -
https://www.kooltech.co.uk/images/mitsubishi-electric-muz-sf50ve-e1-outdoor-unit-r410a-p1937-1750_medium.jpg
Да, с SF35 съм, баба ми има sf25 от 4 години и върху него имам доста наблюдения. Работят доста еднотипно, дебитите на първите 3 степени са еднакви. Имах и SF50, с който отоплявах 34м2 помещение, с немалки загуби и го продадох още пролетта. Прави чести и ненужни дефрости и е шумен. Това вътрешно телце е подходящо за 9-ка, но не и за 18-ка, с огромно 55кг. външно тяло. За да стопля под 0-та, трябва да работи на предпоследна степен, чийто дебит е по-нисък от степен low на сегашната ми машина, същевременно шумът е с 10dB + отгоре (много по-шумен и ветровит). Разликата е от земята до небето, вярно и разликата в цените е двойна, но и комфортът, и възможностите са х 2. Отделно, че МХИ-то се бори с едни 10-12м2 повече. Определено МХИ работят много по-комфортно и стабилно в сурови условия. И не само, в преходните сезони също. Други хора, като Chany, които имат и 2-те марки, споделят същото мнение. Другите коментатори, просто гадаят или се водят от факта, че нямат "йонизатор" и правят заключения.
Ако не се лъжа SF50 външното му е бивша термопомпа.
Не казвам, че са лоши, просто правя сравнение, защото истината се изкривява. Ако бяха чак толкова добри, нямаше да ги сменям на другата година и да се заглеждам по други марки. 50ZS-S работи в абсолютно същото помещение, същият апартамент, само че на 3-тия етаж. Работи доста по-комфортно от SF50 и не прави дефрости за щяло и нещяло. Споделих и тези впечатления, тъй като най-вертоятно ще бъда упрекнат, че сравнявам среден с висок клас.
П.п. Болежките на МЕ, като дефрост по часовник и висок минимум, ги има и във високия клас.
Този пост е редактиран от rosswen; 24-07-18 в 07:30.
От любопитство - двете марки - MHI и ME имат ли нещо общо?
Собстеник, корпорация....
Чета различни неща и не мога да разбера.
Мицубиши груп са доста фирми,които са отделени.
Най-инересното е,че всяка има акции в другите,но може да управлява само себе си.
Но предполагам,че за иновации и инженерни решения си помагат.
Виждал съм много специфични контролери за промишлени машини,които се изработват по поръчка в Мицубиши,затова си мисля,че изработката е от няколко фирми на групата.
Много са мощни и работят във всички сфери.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-18 в 12:00.