Серия FH, а отскоро имат и LN серия. Там минимумите изглеждат по-добре (не че е нещо кой знае колко впечатляващо, на моята 60-ка минималнлто топлоотдаване е 600W при +7), но и цените са космически. SF, доколкото знам, са среден клас. Поне цените им са такива. Ниският, мисля че беше WN.
MR SLIM търговски системи
Производителите на Mitsubishi Electric предлагат гама от търговски климатични системи инверторни R410A.
Подходящ за отопление или охлаждане на огромно разнообразие от приложения, гамата MR SLIM е една от най-продаваните в Австралия сплит системи за климатизация.*Комбинирайте ефективността с пълната гъвкавост, която тази гама може да предложи, а възможностите са практически безкраен.
MR SLIM получава името си от елегантно изработените външни тела - един от първите, който предлага монтаж на стена като алтернатива на монтажа на покрива.*Името може да се приложи и към широката гама от компактни и атрактивни вътрешни тела, които са на разположение.*С широка гама отоплителни и охладителни мощности и автоматична превключване като стандарт, тази гама е идеална за използване в различни конфигурации, подходящи за помещения като офиси, ресторанти и магазини.
Устройствата MR SLIM са повече от просто физически компактни и дискретни.*Също така те са сред най-тихите оперативни единици, което означава, че освен че се наслаждават на удобна, контролирана среда, потребителите едва ли знаят, че MR SLIM изобщо е там.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Има си хас къде съм казал че са еднакви и това какво трябва да означава ?
Топли ли на -20 , топли ... работи ли безпроблемно , работи ... може ли българина да си го купи без да се заробва със заеми ... може. Европееца мисли прагматично , купува най-ефтиния уред който му върши работа и е безпробремен. Българина , българина не ми се коментира .... има хора с 500лв. доход и клими за 2500лв. бройката ...без лихвите.
А цените на Mr.Slim са ....
60-ка инвертор за стенен монтаж - 6000лв
fan-towards-ac-unit-600x450.jpg
Японска икономична система за охлаждане.
Не е майтап съвсем случайно попаднах на това.
Като се замисля може и да са прави за разпределяне на хладния въздух и икономичен режим.
Рос правиш неточна съпоставка .
Сам си казвал ,че с електрика си бил без изолация .
Сега с Хевито си с изолация и Хевито е по-мощно !
За SF може да се разберем ..... ще ми трябва един за морето на есен да се слага .
Бях загледал Куперче или фуджак LLCC ( да махна единия от офиса и да сложа някое по мощно )
Интересното е ,че на охлаждане се задъхват хаиванчетата ,а на топлене никакъв проблем .
Да, но вече с МХИ-то топля 45м2, отделно, че сега поддържам 24-25гр. С SF50 затварях навсякъде и поддържах 22-23гр. Смятал съм си загубите, които идват най-вече от пода (над магазин съм) и прозорците (френски, с голяма квадратура и кофти изложение) и в момента са по-големи, тъй като отопляемата площ е доста по-голяма от преди. Не искам да изкарвам някоя машина най-черната. Просто не всичко е черно и бяло. Правя някаква съпоставка между машини, над които имам детайлни наблюдения. Съвсем скоро ще имам такива и над 25zs-s в 16м2 в къща и ще мога да кажа как се държи спрямо sf25 в 14м2, също в къща. Все още не съм смятал загубите на 2-те помещения (на едното съм ги сметнал грубо), но и това ще направя.
П.п. Спирам, защото сигурно вече досадих на хората с моите клими. Но мисля, че е полезно да се дават мнения именно от хора, притежаващи и от 2-те марки.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-07-18 в 14:32.
Не ми се вярва много, аз също мислих, че моя фуджак се задъхва на охлаждане, но като свалиш още градусите и/или усилиш вентилатора, вече почва да прави мраз.
При мене въздухопречиствателя го прави това, смуче от пода и бие в тавана.
Винаги съм се опитвал да бъда обективен.
двата климатика са нагласени на 23 градуса и авто вентилатор.
Доста си духат.
проблема е многото лаптопи , монитори ,а и да не забравя 10—12 човека.
Днес след като заваля свалиха температурата до 24 градуса.
когато е около и над 35 навън под 27—28 не свалят .
Трябва да ги набича на макс и бута малко ,но става едно духане .....
Зимата няма проблеми с топленето .
Така като гледам 10—12 лаптопа и монитора сигорно помагат с едни 2—3 киловата
Днес специално търсих информация за употребата на климатици в Япония.
Да си имаме уважението,обаче там бачкат при много по-тежки условия колкото в БГ.
Така,че е нормално да имат доста екстри.
Снимката,която публикувах действително е инструкция за употреба.
Лятото през нощта температурата не пада и влажността е много висока.
Rafailiev, само през работно време (през деня) ли работят.
Вземи пусни една тема за този пречисвател,щото взех да се навивам.
Въпросът е към Рафа,грешно съм маркирал поста!
А и действително ще пробвам подовият с таванен хеликоптер,който ще върти въздуха нагоре на ниска скорост.
Те тези япончетата хич не са тъпи.
Става въпрос за охлаждането!
Надявам се,че по подобен начин равномерно охлаждат,сигурно има някаква логика?
А и като се замисля що ли в малките шкафове на хладилници монтират вентилатор за равномерно темпериране?
Човек се учи докато е жив и най-вече от грешките си.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-18 в 20:30.