Днес поръчахме за нашите един 25ZS-S за хол около 17-18м2, с почти винаги отворена врата към коридор и кухня.. чудехме се за 35ZS-S, че коридора е към 10м2.. но каквото толкова, ако трябва има акумулираща печка да помага. Поне има щепсел и зимата ще бучнем един ватметър.
Здравейте на всички
Предстои ми покупка на 3бр климатика и ще съм много благодарен за компетентен съвет защото съм нула на тази тема
1.Жилище
2.И за двете
3. 1.хол-22кв.. стаята е с излаз на остъклена с дограма тераса иначе прозореца на стаята е пвц със стъклопакет
2.спалня-12кв 5камерна троен стъклопакет 4.8к
3.детска-20кв 5камерна троен стъклопакет 4.8 и трите стаи са високи 3 м. Изложението е западно с изолация.ет3 не последен
4. Шумен среден апартамент тухла
5.23-24
6.външна изолация 8см
7.телевизор лаптоп
8.3500-4500
9.-15 35
10.на една линия са стаите
Чиго в кожа на Тесла.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
ТеслИ , треОни какво да извадят хората при толова дървен матРял
Здравейте, ще се радвам ако някой има желание да ми съдейства,
С две думи: изобр на 2 климатика (1 в хол+кухня и 1 в южната спалня.. детската ще се отоплява от хола + евентуално конвектор за големите студове) (ново строителство, тухла).
Поради предвиденото по проект място на външните тела (на терасата) незнам дали няма да е нужна сплит система... вие ще кажете
1. Жилищно
2. За охлаждане и отопление .
3.Апapтaмeнт (тухла)
- ĸвaдpaтypaтa ; 70 м2
- ΠBЦ - троен стъклопакет
- Квадратура на прозорци: 9,36 м2
- Изложение: Запад
- етаж 9-ти от 10 (изток и север - съседни апартаменти, юг - стълбище)
- xoл + кухня, cпaлня и дeтcĸa
4. Велико Търново
5. Желана вътрешна темп:
- Лято - 25-26
- Зима 22 -21
6. Външна изолация : Каменна вата 10см.
7. Хол + кухня (стандартни - ТВ,хладилник, съдомиална) Спалня - тв, лаптопи, монитори
8. Бюджет: 3000-3200 лв. с монтаж
9.Външна темп.:
- Лято 35 - 38
- Зима -15
10. Прикачвам схема. Външното тяло е предназначено да бъде на терасата (отбелязано АС)
ПП... Ако някой може да ме насочи и към някоя фирма, също ще съм много благодарен
Благодаря предварително!
tgg, за читава мултисплит система, бюджета не е достатъчен. Друг е въпроса, дали има място за две външни тела на това подобие, наречено тераса. Ако може да се монтират две отделни системи, без да съобразявате с факта, "тераса", заложете на отделни машини.
Благодаря за съвета, а за сплит система какъв е най - близкия до този бюджет вариант - 4 000? И ако има изобщо нещо, какво препоръчваш да бъде...
В крайна сметка ще сложим 2 външни тела.. (съмнява ме с едно външно и едно вътрешно да успеем :D).
Може ли да ме насочиш към модели, които биха били удачни в случай че са 2 телата...
А дали не е добре да увеличиш бюджета до 5-6к лв и да вземеш троен мулти сплит. като гледам по схемата трите помещения с едно изложение и лесно може да се пуснат тръбните пътища .. хол + спалня стандартни и вече третата спалня една идея повече .. и съответно да си решеш проблемите. Дори не е задължитлено да сложиш трите наведнъж. Повечето сплитове изискват две тела при налични три изхода. Примерно 3MXM52N + FTXM20M + FTXM20M + FTXM35M - 4900 и вече монтажа .. не знам. Даже е интересно че строителя не е вкопал тръбите за мултисплит система още първоначално. Първо препоръката ми към дайкина е заради това че се водят най-тихите On/Off. При split системите основното което би се случило особено в спалните е On/Off високи минимуми и работа по-скоро като конвенционална машина .. затова и някои хора препоръчват да се сложи един конвектор 1-2 киловата ако няма нужда от охлаждане. С мултисплита поне теоритично би трябвало компресора да работи по продължително защото ще разпределя своя минимум между три помещения. Тоест ако идеята е да работи климатика нон стоп в хол-а а в спалните да се пуска яваш яваш то едва ли ще има сериозна разлика. Вътрешните тела би трябвало да си On/Off-ват отново по някаква друга схема, но поне ще е тихо.
Второ при така оформената "тераска" . ако сложиш две външни тела едно под друго .. тераската става неизползваема . Представи си лятото излизаш с едно столче да си пиеш кафето .. и долното външно тяло те обдухва с горещ въздух. Зимата е обратното.
Disclaimer: нямал съм досег до мултисплит. цялото ми виждане за приимуществата е на база прочетеното.
drekinov Благодаря за изчерпателния съвет и коментар... евентуално ако е сплит ще бъде за хола и едната спалня.. в момента сме с един климатик в хол + кухня и спалня която се отоплява от него и е абсолютно приемливо за зимата (21 градуса в спалнята се подържаха без проблем)... Притеснява ме факта при сплит системите, че ако външното тяло спре/ се повреди, цялото отопление спира.... Но ако нямаме друг избор и се наложи да бъдем с едно външно тяло, ще трябва да се спрем на някакъва сплит система....
kantonaa1Благодаря за предложението, относно монтажа под прозорците, не съм убеден, че ще бъде много ОК спрямо живущите на по долните етажи, защото първите три етажа са изнесени с над 3 4 метра навън и ще капе точно над големите им тераси.. мен не ме бърка изобщо, ама ме притеснява това да не вземат да правят проблеми...
Този пост е редактиран от tgg; 28-07-18 в 23:45.