Страница 195 от 283 ПърваПърва ... 145185193194195196197205245 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,911 до 2,925 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на климатик '2018

В общи линии се спирам на Хитачито, ако не ме посъветвате откровено да е друго, като имам малко последни въпроси.
    Удачно ли е новото място за климатика, маркирано в зелено? Идеята ми е да влиза топъл въздух към антрето и банята - не бях се замислял до момента, че банята остава студена. Червеното място ми беше препоръчано при огледа с цел по-удобен монтаж предполагам. Каква е оптималната дължина на тръбния път за този модел? Проблем ли е, ако външното тяло е е по-ниско от вътрешното? Тръбите позволяват ли да се правят чупки на 90 градуса?

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Додо , кажи чесно бе верно ли заби 12-ка в 14квадрата курник и сега не искаш "дори да коментираш" комфорта сигурен съм че можеш да напишеш много забавен коментар
    Всъщност, курникът е кабинет, а апапите на говедото-собственик от деком му го набиха на два пъти. Щото са му приятели-разбирачи-монтажници и т.н. та така...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Поне са му дали добра цена
    Genadi80 одобрява това.

5. Тук е от
    Aug 2018

Здравейте,

Моля за съвет какъв климатик да избера за детската стая.

Благодаря предварително!

Прилагам попълнена анкетата и скица на стаята.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
      · жилищно

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    Основно отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 17м2/44м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; PVC и троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 2.5м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo; Изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти? 12ти етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дeтcĸa стая
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 градуса зима/26-28 градуса лято
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Две външни страни и на едната от тях има вътрешна изолация
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? До 2500 лв. с монтаж.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10, -15 градуса зимата, 30-35 градуса лятото
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

@BiGb1rD Надявам се да ви предложат адекватни решения, но има опасност и да се заформи някаква дискусия за нещо друго-случва се много рядко, но все пак
    Виждам,че сте от София… Защо не се свържете на лично с Mega ? Със сигурност ще получите компетентен съвет, оглед и перфектен монтаж-нещо което се намира трудно в големите вериги за техника.
    Успех с избора!
    Aleksandars, oska, rosswen и 2 други харесват това.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Нали е запознат с материята. Би трябвало нарочно да е "забил" 12ка, но защо нарочно коментира комфорта?
    Той и мен коментира че забих 12-ка в 13кв/м,ама аз не съм се оплаквал.Зимата прави баня в стаята с минимална консумация,а за жегите бачка под обявения минимум.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от BiGb1rD Виж публикацията
    Здравейте,

Моля за съвет какъв климатик да избера за детската стая.

Благодаря предварително!
    20 ZMX-S което е на промо в момента изглежда интересно сякаш в твоя случай. Може и подово стенен 25ца да погледнеш ако не те притеснява, че ще е ниско долу и има достатъчно място.
    rosswen одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017

Здравейте препоръчайте ми климатик за спалня 21кв, 51 кубика нов блок със изолация незнам каква, предпочитам мицубиши

този дали става MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE

Този пост е редактиран от gecata3667; 08-08-18 в 00:12.

11. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

[QUOTE=gecata3667;884699]Здравейте препоръчайте ми климатик за спалня 21кв, 51 кубика нов блок със изолация незнам каква, предпочитам мицубиши

този дали става MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE/MUZ-SF25V
    ------------------------------------------------------------------
    a бе ти "добре" ги предпочиташ тия втулкаджий,а ма аз тая цепеница не бих я взел и без пари да ми я дават

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

[QUOTE=sniper;884710]
    Цитат Първоначално публикувано от gecata3667 Виж публикацията
    Здравейте препоръчайте ми климатик за спалня 21кв, 51 кубика нов блок със изолация незнам каква, предпочитам мицубиши

този дали става MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE/MUZ-SF25V
    ------------------------------------------------------------------
    a бе ти "добре" ги предпочиташ тия втулкаджий,а ма аз тая цепеница не бих я взел и без пари да ми я дават
    Имам един такъв 18 ка нямал съм грижи бачка си машинката,какво имаш в предвид кое не им е читаво

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

sniper, пак не си в час... "Втулкаджиите", ако изобщо знаеш какво е втулка, не са електриците. Не че другите Mitsubishi-та са, но по машината на един човек, се правят изводи на едро. Моля те, когато научиш какво е "климатик", тогава сей акъли, че като гледам някои хора се подвеждат по високоинтелектуалните ти коментари.
    Този пост е редактиран от rosswen; 08-08-18 в 01:11.
    SPSt, JOKVN, jonny33 и 1 други харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Здравейте отново, искам да попитам за съвет относно машина за малка спалня 9.5 кв/м западно изложение среден апартамент 6 етаж от 7 с външна и вътрешна изолация гр. Добрич. Желана температура 25гр целогодишно, та въпросът ми е понеже в момента има климатик Санг 09 уж инвертор останал ми наследство от предишния собственик, който или има висок минимум или идва голям за стаята и искам да го заменя с нещо по адекватно до около 1000-1100лв понеже и зима и лято надвишава зададената температура с 4-5 градуса и повече а именно при зададени 29 гр на охлаждане и с отворена врата на стаята става около22-23гр Без да изключва изобщо работи нз защо, а в режим отопление при зададени 22 прави 26 и спира. Мисля този да го подаря на родителите ми за 14кв стая и да сложа нов, лятото без климатик в стаята е 28-30гр.зимата 17-18 с конвектор само не става понеже е горещо през лятото.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Според мен какъвто и климатик да сложиш все ще е ветрилник в тази малка стая да го имаш в предвид. Предполагам 25гр. реални си усещал зимата каква жега е? Аз лично над 21-22 не мога да изтрайвам. Освен ако не е със специфични цели ми изглежда доста. Иначе имаш в предвид предполагам, че демонтаж+монтаж на стария ще ти излезе около 200лв.+ нали? Хубаво е и да попълниш и въпросника от първа страница.

Ако покриваш няколко помещения със сегашния...до някъде е разбираема ситуацията. А ако държиш затворена вратата за повече от час например държи ли си по коректно зададените градуси?

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Предполагам 25гр. реални си усещал зимата каква жега е? Аз лично над 21-22 не мога да изтрайвам. Освен ако не е със специфични цели ми изглежда доста.
    Не му се чуди толкова на човека. Вкъщи като стане под 24 и започвам да се притеснявам. Дори в коридора и спалнята не пада под 23. За спалня 24 са ми множко, ама с жената не мога да се разбера. Дори смених предната си машина, защото в студовете не можеше да поддържа над 22-23гр. Разни хора, разни идеали. [emoji4]
    П.п. Навсякъде съм наслагал термометри на Хама, дори и в коридора имам. Меря температурите на около метър височина, в средата или другия край на помещенията, далеч от въздушния поток на климите.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Проблемът е ,че не мога да си регулирам почти по никакъв начин температурата да е такава каквато искам, снощи се опитах пак да спя в тази стаичка беше 28,5гр. Преди да си легна към 0:00ч пуснах климатика на 29 гр на охлаждане в стаята стана 22, а той не изключва. Давам го на 30 тогава пък работи он офф и се пуска за 1-2 мин на час и спира, един вид не е ветрилник, но не става да направиш примерно 25-26 градуса и по това съдя, че идва голям за стаята. В съседство имам 12 кв спалня с 10-ка мирай, който работи на минимум и не вее , но не знам за по-малката стая ако взема такъв дали пак няма да е голям и си мислех за нещо от сорта на някоя 7-ца без значение от марката. Просто да работи по- комфортно. За демонтажа на стария не го смятам цената, която съм дал е само за новия без монтаж дори
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 9,5кв/м 25куб/м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa -тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA и мулти
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe- окоо 4 кв/м
    · изложение нa пoмeщeниeтo; запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo- 6 от 7
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня, дeтcĸa,
    ·aпapтaмeнт
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? гр.Добрич
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?26/24
    6. Имa изoлaция нa вънната стена която е прозореца отвън и отвътре
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? само тв
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?1000-1100 без монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? всякаква
    Този пост е редактиран от avenger; 08-08-18 в 21:51.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе