При ZSX и ZMX е така, както описах-при дефрост не върти, при офф върти в режим следене. Трябва да се загледам при ZS как е при дефрост, ама няма да е скоро.
При ZSX и ZMX е така, както описах-при дефрост не върти, при офф върти в режим следене. Трябва да се загледам при ZS как е при дефрост, ама няма да е скоро.
MHI 20ZS-S и MHI 35ZS-S при дефрост вдига клапите и спира турбината. Дефростът при мен продължава около 7 минути. Ако се постави ръка под вътрешното тяло се усеща лекото падането на студения въздух през клапите. За мен, по-добро решение би било леко въртене на турбината, тъй като телата са над спалня и диван.
Хм.. Един казва върти друг не върти...
То ако се усеща студът само като си доближиш раката ще е добре. Онази 18-ска (ice Blue by GENEX) направо си ми схваща вратлето. Явно на Митсубика фугите са по малки при затворена клапа.
Така е. Вероятно в тези случаи е важно как са разположени клапите, и каква е формата на долната част на тялото. Явно, това определя циркулацията на въздуха при спряна турбина. А при дефрост, че не върти не върти. Освен ако няма промяна в алгоритмите на по-новите бройки. Не знам дали се правят корекции на софтуера по време на жизнения цикъл на моделите.
Иначе, старият ми General направо си обръща клапите надолу и си подухва леко, но директно.
Този пост е редактиран от papadodo; 30-07-18 в 16:27.
Няма подобни "екстри". Режим охлаждане е силно казано, според мен. Но тъй като, студеният въздух от топлообмена при дефрост все пак трябва да отиде някъде, предпочитам той да е разсеян в стаята, а не върху главата ми.
Вероятно при топ моделите има други решения. Нали все пак за нещо трябва да дадем повече парички.
При топ модела, турбината не върти при дефрост. При МЕ е по същия начин. Имайте в предвид, че дефростът не е толкова често срещано явление при МХИ. Аз 20ZMX под 3-4 часа не съм го хващал да дефтоства, при това при висока влажност, над 85% и темп. от -5 надолу, с обилен снеговалеж. При това, при задание 23-24 и турбина настроена на най-ниската степен. Качвал съм снимки в темата на МХИ. Прави го само при нужда, в повечето случаи дефтоства много по-рядко. Случи ми се на -15, две денонощия да не размразява, понеже студът беше сух. Я сте хванали дефрост през нощта, я не. Повече от 2 дефроста в най-тежките условия не мисля, че ще се случи, ако има някаква изолация и машината е оразмерена правилно.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-07-18 в 17:38.
Пичове убеден съм, че ZS-S не гаси турбината при дефрост, поради простата причина, че климатика ми е монтиран срещу спалнята и като прави дефрост вдига клапите и оставя турбината на ниски обороти, което праща струята въздух срещу лицето ми, но тя не е студена и не предизвикваше дискомфорт а и рядко правеше дефрост като цяло.
Като ви влезе климатика в размразяване вдигнете пластмасовия капак, махнете филтрите и пипнете с ръка топлообменника. Ще ви залепнат пръстите. Направо си хваща скреж.
/На моите снежна топка си правя/ И ако трябва и турбината да се върти.....то все едно си отваряш прозореца.
Така де и аз това писах. А това че вдига клапите при офф не води ли до успиване или има корекции +2 +4° .... климатик с ниски дебити ако се сложи на височина 70см. от пода ще е по добре от конвектор ама си е циганищия
Сашо,само не ми стана ясно какъв е проблема за фигура около климата,за Да не се мести?
Хубаво заключи темата,но според мен заглавието на питащия е грешно.
Иначе има перфектно решение без местене и нарушения на работата на машината.
Може да изтриеш поста!
А решението ми е адекватно,ефектно и нестандартно.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-07-18 в 20:24.
Проблема е такъв, че човека ясно е написал каква е ситуацията. Темата е за климатизатори, а не за строителство и т.н.