За тези пари има много варианти. Лично за вашето помещение 12LT ми се вижда голям. 9LT май ще е по-добрия вариант. Ако изчакате още малко, скоро се очаква да пуснат новата серия на Фуджитсу.
За тези пари има много варианти. Лично за вашето помещение 12LT ми се вижда голям. 9LT май ще е по-добрия вариант. Ако изчакате още малко, скоро се очаква да пуснат новата серия на Фуджитсу.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-02-18 в 00:13.
9 ЛТС е добър избор.Май бебе ще се топли, като гледам.От друга страна 26 градуса си е високо задание, и ако ще къпете бебче, и тази усвоена тераса, сигурно със 150 мм стена най-много, все пак 12-ицата, да има запас.
hri100p3n43v, ако нямате нищо против, ще ви "нахвърлям" няколко модела, върху които може да помислите:
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S Premium
Samsung AR12KSPDBWKNEU
Gree GWH12TB-S3DNA1D (LCLH) Hansol
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver (предложено от други, а и наблюдавано от Вас)
Panasonic CS-TZ35TKEW
Здравейте съфорумници. Дойде време пак да се обърна към вас за избор на климатик.
1. Жилищно помещение. Кухня в която се спи. Апартамент на първи етаж с западно изложение.
2. За охлаждане и отопление
3. 20кв.м/ около 50 куб.м
4. Дограмата е алуминиева с обикновен стъклопакет.
5. Намира се в Пазарджик
6. Поддържана температура 23-24 гр зимата
7. Има много тънка вътрешна изолация на външната стена, стената към стълбище и таван. Депрон 6мм
8. В стаята има телевизор,хладилник, фризер, микровълнова.
Държа да кажа кажа че под апартамента са гаражи и пода е доста студен.
Благодаря предварително.
ами има от TREO до URURO SARARA, зависи от бюджета.Пък за студен под - има подови модели.
Gibons, машина с номинал 3.5~4.2 kW Ви е достатъчна като мощност. Писали сте в една друга тема - от Япония много рядко (за 18 години съм виждал само един път) идват подови машини. Ако решите да купувате нова такава, обърнете внимание на:
General Fujitsu AGHG09LVCA Floor standing (може и 12-ката, но ще имате мощност, която едва ли ще Ви трябва)
Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZMX-S~SRC35ZMX-S Diamond
Daikin FVXS35F~RXS35L Floor standing
Toshiba RAS-B13UFV-E Floor standing
От стенните модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S Premium
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
Gree GWH12TB-S3DNA1D (LCLH) Hansol
Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
Cooper & Hunter ICY II CH-S12FTXTB2S-W WiFi (за това нямам впечатления, но на хартия има добри параметри)
Здравейте колеги,
Налага се да се разпиша отново в темата за избор на климатик. Аз за себе си знам какво да си купя и от кой, но ситуацията е малко обща (ортажка).
Та:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
· цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 15 m2 / 39 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - PVC, двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 4 m2
· изложение нa пoмeщeниeтo; - Юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 2-ри
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - Хол/Спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - Апартамент/Панел
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Бургас
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - зима 21/22, лято 26/27
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?- Вътрешен апартамент с остъклена тераса
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Телевизор, Лаптоп
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1000/1100 без монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/35
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.- Хол от гарсонера- СОЦ панелка. Подменена дограма на стаята + остъклена тераса- ютонг и PCV прозорец.
Знам, че бюджета е малък за добър климатик, но както писах по-рано работата е обща ииииии става много сложно да работиш с хора още повече рода, отделно има квартиранти. За апартамента е топъл и по - серионо ще е положеието с охлаждането. Настоява се, климатика да бъде нов и да е относително тих т.к. се спи в помещението. На мен ми се върти в главата 09LM серията но трито но ми се ще да чуя и вашето мнение. Цената е крайна.
Този пост е редактиран от avenger; 18-02-18 в 11:07.
Аз предлагам:
Gree GWH09KF-K3DNA6G Change
General Fujitsu ASHG09LMCA Energy Plus 2
Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai
Здравейте, интересувам се за два климатика за две стаи (спални) в къща, от по около 15-16 квадрата с алуминиева дограма. Нямам изолация. Интересува ме предимно да са топлещи и по възможност не толкова шумни (духащи), защото имаме малко дете. Бюджет около 3000 лева за двата, може и малко да се добави, ако си заслужава.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 18-02-18 в 09:22. Причина: Моля Ви, изразявайте се грамотно.
Можа да обърнете внимание на:
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S Premium
Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai
Daikin FTXP25K3
Panasonic CS-Z9SKEW Etherea
Здравейте отново! С питане и четене във форума се сдобих първо с Fujitsu ASYG 12 LUCA, а след това и с Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S. Доволен съм от избора макар, че нямам големи наблюдения над втората машина, но сега моля за помощ за избор на така недолюбваните във форума мултисплит системи. Необходима ми е машина на която вътрешните тела да са две седмици или седмица и деветка, едното тяло ще се монтира в кухня, а другото в спалня. Ще се използват за подпомагане на отопление с парно, а впоследствие може да се мине и само на климатици, спалнята е 15кв.м, кухнята 13кв.м. Кухнята е северна външна стена с трикамерен стъклопакет пвц дограма, спалнята е с пвц дограма граничи с изолирана усвоена тераса с пвц дограма. Моля за препоръки на мултисплит с качества на посочените по горе модели, идеята е, че в спалнята ще се спи на климатик така, че вътрешното тяло трябва да е тихо. Бюджет 2500-3000 лева с монтаж. Споменаха ми за модел на Тошиба, какво Ви е мнението за тях?
Виж в раздела за Тошиба, имаше колега много доволен от мултисплита, май отделна тема има