Иване,става въпрос за един същ модел,само че единият с лепенка Фуджи,а другия Фуджицу.
Така,че съм прав в случая.
Иване,става въпрос за един същ модел,само че единият с лепенка Фуджи,а другия Фуджицу.
Така,че съм прав в случая.
Здравейте и благодаря за коментарите.
Какво да ви кажа, една много известна фирма дойде на оглед и ми препоръчаха Мирая, бяха 100% убедени, че всичко ще бъде наред, че няма да има проблем с монтаж на външното тяло и т.н.
Отне 3 разговора с управителя и 3 различни отменени монтажа, защото момчетата не се наемаха да монтират външното тяло.
За самия климатик няма какво толкова да говоря, както споменах съм описал в конкретната тема какво му е наред и какво не му е - мисълта ми е, че след последния оглед и препоръки на "специалисти" направо ми се повръща, та предпочитам този път сам да си проуча нещата.
Ама стига с тези известни фирми,пишете ги,тези некадърници!
Точно,от тях хората страдат и климите са калпави и не стават!
Тука във форума всички сме известни.
Да, точно те бяха. Накрая извикаха някакъв екип от подизпълнители, които да извършат монтажа.
Много недоволен останах от тях, но от това, което разбирам през лятото има огромен недостиг на монтажници (особено в София) и стават трудно нещата.
Здравейте!
Моля за съвет относно избор на климатик за жилищно помещение в панелен блок със следните характеристики:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Хол с трапезария и кухня + коридор
2. За охлаждане, за отопление или и за двете? Охлаждане + отопление (целогодишно)
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 21 кв.м, 52,5 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; PVC
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 6 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; югоизток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa? 9 от 9
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo; вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт? Апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима - 22/23, лято - 25/26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? На всички външни стени и тавани гипсокартон с вата , а от вън е м/у 7-10 см. стиропор.На вътрешни стени няма изалация.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? печка, аспиратор, хладилник, миялна и тв.
До сега 8г. използвахме sharp AY-XP12HR (на който му се скапа компресора), бюджета е 1500-1800лв. с монтаж.
В магазин ми препоръчаха :
Toshiba RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E SHORAI
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S PREMIUM
А като поразрових се спрях и на тези :
Hitachi RAK35RXB/RAC35WXB AKEBONO
Fujitsu General ASHG09LTCA/AOHG09LTC
Понеже не разбирам много от климатици моля за съвет.
Аз бих избрал ЛТЦ-то или ЗС-С. Нека колегите, които се занимават с това, да изкажат по-компетентни мнения.
Тошибата също ми се струва добър вариянт. Въпрос на предпочитание е вече.
Какво означава "компресора се скапа"? Диагностиката само от един човек ли е направена? При подобна ситуация, второ мнение е задължително.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Какво означава "компресора се скапа"? Диагностиката само от един човек ли е направена? При подобна ситуация, второ мнение е задължително.
До колкото разбрах, компресора работи но не може да вдигне налягане - обяснението беше , че някакъв клапан се е счупил.
Ако може да препоръчате някой от София за второ мнение.
Модела компресор на Вашата машина е 5RS092XDF Matsushita Electric (демек Panasonic). Проблема с клапана е поправим и ще Ви излезе в пъти по евтино от купуването на друга машина. Особено като се има предвид параметрите на Вашата машина, кощунство е, ако не се поправи този компресор.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 06-03-18 в 08:02.