Страница 81 от 283 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя

Отговор: Избор на климатик '2018

п.с.--специално до баце Додо
    Само искам да ви вметна нещо така между другото без грам шега, измислица и т.н.ако искайте ми вярвайте.не знам каква и колко куча марка са тия treo-та,но наскоро гледах на една "скромна сиромашка къщурка" не далеч от нас за около 500 000 и повече лева с един доста "скромен"автомобил в двора.Та какво ми направи впечатление--в една от така наречените стаи (предполагам нещо като хол и кухня общо,бая голямо помещение,поне това се виждаше горе-долу от вън).Та там човека си беше сложил един бая голям Дайкин(съдейки по външното),а във всички останали стаи (поне тези, които се виждаха от улицата ,пет на брой) човека си беше сложил treo-та.та вариантите са няколко- или са му свършили кинтите,или е някакъв турбо идиот или просто не е влизал в setcombg и не е чел мненията на баце додо
    п.с.--само да ви вметна,че специално обърнах внимание как работят на големите минусови температури, които бяха скоро и трябва да ви кажа, че поне това, което видях от външните тела и Дайкина, и Треотата мъркаха като котенца без грам заскрежаване,а за каквото и да е обледеняване да не говорим(чисти като момина сълза).и една друга вметка да направя(ако искайте ми вярвайте)--един познат наскоро си беше сложил в най-обикновена къща две лмц-та 9-ки и едно лмц 12-ка,като цяло човека каза, че си топлят макар че веели от вътрешното,но трябва да ви кажа относно външните по които също не видях никакво обледеняване,но относно шумъ--е нема бате такива хилекоптери,имах чувството, че ше излетът с къщата,все съм виждал шумни климатици, ама такова чудо не бях виждал.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-03-18 в 21:30.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от batbojko Виж публикацията
    или е някакъв турбо идиот
    Залагам..."Скъп на триците, евтин на брашното..."
    Kasap, zxc0, oska и 2 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ее, не така batbojko, как така Lmc да е шумен? Нещо ти се е престорило сигурно. Хей сега ще те обори господин Mig82, който между другото е напънал неговоте с 6 тампона. Ама то е просто ей така, за парлама, не че е шумен. [emoji485]
    П.п. Съжалявам за офф-топика, не можах да се сдържа.
    SPSt одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Аз познавам подобен човек ( собственик е на голяма фирма за матраци) .
    Чесно да си кажа преди не обръщах внимание .
    Скоро бях на гости на по едно ,две и раздумка.
    Загледах се и беше с подови мидея .
    Стана ми интересно и го питах доволен ли е .Дефростват ли често , топлят ли , шумни ли са итн .
    Той ме погледна и каза :
    Топлят ! Друго Не знам, не им обръщам внимание .
    Така ,че тук малко се вманиачаваме .
    Това е техника и дори и милиони да имаш, слагаш нещо дето върши работа.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-03-18 в 21:32.
    oska и rosswen харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@batbojko, и на мен едно трео ми взе акъла и ми скапа електронния термометър. Твърде е вероятно машините, които коментираш, да са сложени за охлаждане. Заможните обитатели на еднофамилни къщи не се отопляват с климатици.
    oska и Sir John харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Ако парите наистина не са проблем,си купете по скъпи климатици.Не казвам да давате по 4000 лева за машина,но в диапазона 1500-2000 лева се намират хубави неща.
    Ако парите ви не стигат и евтин климатик ще свърши работа с някои компромиси разбира се.Само не си купувайте Беко,ако мислите да се отоплявате с него.При температура под 3-4 градуса умира.Стават само за охлаждане.Но пък има по евтини климатици и от Бекото,които се справят прилично

8.  

9. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @batbojko, и на мен едно трео ми взе акъла и ми скапа електронния термометър. Твърде е вероятно машините, които коментираш, да са сложени за охлаждане. Заможните обитатели на еднофамилни къщи не се отопляват с климатици.
    Само на охлаждане ше да е било,доколкото си спомням климите си бачкаха на външни температури около -12 -13 градуса.абе знаеш ли,може би си прав,човека явно е бил богат ескимос имигрант и всъщност си ги е пуснал да се охлажда.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-03-18 в 21:32.
    Kasap одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Бате Бойко,и аз познавам не един и двама които буквално не си знаят парите но са с Мидеи от 800 лева.Това според мен е адски глупаво,и никой не може да ме убеди в противното.
    Пари се изкарват,но евтното носи дискомфорт,които ще те съпътства дълго.
    zxc0 и rosswen харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ее, не така batbojko, как така Lmc да е шумен? Нещо ти се е престорило сигурно. Хей сега ще те обори господин Mig82, който между другото е напънал неговоте с 6 тампона. Ама то е просто ей така, за парлама, не че е шумен. [emoji485]
    П.п. Съжалявам за офф-топика, не можах да се сдържа.
    Имам FUJITSU 12LMCE който работи в 42m3 хол с вътрешна изолация.При темперирана стая климатика работи ON/OFF и при ONN развърта за около минута до 610 вата и после работи в диапазон при ниски външни температури 280 вата,а при високи външни температури 340 вата..Когато стаята е студена и трябва да догонва няколко градуса разлика тогава включвам ECONOMY при което климатика работи до достигане на зададената температура с максимално 1055 вата.При този начин на ползване на климатика външното му тяло не е шумно и не ''отлита'.
    zxc0 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Само да добавя вариант -
    през деня като няма никой в къщи климатиците на 23С, вечер терморегулатора на парното вдига 24.5С и климатиците сами спират(без да се изключват).Така ни се зорят, ни се заскрежават , па били те и Трео.А , и къщата е темперирана денонощно.
    Иван Вълков и Genadi80 харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Здравейте,

Моля за съвет:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно
    2. За охлаждане, за отопление - за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 21кв.м ще се отваря към кухня и коридор
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - PVC
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 15ти, под тавански помощения
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София, Люлин 10
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Зима - 23/24. Лято - 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Външна и вътрешна, фибран, другите стени са вътрешни
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - ТВ, секция, дивани, 2 маси
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1600 с монтаж до макс 1900

Като цяло от прочетеното във форума съм се спрял на:
    Fujitsu luca 12 - в единия сайт с монтажа е 1500лв. с намалението ще мога да го взема за 1450лв.
    Mitsubishi Heavy 35ZS-S - с намалението ще дойде към 1600лв.
    и като най - скъп вариант - Fujitsu LTCB - с намалението - 1860лв. (нордика и обикновенния са на една и съща цена)

Всички са с включен монтаж.
    Като съвет между луката и 35зс - кой е с по добър дефрост, шум (четох че мицубишето доста често са им шумни външните тела, а луката при дефрост се чува шортене на фреона), като топлина и консумация май са еднакви?
    Заслужава ли си разликата в цената и да се вземе нордика?
    Колко трябва да е тръбния път, който да изисквам на монтажниците?
    Не знам дали е подходящо да питам тук, но ме притеснява и монтажа как ще се извърши. Търсих по другите теми но не намерих някъде по конкретна информация за фирмите. Принципно тази, на която съм се спрял, като гледам е след по -големите в София.

Благодаря Ви

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

За София аз бих се доверил на @Mega (покупка и монтаж).

П.п. Ако може да си го позволиш LT е машината
    Aleksandars, SPSt, bagerista9 и 1 други харесват това.

16. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя
    Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    За София аз бих се доверил на @Mega (покупка и монтаж).

П.п. Ако може да си го позволиш LT е машината
    може ли на личен коя е тая фирма за климатици @mega,че не схващам

17. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от batbojko Виж публикацията
    може ли на личен коя е тая фирма за климатици @mega,че не схващам
    Потрбилеля с име Mega,пиши му на лични.
    rosswen одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Да, също така, направо да попита Mega, за плюсовете и минусите на машините, към които се е насочил и вече по това, djoni1 да прецени коя машина би му допаднала повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе