Гена,биричката и мезето е ясно !
Получават се субективни мнения,е това ме дразни,ама много!
Здравейте.Може ли някой да ми даде инфо за Daikin F40 CITEP?
Дали е подходящ за спалня 13м2 северно изложение,2 външни стени(север/изток) с вътрешна изолация,3 етаж от 4 етажна кооперация.Идеята е терасата до спалнята
която е с ПВЦ дограма да стане гардеробна и вратата да е постоянно отворена.Също и коридора към другите стаи да се утоплява от този климатик?
В момента в тази стая има конвенцонален климатик 12000 btu SOGO,който я топли,но неможе да се спи заради чести дефрости и шумната му работа,
и спим на adax 2000w,на който ако го настроиш на 25 гр.,рядко ще изгасва лампата.
Ще може ли да се спи на този Дайкин,ако е на нощен режим(в дневната имам ftxs42 на който нощния режим е сравнително тих)
Моля за съвет.
Поствам картинка на апартамента.Зеленото е търсеното отопляване.
Благодаря.
Този пост е редактиран от zahari; 14-03-18 в 22:36.
Колкото и да е тих си е голям климатик и за да топли такава площ ще духа доста. Не знам какво е субективното ви усещане за комфорт. Като мощност трябва да е достатъчен да стопли и да пречупи въздуха на всякъде.
Точния модел на тази машина е S40C1TEP (F40C1TEP~R40C1EP). Отоплителна мощност 5.2 kW (0.9 ~ 6.9), COP: 3.50, Консумирана електроенергия: 1510 W (150 ~ 2725). Този модел изобщо не е подходящ за това помещение и това което искате да постигнете с една машина е неразумно.
Здравейте,
Пиша за първи път във форума, защото се сблъсквам с избора на климатик и търся малко помощ от вас. Вмомента ремонтирам апартамента иидеята ми е да се вкопаят кабелите и другите инсталационни тръби сега, а през пролетта да закупя машината, но ми казаха, че трябва да знам каква ще е!
1. Апартамент
2. Отоплениетое по важно за мен, но и заохлаждане.
3. Стаята е 16кв.м 40куб. 5 етаж от 14. Изложението е югоизток/югозапад.Терасата е остъклена с 5камерна пвц дограма и 4с стъклопакет. Върешният вратопрозорец е 5 камерен пвц с КА стъкло(аргон). Ще се използва за спалня като през следващата зима ще има и бебе в стаята.
4. Варна
5. лято 25, 26/ зима 23, 24
6. Външна изолация стериопор 8см.
7. Телевизор
8. Около 2000лв, ако предложите нещо по-евтино няма да се сърдя.
9. Във Варна не падат често т. до -15, но в случай че станат не искам да спре.
Днес ми предложиха Daikin FTXM35M/RX35M PERFERA, TOSHIBA RAS13KVSG E SHORAI, MITSUBISHI MSZ-SF35VE, GENERAL FUJITSU ASHG12KGTA .
Фуджитцо и Дайкин най ми допаднаха. Имате ли наблюдения към Фуджицо, тъй като е нов модел.
Ако имате някое друго предложение - моля споделете!