Е нали отгоре тече рекламата на Дайкин. Със сигурност са хубави климатиците им. Жалко че нямам още стаи.
Е нали отгоре тече рекламата на Дайкин. Със сигурност са хубави климатиците им. Жалко че нямам още стаи.
Този пост е редактиран от the inquirer; 23-11-19 в 20:01.
Незнам не ви ли омръзна да ги гледате тези ватметри постоянно.Нали знаете кой отпрделя сметката.
При мен две от машините вече две отминали зими съм и се нгаледал колко харчат,само че аз не ги държа на 20 градуса а ,на 23-25.Единствено на япончето незнам колко ще глътне за месец,(досега е навъртял 104 kw/h, за около 20 часа работа на ден и то при 25 градуса),все пак е по голям от останалите два.
Важното е че ми е топло и комфортно.
Аз пък Хитака никога не съм го виждал на минимум, върти се дзвера и тва си е, ама кат гледам накрая и той изгорил колкото другите дет кретат.
Целта беше да се види, че при този модел на Дайкин няма покачване на минимума (поне до 0С.) Експериментални действия
Нали се сещатае, че при тази консумация реално няма топлене. Турбината върти с много по ниска скорост от "ULo" а струята е с 3-4 градуса над стайната.
Явно няма въртене на турбината без работа на компресора.
Не е важно на колко е нагласен. И на 28 да е, пак ще работи по същия начин. Стига да го позволят топлозагубите на помещението.
При мен е сложен в спалня и там повече от 22С не ми трябват. А те се поддържат като е нагласен на 20С
Като трябва да гони или да държи по висока температура от топлозагубите на стаята си харчи като всяка машина. разликата са едни 150W.
Във всекидневната в момента е 25С МЕ АП35 работи на 300W с 438м3 дебит струята е ~37С.
В детската при 20ZS-w е 24С при 450W преди да изключи струята е 39~40С там обаче вентилатора е на АВТО и си духа на 2-рс с 390м3
На FTX20N като му бутна температурата с 1С вдига оборотите на турбината може би на степента между Lo и Med. което е повече от 390м3 струята е 37С а консумацията 260-280W въпреки, че в стаята е 22С
Вероятно повечето бакър оказва влияние.
А може и да е счупен. Знам ли?
edit: Поправил съм температурата на струята при 20ZS-w бях написал 29-30С а тя е 39-40
Този пост е редактиран от mimojef; 24-11-19 в 09:45.
Ето Ви как е когато машимата над главата ми бачка пр 24 градуса задание в кухнята.12-ка в кенеф както се казва.
Honor Play с помощта на Tapatalk
45W без траф, с траф 52-57W. И аз искам Бентли с газова уредба, ама няма. И аз не вярвам, че с един Панасоник 12-ка топлиш цял апартамент, ама това не ти пречи да го твърдиш. За консумации и дефрости няма да говорим! И ....темата е за консумация на климатизатор, а не на трансформатор!
М/у другото преди да затрия накъде ватметъра Нексурата съм я гледал работи стабилно на около 150W .
Под 140W обаче изключваше.
п.с. днес си наблюдавах дефроста на едното Fujitsu 12LKC.
На 3-4 минута стопи видимата скреж и още една минута тече отдолу.
После 5-6 минути добавя коледни бонуси към заплатите в енергото ( разбирай бръмча напразно), и на
14та минута след като външното изкара звук като от витлов самолет вътре задуха жега .
През цялото време вътре се чуваше шума от фреона (-), но при работа е сравнително тихо тялото.
Виж външното е друга работа - мисля, че е най-шумно от всички коити имам,
без проблем заглушава и MHIто(63ка), което е до него.
п.с. още един (+) - топли при всякакви външни.
моят Panasonic CS-XE9QKEW / CU-E9QKE Etherea 2014
работи по абсолютно същия начин и постонно надвишава заданието, гледам че температурният датчик на вътрешното тяло е заводско в нещо като найлонова торбичка и е вакуумиран в нея , явно за да няма резки температурни изменения и се чудя дали ако не го оголя няма да е по-добре?
Неката, нито една машина не бива да слиза под 100W, за да върши работата си, както трябва. 130W e добре. МоятЕ9PKE на Панасоник го прави, понякога.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk