Не позволявам диарията да ме спре!
Колкото съм му задал толкова си държи. Да прави каквото трябва.
Най-накрая и аз да се видя с инверторен климатик, а не инверторна конвеционалка, въпреки, че още е рано да се каже.
Решението беше сравнително просто, пуснах му още 15-16m2 да топли. 9-ка с възможности на 12-ка с висок минимум над 5C - 380W, под 5C 400-430W, топлеща (вече) 44m2 / 124m3.
Темп. в новото помещение беше около 14C (без отопление) ще му трябва 1-2 денонощия, за да темперира, ако въобще успее...
Някакъв особен скок в разхода не виждам, поне за сега 300-350W преди, сега 350-400W. Да видим какво ще се случи като темперира напълно, и като паднат още малко температурите.
Този пост е редактиран от morfei1; 20-12-21 в 14:28.
На време. За момента няма нужда при мен. Нито сняг нито мъгла. Дефростите на хитачи бяха уикенда рано сутринта, през деня нямаше а и беше 4-6 граудса.
Ееее... Морфвй. Друго си казва тази правата черта.
- - - - - - - - - -
То преди беше като моето МХИ
И аз вече съм доволен моето Хеви докато спя, няма дефрост до момента, температура е падала до -5, минимума го вдига на около 300 вата и по малко при температура под -2, като вратите се държат отворени. Уточнение метеостанцията е в хола на земята.
Този пост е редактиран от charliii; 20-12-21 в 22:08.
Здравейте , Shelly Plug S през какъв интервал записва консумацията?
Облака на Shelly показва моментна консумация без да я записва. Усреднява средно на час разхода.
Ако искаш да пише и да има история на моментния разход, трябва да се добави към HA, а там е според настройката на HA стандартно мисля е 6сек, но може да се направи и на 1сек.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Морфеев, дойдоха ли ти играчките?
Аз на Pro 4PM нещо съм хвърлил око...
Пише от вчера,че са изпратени, но не съм получил известие от Спиди още. Надявам се преди празниците да ги получа.
Взех още един темп. датчик, който ще го карам на батерия, че добавката за зарядно е изчерпана и е на преордър.
Взех едно Shelly 2.5, което ще мери хладилник и фризер.
Взех още едно Shelly1PM, което ще мери 2рия ми бойлер.
Plug S като твоя, които ще мери 9-ката ми.
За 24-ката, тъй като е директно вързана, но имам достъп до кабела на тавана, ми се въртят идеи за Shelly EM с 50A. Още го обмислям и не знам дали си струва, но пък ми е кеф да гледам как работи и се натоварва. Хората с това правят мониторинг на цялата къща... със 120A вариант. 24-ка с 16A релета не ми се правят експерименти щото ако не го изгори, то поне ще пробвам дали му работи защита от претоварване
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от morfei1; 21-12-21 в 23:28.