Страница 84 от 143 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2136
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от morfei1 Виж публикацията
    Взех още един темп. датчик, който ще го карам на батерия, че добавката за зарядно е изчерпана и е на преордър.
    Зарядното има ли някакво функционално предимство, освен икономията на батерия?

24-ка с 16A релета не ми се правят експерименти щото ако не го изгори, то поне ще пробвам дали му работи защита от претоварване
    Е стига де, това да не е електрожен... Повече от 2,2kW няма как да вдигне.
    Освен това не ги вдига от раз и няма да залепне релето.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Не се ползва батерия, само това му е предимството, което е и негов недостатък, понеже трябва захранване (от телефон става), трябва и кабелче, няма в комплекта. Въпреки, че е на захранване, и от софта му е дадено, че е външно захранване. Устройството пак заспива, като се събужда само при изменение на влажност или темп., или и двете. Може да се зададе чувствителност от приложението на всеки параметър отделно, колкото е по чувствително толкова повече инфо праща и батерията може да изкара по малко.

Заспиването дори и с външно захранване създава известно неудобство ако искате локално да влезете в него. Първо трябва да го събудите и тога да влезнете. Става с кламерче и бутон от самото устройство. Реално след като се настрои веднъж няма кво да му пипаш

Сега ще мога да ги съпоставя как работи с батерия и как на зарядно.

24-ката е маркирана като 9.8A, но макса по сервизно го дават 17.5A при отопление. Не знам при какви условия може да се натовари толкова, но това ме притеснява.

Eдит:

БТВ, пратиха хабер от Спиди, утре пристигат Shelly-тата.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    Този пост е редактиран от morfei1; 22-12-21 в 00:11.

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Объркахте темата.....
    Та по темата южна Корея (H09AP), -10градуса, 86%влажност, консумация 880W, дефрости...... има
    rosswen одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020

При -8° от тази сутрин: https://youtu.be/xQyB7WpzKRk
    bobivg одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

-6 тази сутрин едното Хитачи 500 вата другото 380 нагласени на 24 градуса. Апартамент 4 стаи и коридор 80кв.навсякъде отворено. В спалнята пуснах и Панасоника леко да помага на 22 градуса, той работи на 180-190 вата. Дефрости цяла нощ и През деня е нямало чак сутринта хитачита си пуснаха по един контролен без да имат нужда
    Alexi и rosswen харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

На Шели-то, има ли начин да се засече комсумация като на соноф-а ... старт и като ти кефне стоп и показва за този период колко е консумирало? Прегледах в ап-а не видях, само сцените не съм пробвал. Искам да си проверя съдомиялна, пералня ... на цикъл по колко хапват.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Тия дни,голям харч на ток. Звездата е на път да достигне консумацията от Януари месец. Настроена е на 24гр.
    Мидеята(синия фон) настроена на 23 с отворена врата към коридор и кухня.
    Разликата между двата е ,че Звездата успява да си поддържа заданието,а Мидеята държи около 21гр в коридора и кухнята
    bobivg одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Това е положението при мен от снощи - 22:30 до днес 23:40. Дефрости или кратки почивки при -3 / -5C на 4-ри часа по график. Изглежда при отрицателни температури първоначално вдига до по висока мощност. Нормално прави пикове до 750W докато сега прави 1KW, че и някой път малко повече.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от morfei1; 23-12-21 в 01:07.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    На Шели-то, има ли начин да се засече комсумация като на соноф-а ... старт и като ти кефне стоп и показва за този период колко е консумирало? Прегледах в ап-а не видях, само сцените не съм пробвал. Искам да си проверя съдомиялна, пералня ... на цикъл по колко хапват.
    В упътванията им би трябвало да пише на коя програма, колко вода и ток харчат.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз тази сутрин си видях Дайкинчето след дефрост на 1110 вата при -8 външна.
    До сега не го бях засичал над 950.
    estqwerty одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

След joroooo като гледам по натовареност май е моята цепеница. Снощи си е плющяла 550-600 вата. Сутринта беше -8 гр.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Аз тази сутрин си видях Дайкинчето след дефрост на 1110 вата при -8 външна.
    До сега не го бях засичал над 950.
    Дали са дефрости? И аз мислих, че моят е дефроствал на 4-ри часа, но снощи, когато спря за малко тръгна на 1000W и започна да духа топло веднага. През почивката не мигаха лампи, че дефроства. Явно при отрицателни температури си повишава максимума от стандартните 800W.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

При мен беше дефрост със сигурност защото го чух

17. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    След joroooo като гледам по натовареност май е моята цепеница. Снощи си е плющяла 550-600 вата. Сутринта беше -8 гр.
    Не бих казал. 18ката в хола е дръпнала 13.47kW снощи.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Затова написах натовареност. Едно е 560вата(35% от номинала) на 18ка,друго е 520вата (53% от номинала) на 12ка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе