Не съм обърнал внимание. Нормално е да по-натоварен от 18-ката, понеже отоплляват еднаква квадратура но твоят е 12-ка,
Не съм обърнал внимание. Нормално е да по-натоварен от 18-ката, понеже отоплляват еднаква квадратура но твоят е 12-ка,
Не се тръшкайте за 12-13 киловатчаса на ден, два дена в месеца.
Някои "9-ки" в подходящите условия и климат имат средномесечен дневен разход по толкова, а в доста дни минават над 20квч.
Януари 2019 70лв (качвано е назад в темата) 70/31/0,185=12,2kwh на ден.
В неделя като отида ще ви снимам ватметъра въпреки че под -12 не е падало за сега.
За мен интересното е на Жоро 16-ката колко ще изкара, щото и тя бере същата зла участ - студен кимат и липса на изолация. На моя няма кой да помага от съседни стаи това е разликата, но баща ми го държи на по-ниска температура от неговите.
Този пост е редактиран от bobivg; 23-12-21 в 21:14.
Аз да пускам ли от моя климатизатор
Незнам 8 киловата колко като БТУ се води ....
А не......... такива дето в името започват с N звършвт с X не ги броим.
п.п или пък да .....
Изолацията е истината.Всичко други е да навакса топло загубите.
В момента моята машина работи на около 3-4 киловата отдавана мощност за цялата къща.В момента е -5 градуса .
Имам средна консумация за денонощие около 20 киловата с топлата вода.
На мен разхода на 60-ката ми падна със 120-150W след вата на тавана, в 45м2, спрямо предната зима. Което хич не е малко, 20-тина процента по-малко харчи реално.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-12-21 в 22:13.
Това е истината!
Реално колко харчи дадена машина е от помещението в което се намира.Аз лично за себе си за пореден път се обеждавам, че в случая с изолацията принципа колкото повече по-добре е 100% верен.
П.п.
Рос аз съм с 2 пъти по 20 вата на тавана и въздушна възглавница .
Изолацията си е изолация - две думи няма особено с клими, ама не е нещо извънземно. Сваля разхода с 30-35%. Създава комфорт, понеже темп е равномерна, ма и не е евтино удоволствие.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Нулирах от кокоше любопитство 60-ката вчера следобед. За 15 часа е изгорила 9.1kW., при външни температури около -4 гр. Доволен съм, има ефект от изолацията на тавана.
Аз за вчера имам 10kWh и пак гадината е тръгни спри.
За толкова години чоплене по машините и драскане по форума, как така не разбрахте защо се качват минимумите с падането на температурите?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
И да вземе dodo да обясни и да мирясаме най после, че и на мене ми писна вече, купуваш си инверторен климатик, той се оказва конвенционалка.
- - - - - - - - - -
Може и ross да обясни.
- - - - - - - - - -
Може и нова тема да пусне началника, "Защо се покачва минимума на климатика с понижаване на външните температури"
- - - - - - - - - -
А, и да вземе някой да обясни как при външна -1° средния клас на хеви може да работи на 260..300W без да изключва, но стане ли -2° и почва тръгни спри и под 400W не пада, дори да стане 0° продължава цирка. Чак на +2° спира.