COOLER та нали Техномаркет ги внасят angel
COOLER та нали Техномаркет ги внасят angel
да, от техномаркет климатиците са бангия .Първоначално публикувано от cooler
Техномаркет, Денси, Технополис и т.н са търговци дето след като преметнат кашончето им е през оная работа кой ще монтира и за това там като монтажни центрове се упражняват сулю и пулю с помпи и без помпи и обикновенно след един два сезона или изчезват или си сменят телефоните...
Тези машини са на 410,няма начин да не са вакумирани.Първоначално публикувано от vlado12
От техниците при монтажа ли? Що да няма начин ?
Преди около година в технополис - купувам едно НЕО, трябваше ми само за охлаждане така че съм си довоелн от него, но както и да е, не е за това темата.
Та отивам до "консултатнта" и го питам: "фирмите за монтаж вакуумират ли климатиците"
А той ми отговаря "ама това въобще не е нужно, новите климатици не се нуждаят от вакуумиране"
аз: "сигурен ли сте"
той: -представете си, глупака ми се хвали - "аа то един приятел скоро си купи два панасоника за по 1500лв и дойдоха и му ги монтираха за 1 час двата без вакуумиране, а аз скоро също си взех панасоник и на мен не ми го вакуумираха" - контекста на цялата работа е че аз съм беден и си купувам НЕО за 400лв и искам вакумиране, а той видиш ли е дал 1500лв за панасоник и едва ли не е горд че не са му го вакуумирали.
Оставете другото ами той колегата му ме гледат като последния идиот и дори след като се отдалечих продължиха да ме обсъждат - вероятно са си казали "тоя глупак не знае ли че новите климатици сами се обезвъздушават" - хахаха
Аз: "е излъгали са ви, приятен ден"
Та така, правете си сметка как някакви самозвани идиоти който си нямат идея що е то "фазов преход" дават акъл като "консултатнти" по магазините
Прав си колега, няма начин да не са вакумирани, то като се замисля без значение какъв е фреона всички климатици като ги произвеждат ги вакумират и после ги пълнят. Въпроса е при монтажа какво става. Как бай Ганьо прави монтажа. Вътрешното тяло с разхерметизирани краища плюс Х метра тръба. Те са пълни с въздух, няма начин, все пак около нас въздуха е навсякъде.Първоначално публикувано от johny01
За последното мнение за момчетата от магазина хем ми е смешно задето са толкова заблудени, хем ми е тъжно как ще омайват хората занапред, и много хора покрай тях ще останат в заблуждение. НО на тях не им е и работа да знаят как се прави, от тях се иска да ПРОДАВАТ колкото може повече. Тази услуга монтаж на климатик се прави от всякакви хора, които си нямат на хабер от тая наука. Докато не се изиска за всеки монтажник и техник да има нужната квалификация и екипировка нещата няма да се оправят.
"Докато не се изиска за всеки монтажник и техник да има нужната квалификация и екипировка нещата няма да се оправят. "-provigo по скоро ще се оправят,ако някой "курназ момче" не хване и не осъди публично ама с всички екстри някоя такава "фирма" с пропуснати ползи и лихви и вестници и тв и каквото и не се сещам-ама трябва фирмата да е едра риба и да има достатъчно нагледно как са факали клиента и след това ако има повече хора който да решат,че не искат такова отношение и да забравят вратите на този магазин,съответно магазина да банкрутира.Тогава чак,големият бос,с голямата фирма ще разбере че името на фирмата е служителя който е сред клиентите,че трябва да е грамотен,вежлив и компетентен а и клиента винаги е в правото си!Винаги съм се дивил на странното правило да не се изтипосват по всички възможни мас медии виновниците,или по точно крадците на качество-ако ги изтипосват,много скоро ще секне тази игра.
Моля, без лични обиди. Спазвайте добрия тон и весели празници ви желая.
Крис
Благодаря за навременната намеса на Lupus
-с теб война няма да водя,бих те почерпил напролет,когато (ако )преглътнеш тази случка.Обещал съм!
Хайде с мир и двамата!
И прочетете чл.4 от Правилата на форума!
Lupus
Ха,ето еднозначният отговор от тошиба: около 15 минути! И да внимава някой сега с изказванията-има го в упътването на тошиба-имам и инструкция със снимки,стъпка по стъпка как се монтира и всичко,но ще я кача по натам когато успея да я извадя с по добро качество.
Има и още инфо от Тошиба - навремето от една голяма фирма ни пращаха на семинари и там дръпнатото човече от Тошиба каза,че според тях около 70% от повредите и ремонтите на дом.клими се дължат ма неправилен,или по-скоро некадърен монтаж. Нека сами си направим изводите...
Ми то ако не се вакуумира особено R 410A дай да слагаме и маркучи вместо медни тръби, шлаух за кабел вместо отводнителен маркуч, заварени от винкелче стойки, боядисани с четчица и т.н. И тогава ще се печелииииииии от монтаж. Ееех живот.
е да,ама bigmouth защо тогава има толкова калпави монтажи? Защо тогава всеки пише разни врели некипели? Е сега в инструкцията пише около 15 мин,а за по дълги точно 15-няма зимен няма летен въздух,а сега да направиме тема на кой колко време му вакумираха климатика искаш ли,или сам се досещаш отговора.Защо бе хора защо крадете от тези 150 лв който сте заковали вие,не ние-нали вече са обявени,колко още искате да ви се даде за да не спестите от правилният монтаж? за 10 минути където ще си тръгнете по рано ли? Какво вакум помпата ли ще ви се скапе толкова много ,тока ли ви е жал да ни изхабите?А колко поразии ни причинявате после,и колко е скъпо дооправянето мислите ли....