Страница 20 от 30 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Ама имало и други фирми - докато намеря свястна такава, трябва да сложа в стая по 5 климатика...
    Ама баце, ти сам се надяна на фирма известна като не-свестна. Имаш толкова много информация в този форум... и как го направи този избор, май никой не разбра. Та мани ги САЩ... и във Варна има читави фирми и монтажници.

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

е то ако почнеш да избираш фирмите по-най ниската цена и така нагоре - може не 5, а 55 климатика да си окачиш докато намериш някоя читава...
    да беше потърсил кой монтира на най-високата цена, да беше попитал защо е такава цената и т.н...въпрос на собствен избор

4. Тук е от
    Jul 2011

При всеки един монтаж независимо дали нов или преместване задължително се вакумира и се проверява за плътност на системата.

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Касап, я ми кажи къде е многото информация във форума за качествените монтажи във Вн. За марките и модели клими съм съгласен, макар че за употребяваните, трябва да запалиш свещ в църквата, преди покупката.
    В тази криза ама няма начин и логика, човек да дава за една и съща машина, както и работа повече пари. Фирми много. Все някъде трябва да си вършат качествено работата. А от цялата работа излиза, че днес ако сме на кеф, ше вакуумираме, ако пък има няколко монтажа ( лятото) - не, ама ако клиента желае ( макар че и тогава не вакуумираха при мен ), тогава пак да. Това за една и съща фирма(споменавал съм я вече ) За елементарни неща си говорим тук.
    Абе за мен истината, и то потвърдена, е че не хванеш ли някого, който да работи сам за себе си, голяма вероятност има работата да бъде претупана. Това е кофтито, че като взема дадена машина, ме обвързват и монтажът да е от същата фирма. Иначе си пазя една визитка, човекът си бачка сам за себе си, нарамва питата и като пич се катери по стълбата, вакуумира и т.н, без размотаване. Взема по ефтино, разбира се. И той знае и аз знам, че като съм доволен пак ше му звънна.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Калчев, при мен и при мой близки роднини вече има над 9 монтирани клими втора ръка на 100В, последно даже вчера 2 бр. Защо никой от нас не е изревал така. 100 пъти хора се оплакваха от Термоклима, толкова хубави неща са изписани тук във форума за Варнаклима и Джапанклима ( за употребяваните говоря), но ти пак се набута в Термоклима, еми какво да ти кажа, освен че сам си си виновен. Нали знаеш човек каквото сам си направи, друг не може да му направи. Понеже предполагам каква тирада ще последва, успех от мен ти пожелавам

П.С всичките са вакуумирани, дори без да е поискано това да се направи

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Не бе човек, не съм се връщал при тях, просто подмениха една дефектираща машина с друга, пак тяхна. Не съм некъв психопат да се връщам там, където веднъж са ми го на...

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на

Ми то така стана, щото единственото ти изискване беше реколтата. Изобщо не се вълнуваше от параметри на машината или качество на монтажа. Хора из форума имат пълнолетни машини, дето не можеш да ги разбереш кога работят и кога не. Даже лагери не са им сменяни.

П.С. И аз смятам, че ситуацията в която се намираш, не е по вина на фирма или монтажници.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от zandor
    Преди около година в технополис - купувам едно НЕО, трябваше ми само за охлаждане така че съм си довоелн от него, но както и да е, не е за това темата.
    Та отивам до "консултатнта" и го питам: "фирмите за монтаж вакуумират ли климатиците"
    А той ми отговаря "ама това въобще не е нужно, новите климатици не се нуждаят от вакуумиране"
    аз: "сигурен ли сте"
    той: -представете си, глупака ми се хвали - "аа то един приятел скоро си купи два панасоника за по 1500лв и дойдоха и му ги монтираха за 1 час двата без вакуумиране, а аз скоро също си взех панасоник и на мен не ми го вакуумираха" - контекста на цялата работа е че аз съм беден и си купувам НЕО за 400лв и искам вакумиране, а той видиш ли е дал 1500лв за панасоник и едва ли не е горд че не са му го вакуумирали.
    Оставете другото ами той колегата му ме гледат като последния идиот и дори след като се отдалечих продължиха да ме обсъждат - вероятно са си казали "тоя глупак не знае ли че новите климатици сами се обезвъздушават" - хахаха
    Аз: "е излъгали са ви, приятен ден"
    Та така, правете си сметка как някакви самозвани идиоти който си нямат идея що е то "фазов преход" дават акъл като "консултатнти" по магазините
    Абе, и ти си задаваш въпроси, и си отговаряш сам.Защото си умник и ' самозван идиот '(познай кого цитирам). Ама, не знаеш дори, ' къде се намираш ' - разбирай - в кой магазин си влязъл. В ТЕХНОПОЛИС НЕ СЕ ПРОДАВА ' НЕО ' .
    П.П. Главните букви и препинателните знаци не са за красота , нито за "фазов преход" .

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

офф мофф
    гледай сега панасоник имат 5 години гаранция на компресора - не съм чел гаранционите условия - но си го пишат навсякъде това им е рекламата.
    както всичко в бг дпри и без вакумиране ако имаш печат в гаранцията , разбирай плащаш си - могат да ти го продухат абсолютно спокойно и за тях /фирмата/ и за теб /клиента/ .
    ко се притесняваш че не са им вакумирали климите - те са си платили за да нямат проблеми?

едит : офф 2

всичката нова техника се опитва да умре точно на деня когато и изтича гаранцията - има ли чесовник, а климите имат знае кога точно да умре . точка.
    лаптопа ми за 2к точно така умря на деня на който съм го купил......

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Недей така бе човек, аз се надявам дъртите японки дето ги накупих да ме надживеят

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Гледай по-добре ти да ги надживееш, защото на тях много живот не им е останал. Я работят още 10 години я не.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на

По 80лв./годишно ако приемем че ги е купил по 800лв. Сравнени с нови клими от някой марки за същите пари, дето ще изкарат 5 години преко сили. Че 10 години си е екстра!

П.С. Интересно, дали разликата до 160лв/годишно ще се покрие от разликата в ефективността...

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Здравейте,
    имам един стар климатик Panasonic CS-E12CKP/CU-E12CKP5, който искам да преместя.
    Един познат (преди време монтираше климатици) ще го демонтира и монтира на цена, като за приятел.
    Попитах го относно вакуумирането. Каза ми, че нямал вакуум помпа, използвал компресор от хладилник.
    Дали да му се доверя или да викам някоя фирма.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от tokata
    Здравейте,
    имам един стар климатик Panasonic CS-E12CKP/CU-E12CKP5, който искам да преместя.
    Един познат (преди време монтираше климатици) ще го демонтира и монтира на цена, като за приятел.
    Попитах го относно вакуумирането. Каза ми, че нямал вакуум помпа, използвал компресор от хладилник.
    Довери му се спокойно.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tokata
    Здравейте,
    Хе-хе, като монтираха Тошо от ФИРМА, цъфнаха точно с един лъскав компресор от хладилник. Като ги попитах това редно ли е, ме увериха, че компресорът от хладилник вдигал налягане от хикс бара, което вакуумпомпата не можела да достигне. Не че им вярвам. Така че, дали трудът ще е от фирма или авер: гаранция-Франция. Особено пък дали машината е вакуумирана както трябва няма начин да разбереш след това, ако в момента на самото му извършване не " светиш " и не се убеждаваш сам в истинността на твърденията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 30 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе