Страница 6 от 30 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re: задължително ли е обезвъздушаването на климатика

или ако е бил тарикат и сам си е правил игреците

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Живея в Русе. Преди близо година един "специалист" Любен Наумов Петков идва да ми монтира у дома климатик. Защо за жалост не бях открил преди това този полезен и информативен форум. Човека монтира системата без да я вакуумира (за което в последствие разбрах). Едно на ръка, че направи елипсовидна дупка в стената, защото при първоначалния си опит да пробие, нацели на носеща колона. Ако някой изяви желание мога да направя и покажа снимка тук. Външното и вътрешното тяло са монтирани според необходимите изисквания. Медните тръби бяха свързани с горелка, която успя да причини леки щети върхи килима. Все пак не бях извикал хамали, а монтьори на климатични системи.

В последствие попаднах на форума и четох, видях, че това е важна процедура при монтажа и от любопитство, и от позицията си на клиент се обадих да го попитам дали е правил вакуум на системата. Човекът типично по селски ми повиши обиден тон, че виждате ли се съмнявам в "качествата" му на специалист, че в периода, в който ми е монтирал Midea-та дъжд не е валяло и само ми я продухал системата, което било напълно достатъчно. Почувствах се все едно, че съм му изял десерта, но след няма и 18 дена ще идва същия "професионалист" да прави годишна профилактика и няма да си получи парите за нея ако не извърши необходимите процедури (замерване на налягане, външна и вътрешна температура и т.н.). Ако се заинати възнамерявам да се оплача в КЗП. Ако човекът чете тоя раздел, нека от сега се подготви да си свърши перфектно работата.

От толкова много фирми, които правят вакуум на системата да нацеля баш такива, които не го практикуват и не би ли била добра идея да се направи някаква тема - черен списък на монтажни фирми с лошо отношение към клиента си и некачествен монтаж.

П.С. Същия специалист е ходил скоро във вуйчо ми, на който също е монтирал сингъл-сплит система и профилактиката му е продължила три минути, като не зная дали практически е възможно да извърши процедурите за толкова кратко време.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

krassyo ето линк към темата за черния списък на фирми: http://forum.setcom.bg/index.php/board,63.0.html
    Напиши името на фирмата да се знае коя е.Аз също съм от Русе и на мен не ми вакуумираха климатика.Става въпрос за Техноклима.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ако имате проблеми зимата се обадете,ще помогна колкото мога,макар че не се занимавам с домашни климатици,но имам цялата необходима техника за вакуумиране и пълнене.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Aко стане нещо ще те имам в предвид,но дано да не става де.

7. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от KING-T
    krassyo ето линк към темата за черния списък на фирми: http://forum.setcom.bg/index.php/board,63.0.html
    Напиши името на фирмата да се знае коя е.Аз също съм от Русе и на мен не ми вакуумираха климатика.Става въпрос за Техноклима.
    Ето, че пуснах и тема с черна книга на монтиращи екипи: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37223.0.html
    Публикувал съм и снимки.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от KING-T
    Aко стане нещо ще те имам в предвид,но дано да не става де.
    То аз хубаво си предлагам услугите,ама ако стане нещо температурата ще бъде 0 до -5 градуса и не знам тогава като се вакуумира къв ще ефекта,щото колите си ги вкарвам в сервиза до печката на 25 градуса и си ги прая без проблем...ама домашния климатик как се топли не знам ...колегите дето са пълнили зимата да кажат как става номера...може и на лично.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Реално погледнато, е по-добре да се вакуумира в студено време. Причинате е че влагосъдържанието е много по-ниска при 0 гр от колкото при 20 примерно, при еднаква влажност. Единствено трябва да оставим повече време системата под вакуум, и да изпомпим влагата.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

"Нормалният" начин на работа по климатика наистина е,че трябва да се вакуумира.
    Обаче-много монтажни фирми вакуумират с компресор от хладилник!!!!!!!Иначе,тук където са са моите хора-няма компромис!Всичко е от-до!!!Ама получаватдобра заплата,уважение-абе с една дума THE BEST!

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Навремето преди 6 години брах ядове с един климатик защото тогава не вакумирахме и си всех поука. Монтажа го правим бих казал перфектен пробиваме и ползваме керхер за да няма пепел ползваме лазер нивелир и тем подобни инстументчета. Мога да кажа че сме правили експиримент да работи климатика безвакумиране и след вакумиране на охлаждане без вакумиране държеше с 2бара по високо налягане и изходящата беше по висока с 4 градуса отколкото при вакумирана система. Ето няколко снимки от наши монтажи всеки монтаж изглежда така.
    Нещо не съм съгласен с теб!
    И аз съм правил проби на селяците тук-нямя такова нещо!
    п.с. Този начин с канали/кабелни/все още ли актуален в България!

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ами незнам дали са актуални но ние така сме решили да работим и дори подмазваме дупката с уплатнител за фуги надявам се че хората ще го оценят. Преди ползвахме пяна и като ходим на профилактика гледам че доста от хората дори не са я изрязали кадето се е надула.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Correct Dindo!

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от dindo
    Нещо не съм съгласен с теб!
    И аз съм правил проби на селяците тук-нямя такова нещо!
    п.с. Този начин с канали/кабелни/все още ли актуален в България!

Що пък, у наше село каналите още са "на мода"

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

Що пък, у наше село каналите още са "на мода"

Каква е цената на този монтаж?

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Абе какво да ти кажа: справедлива .... и клиента е удолветворен, като се има предвид че е голям немски концерн, и монтажния екип взе трицифрена сума хонорар, и никой не работи на загуба.

От този монтаж не може да се съди за цените на монтажа на климатици: това което не се вижда е че тръбния път е 8 метра, имаме пробиване на етажна плоча, това е един от деветте климатика които са монтирани в офиса и т.н.

Освен това някой неща придобиват стойност едва когато вече са приключени.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 30 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе