Страница 19 от 30 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Азот чак от италия що така??? На мен ми ги прехвърлят от голяма в малка бутилка и наи много до 120-130 стига но не сам рискувал като теб да пробвам като знам какво налягане има и при 25 бара малкия кран ако нему е завита тапата добре направо го издухва смисал скапва оплатнението на винта и крана е за смяна а ти 30-40 бара малко множко ми се стува за крановете
    Работя във фирма за корабно снабдяване, та от там ми попаднаха бутилки от италия. Върнаха ми ги за празни... да, ама не! като навих манометър през медна тръба и...197бара!!Бутилката дет ми я върнаха беше със счупен салник. Отвих я с подходящ ключ, но преди това съм разглобявал същия вид кран и знам как работи. При такива налягания и най-малката грешка Е фатална.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314039575[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Явно си много добър с ръката. Само се пази, че при тия налягания ...

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е редуцир аз си купих на 68лв мисля беше какви са тия 280лв.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Е редуцир аз си купих на 68лв мисля беше какви са тия 280лв.
    Натоварили са го Дидо, то и останалите редуцири са около 70-80лв. Било то за АС, 02 или С02.
    Цитат Първоначално публикувано от Mega

и при заварки как пускаш само колкото да лъха вътре?
    При заварки ползвам или редуцир за кислород, или междинен разширителен съд. [quote=turboie ]

при 25 бара малкия кран ако нему е завита тапата добре направо го издухва смисал скапва оплатнението на винта и крана е за смяна а ти 30-40 бара малко множко ми се стува за крановете

Сигурно говориш за крана на манометричния блок. При надуване с азот не използвам блок-манометри, а тройка разклонител (тетка) за маткучи за фреон. Така, единствения кран е само този на азотната бутилка.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от м.петров
    Как ще дадеш 280лв за редуцир?! Винаги ползвам азот, не ползвам редуцир и не ми е трябвал. Да се дадат 280лв.
    При нас е весело... освен ако не си спестяваш надуването и караш само на духане...)))))
    П.П. За около 340 лв можете да си вземете редуцир който сваля не на 15 а на 30 bar. ... мисля че фирмата беше сиад или нещо подобно, а 30 бара си трябват при по-големи системи на R410

6. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от cooler

П.П. За около 340 лв можете да си вземете редуцир който сваля не на 15 а на 30 bar. ... мисля че фирмата беше сиад или нещо подобно, а 30 бара си трябват при по-големи системи на R410
    А какво правим, ако искаме да надуем до 35бара например?

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от м.петров
    А какво правим, ако искаме да надуем до 35бара например?
    Редуцира има една настройка. Играеш с нея малко и качваш с още.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Я кой бърника редуцирите

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna
    Добре де, толкова ли е трудно ако си фирма и имаш монтажници и уж "държиш на клиентите си" да извършваш последващо позвъняване с въпроса тип интервю "доволен ли сте от монтажа, почистиха ли след тях, цапаха ли много и т.н.", с което хем монтажниците ти да знаят, че трябва да играят по правилата, хем да си покажеш на клиентите, че държиш всичко да е 6.
    Въпрос на един обикновен телефонен разговор от двайсетина стотинки.
    Точно така постъпи собственика на фирмата, от която си купих климатиците миналата година. Монтажниците си свършиха работата, обадиха му се да кажат, че са приключили и след това аз говорих с него. Пита ме дали съм доволен от монтажа и дали са изпълнили предварително договореното с него.
    До това отношение може би се стигна, след като от самото начало поддържах връзка само със собственика, а не с каките/лелките от магазина.

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Точно така постъпи собственика на фирмата, от която си купих климатиците миналата година. Монтажниците си свършиха работата, обадиха му се да кажат, че са приключили и след това аз говорих с него. Пита ме дали съм доволен от монтажа и дали са изпълнили предварително договореното с него.
    Похвално и нека не е инцидентна обратната връзка!

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Баш инцидент си е ...
    Далеч с по-малко усилия би се постигнал добър контрол на качеството, ако стимул за добрия монтаж (вкл. и вакуумиране ) е страхът от евентуално оплакване на клиента. Където той наистина е No1. В САЩ например има разлепени на няколко видни места в даден търговски обект ( сервиз, ресторант, магазин ) телефона на собственика и негова снимка и ако даден клиент звънне директно на него, работата става " дебела " . Затова всеки се старае да си върши работата качествено , че му изстива мястото без време. А не като при нас да се образоваме от нулата по дадена тема, за да може да дебнем дали бачкатора няма да прецака работата. И накрая да може да се оплачем само на арменския поп, специално в случая с невакуумирането. Ама имало и други фирми - докато намеря свястна такава, трябва да сложа в стая по 5 климатика...

13. Тук е от
    Jan 2008

Преди два дни, гледам на съседа му монтират климатик от прословутите "РАДЕВИ" не видях да свалят вакум помпа. За това звъннах на комшията да го предупредя да му я вакумират. Запитах го каква е машината? "Митсубиши" за над 1500 лв. без монтажа на Р410. Почти съм сигурен че не я вакумираха. Съседа е много хрисим и 100% не ги е накарал. Язък му за парите.
    Големи разбирачи, добре че беше много горещо и сухо времето.

П.П. преди малко срещнах съседа не са вакумирали. Не ги е срам иначе се "бият в гърдите" че са най-добрите.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ей това е най ценното на този форум - хората се научават какво да търсят и какво да искат

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Че то остана ли фирма, която да вакуумира. Само си продухват хората и хич не им дреме. Явно и така става, пък и трябва да има ремонти в сервизите им, криза е.

17. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

При преместване на външно+вътрешно от едно помещение в друго трябва ли да се вакумира?

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 30 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе