Само незнам кой ще му чисти филтрите на този климатик. Монтажа иначе е
Само незнам кой ще му чисти филтрите на този климатик. Монтажа иначе е
В смисъл, на сложно ли?Първоначално публикувано от nebelservice
Преди доста години г-н Иванов/OSAKA/ имаше подходящи канали за климатици!Точно,както са сервизните отвори ,които се изрязват при ляв,десен или долен монтаж.Това имах предвид.А,иначе-хвала на такива монтажници.Сигурно мога да ги преброя на пръстите на едната ръка.Пък и монтажа с канали изглежда стилно и завършено.Само,че днес много станаха "разбирачите" и искат вкопани тръби....пък и цената д не е....
Дай боже дълги тръбни пътища, скъпи климатици и платежоспосбни клиенти ... амин.
искам да запитам нещо по темата - имам климатик fisher - който по незнайни от мене причини (гол и бос в тази техника) не беше вакуумиран, и ми казаха при монтажа че се самовакуумира. Работи, но ту добре, ту зле - а все още е над нулата. За предната зима 12-ка не можа да стопли 20 квадрата с пвц и фибран. Сега искам да го преместя и тъй като е гаранционен ми искат 200 за демонтаж и монтаж - този път да им наложа ли наистина да го вакуумират, защото така като чета съм доста прецакан.
Второто - на мястото на този климатик в стаята искам да си сложа фуджитсу инвертор 12 LGC май беше, 1650 лв е с монтажа, той също ли трябва да се вакуумира?
Наистина от този форум научих доста полезни неща, и е много грозно разни смешни фирмички да ползват за шарани тези, които им плащат. Двоумя се между две фирми от Варна, Термо клима и И-Клима, и смятам, че е по-добре да платиш малко отгоре, отколкото да те претупат и после да те лъжат, че от тяхна страна всичко е 6.
не беше вакуумиран, и ми казаха при монтажа че се самовакуумира.
Няма такова нещо,пуснали са те по пързалката,при демонтажа трябва да се изпусне всичко,след като има въздух в системата няма начин да се изкара от там...изпуска се всичко ,вакуумира се и се зарежда по везна.Лошото е че нама да искат да го направят за тяхна сметка ....
Не мисля,че е добре да не се вакумира .Трябва изх.t да е около 50-53гр. на въздуха ,на толкова изключва външнния вентилатор и t почва да пада до 44-46 и пак вкл.Вкъщи съм с краун и нео 12ки идвата са вакумирани перфектно топлят и при -15
а ако бяха го вакуумирали - сега щяха да ползват използвания фреон, така ли?
А възможно ли е, да изсмучат ползвания фреон заедно с кислорода, и после пак да ми го сложат такъв?
Защото ако е ДА, то 100% така ще направят.
ако е от новите фреони и маслото на компресора ти е за смяна. Няма технология за разделянето на кислорода от фреона и връщането му... фреона трябва да се изпусне навън.... те нямат вакуумпомпа, а какво останало за станция за събиране на фтреон...
Вакуумирането е принципно пложение но преди 11 години когато климатиците тепърва навлизаха нямаше китайски марки и един панасоник 12 струваше близо 1000$ без да е инвертор а монтажа беше 150$ при долар 1.8 вакуум помпата беше екзотика и масово климатиците се духваха с фреонец от техния собствен, всички климатици си бачкаха и най тежкия ремонт беше да изтървеш фреона поради некачествени конуси. Така че и сега това че някой не е вакуумирал това не значи че климатика няма да работи, по - същественото е че една китайска помпа струва 150 лв което не говори добре за фирмата извършила монтажа и не инвестирала в инструмент ... Искам да кажа че такова отношение към работата означава че не смяташ дългосрочно да се занимаваш с това което означава че всякакви компромиси са възможни ...
Искам да попитам всички, които разбират възможно ли е ако не се вакумира добре климатика да се повиши шума на външното тяло.
наскоро купих два климатика от техномаркет а ги монтираха от бултайм - малайзийски панасоник и японски хитачи. и двата бучат като развален траф или все едно някой пробива стената. чува се при съседите даже. като им казах тапаците ми викат че било нормално обаче сбъркаха адреса, защото до панасоника имам монтиран същия панасоник купен от денси и монтиран от десклима, който изобщо не шуми. ииииии нямаше как да лъжат казаха че не може ли да го оправят на место и го занесоха в сервиз. сега чакам развитието и си стоя без климатик зимата.
та като четох темата си мислех дали шумът не е вследствие на лошо вакумиране.
айде ако някой може да ми каже мерси.
Наличието на въздух в системата увеличава общото налягане в нея. Това натоварва компресора и в следствие вибрациите му при работа са по-големи. Напиши моделите климатици които имаш.
Също така при работа на климатика в режим отопление, компресора се натоварва и ако работи при високи външни температури, над +15 градуса.
ами тва са дето сега ги продават панасоник cs/cu-e12hke и хитачи ras/rac-10eh1
edit: за панасоника ги питах дали не е останал въздух вътре, а те ми казаха, че не е . ами проблемът може би е че от фирмата производител били пропуснали да сложат некви тампони или незнам кво вътре на компресора.
Щом шуми значи бачка ... иди пак си купи климатик от хипермаркета...