Това и други хора са го констатирали. Колко по-ефективни са, не знам. Работейки около минимум, може би, но ако са по-натоварени, едва ли. 60-ката на номинал от 6,8kW, вади COP над 4. Я погледнете повечето 12-ки от висок клас, какъв COP вадят, при максимума си около 6,5kW. Само един малък пример. 12LTC отдава 6,5kW, при консумация 2,6kW (COP 2,5). 60-ката вади 6,8kw, с консумация 1,67kW (COP 4,07). При натоварване под номинал, COP е още по-висок.
П.п, ако имаше повече простор пред 20-цата, примерно 20м2, съм сигурен, че разликата в разхода нямаше да е голяма, тъй като ще работи на по-оптимални обороти на компресора, с по-висок COP.
Рас аз те бия с моята цепеница над хладилника 12 ка
Ти с 60 ката си на номинал 6.8 с консумация 1.67
Аз с 12 ката номинал 5 консумация 1 . Само дето моя се развърта малко повече от 60 ката
Да не се засегнеш.
Аритметика за 3-ти клас. Правоъгълник с лице 15м2 има обиколка 16м, а такъв с лице 30м2 - 22м. Ако приемем, че загубите са еднакви на линеен метър (стена), съотношението между разхода в двете помещения е 1,4 пъти. Разхода на климатика не зависи от отопляемия обем, а от компенсираните топлозагуби.
Този пост е редактиран от Kasap; 24-02-19 в 22:13.
Е какво да се засягам. С Нокрията шега не бива. [emoji16] Това, че я водят 12-ка е подвеждащо, както и старата я водеха 14-ка. Мръсници от класа, играят нечестно.
П.п. Миланов, няма как да стане, с минимум 400W и кутийка 12м2. Нали, като изключи по-късно, пък ще надхвърли заданието. А алгоритъмът си го знаеш, че е такъв, омагьосан кръг 10/3.
Този пост е редактиран от rosswen; 24-02-19 в 22:13.
rosswen 115кубика само хола ти ли е ? Или се смята и отворената врата към коридора примерно?
Не е едно, за съжаление. Щеше да е още по-добре. Основното, по-голямо помещение е хол с трапезария (около 90м3), другото са коридор и баня. В коридора температурата е същата като в хола, а в банята е с около градус надолу. Това е при затворени врати на другите две стаи, в които са другите два климатика. Реално, те не участват в уравнението. И -12 да е, температурата навсвкъде е почти същата, като зададената. Имам късмет, че разположението е такова и успява да затопли и охлади навсякъде. Пробвал съм само с двата климатика от другите стаи, обаче ефектът е плачевен. Топлят/охлаждат си основно техните помещения.
Касап, всичко очаквах, ама не и да си категория "муха"... [emoji16]
100kcal (116W) средно потребление на енергия на час при липса на активна физическа дейност, но с мисловна такава ( четене, щрачкане по клавиатура...), мозъкът "харчи" 80W, а енергията не се "губи", както знаем от термодинамиката (по 1. закон), а едно птиче ми подсказва, че там си по-наясно от мен... [emoji851]
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Слагай ги в игнор листата да не вдигнеш минимума.
ПАНАСОНИК СРЕЩУ МИЦУБИШИ
https://translate.google.bg/translat...-vs-mitsubishi