Страница 130 от 350 ПърваПърва ... 80120128129130131132140180 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Хм. Моя под 14° външна в комбинация с яко слънце не влиза в он/офф. В дефрост влиза само по условието за температурна разлика между въздушния датчик и този на топлообменника.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
    МХИ, ако не влизат он/офф и нямаш побеляла изцяло пита, може и цяла зима да не видиш дефрост. Многократно съм споменавал, уж на майтап, но е точно така. МХИ обичат сурови условия, големи загуби и високи задания. Ти имаш простор, моят в момента на задание 24, кръжи около 300W, а външната е -7-8. Представи си, какъв минимум ми трябва над 0-та, че да не изключва.
    Mig82 одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

В сервизното не пише нищо за 4 оффа и дефрост. Ако е така трябва да се внимава с преоразмеряването

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

И при минусови температури минимумът се запазва - 200 вата. А по сервизно уж го дават 245 при +7°. Последните дни - дефрости зеро, заради сухия студ. Питата въобще не побелява.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mystikalrs и rosswen харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София

При мен вчера също на задание 24 и мепература от -8 не оффи, сваля ли на 23 почва да оффи.На мен 24 ми идва малко в повече, дори като си лягам го оставям на 21Стаичката ми е малка тия 12кв.м. с три вътрешни стени хич не го напрягат mhi-то.Почвам да се чудя дали въобще да слагам изолация на тавана.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от raptor1987 Виж публикацията
    ... Стаичката ми е малка тия 12кв.м. с три вътрешни стени хич не го напрягат mhi-то.Почвам да се чудя дали въобще да слагам изолация на тавана.
    12кв.м. с 3 вътрешни стени това е важно уточнение. Слагайте си машините и стаите в подписа бе хора ...

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    В сервизното не пише нищо за 4 оффа и дефрост. Ако е така трябва да се внимава с преоразмеряването
    Не го пише. Не се проявява при всички, само при някои бройки. Примерно, при 60-ката това никога не се е случвало.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от raptor1987 Виж публикацията
    При мен вчера също на задание 24 и мепература от -8 не оффи, сваля ли на 23 почва да оффи.На мен 24 ми идва малко в повече, дори като си лягам го оставям на 21Стаичката ми е малка тия 12кв.м. с три вътрешни стени хич не го напрягат mhi-то.Почвам да се чудя дали въобще да слагам изолация на тавана.
    Не съм се замислял, но си прав, не сме медиуми :D.
    Може би моланов е прав.Сградите са се затоплили от хубавото време, и сега при този рязък студ някои машини офят, защото сградите не са изтинали, а ако се задържи за повече време студа, може да почнат да потдъжат температура, беез да оффят.
    zxc0 и rosswen харесват това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Може би да, но по-скоро не. Отсъствах 2 седмици и къщата беше изстинала много, поради рядката обитаемост. От петъкследобед до тази сутрин, дайсейкай 8 работи он-оф, настроен на 26°C, с мощност над 500W. Стените се затоплиха с 2 градуса, свалих заданието на 23 и тръгна, без да спира повече. Да се съди за работата на машина при нетемперирано помещение е несериозно.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

dodo_pv, кой е говорил за нетемперирано помещение?

12. Member
    Тук е от
    May 2017

Има две причини да не харчат много машините по това време:
    1. Сградите все още не са изстинали.
    2. Краят на февруари слънцето е много по-силно отколкото Декември и Януари. Отделно поне в Сф е рядко слънчево.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    П.п @Gyokov, при МХИ не е добра идея, понеже за дефрост се следи разлика между темп. на въздуха и топлообменника. Ако го лъжеш, че външната е по-висока, ще влиза по условие за голяма температурна разлика между топлообменника и въздуха.
    Аз съм останал с впечатлението, че всички марки използват външния въздушен температурен сензор в алгоритъма за определяне на момента за дефрост. Може и да греша, но как само по тръбен сензор ще се разпознае заледяване на външния топлообменник?
    Може би трябва да има поне два тръбни температурни сензора.

Споделете повече ако знаете подробности, моля.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Аз съм останал с впечатлението, че всички марки използват външния въздушен температурен сензор в алгоритъма за определяне на момента за дефрост. Може и да греша, но как само по тръбен сензор ще се разпознае заледяване на външния топлообменник?

Наистина малко грешиш. Дори 13 годишното ми конвенционално Нео е само с тръбен датчик и си размразява при обледенена пита. Разбира се в алгоритъма има и разни други условия.
    Gyokov одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията

Ето дефрост алгоритъма на Тошиба Сузуми +. При него се следи разлика в температурата на топлообменника.
    Gyokov одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Покачването на минимума е , за да не се преохлажда външния топлообменник от там и да се получи голяма разлика между темп. му и външната. Със симулиране на нисък минимум 20Zs-s след първия зачестява дефростите , не ми се заиграва повече понеже при мен е леко подоразмерен и 400w. с отворена врата ме устройва перфектно без он/офф. (монтиран е срещу вратата)
    Gyokov и rosswen харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

SPSt, уместна забележка. Забравих да уточня, че питам за инверторните машини.

rosswen, така както е написано изглежда, че дефроста ще се стартира когато топлообменника стане по-топъл отколкото е бил на 10тата минута. Правилно ли го разбирам?

Mig82, моля разясни как с покачване на минимума се помага да не се преохлажда външния топлообменник? Моята логика е такава - ако се покачва минимума се вкарва повече топлина и тогава топлообменника се охлажда повече. Къде греша?
    Jack Krauser и raptor1987 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе