Това е близо 1100 лева
https://www.youtube.com/watch?v=AKfWJ4nbudU
Я виж ти, какви били батериите на ДУ, на МЕ-то.
Сигурно затова карат вече 4-та година. [emoji16]
Според мен това силно зависи от региона и не само от температурата, а и от влажността на въздуха. Много важно е и изложението на помещенията. Ако погледнеш от днес консумациите които е показал Генади ще видиш по 2-3квч всеки ден с всяка от трите му машини. Аз имам само един климатик, но в София е по-хладно и предполагам с по-малка влажност. Разположението ми е такова, че директно огряване от слънцето има само до към 14часа. Тази седмица почти не съм пускал климатика. А за миналата седмица когато се налагаше разхода ми е колко за един ден на една от неговите машини. Зимата обаче нещата ще се обърнат.
Така аз си обяснявам, защо едни могат да охлаждат цял апартамент с един климатик, а други не.
При мен в хола слънцето пече почти цял ден, а и съм на последен етаж.
Honor Play с помощта на Tapatalk
Сигурен съм, че може да се охлажда с един климатик, примерно при твоите или подобни условия. Въпросът е, че ще е за сметка на комфорта, а в някои случаи и на сметките. Примерно в Пловдив в дву- или тристаен непреходен апартамент или ще е топло в най-далечната стая, или ще стоиш с пуловер в стаята с климатика. А моите машини си работят на тих режим, на р-м Охлаждане или Изсушаване, а Тошибата е и ограничена до 50%. Ако работи само едната ще стане доста неприятен ветрилник.
Истината е, че разходът зависи най-малко от машината. При нас в блока има климатици само на последния етаж (и то на всички жилища), който макар и да не е реално последен, си се нагрява доволно от слънцето. Тези на първия от моята страна слънце не виждат от дърветата и околните сгради и още ходят с жилетки.
Въпреки това аз успявам да охладя две доволно големи стаи с един доволно смотан климатик, защото съм в Сф, пече до към 2 пряко и има прилична изолация. Не е чак толкова за сметка на комфорта.
Аз съм от хората който държат на комфорта.
С един климатик охлаждам целия апартамент. Дори и отоплявам.
Вярно е , че за да топли и да не духа като хала трябва да работи нон стоп.
При охлаждане обаче се пуска към 17-18 :00 и се спира около 23:00.
Това през седмицата . Събота и Неделя си работи през деня.
Нямам проблем с хладилник в едната стая и парник в другата.
При мен тайната е в добрата изолация и не позволяването на стените да се стоплят/ изтудят повече от комфортната за мен температура (22-24 градуса)
Ето показания от работата преди малко ( сега вече го спрях)
Температурата е 23 градуса вътре ( в 2 те спални е около 23.2-23.5) До сутринта около 8 температурата вътре се повишава до около 24 градуса.
Ето показания и за месеца. Само да уточня , че при пускане към 17:00 за около 15-30 мин климатика си духа после сваля вента на ниска степен някъде около 1-2 но с по- висока консумация.
При мен цялото жилище се охлажда равномерно с 1 климатик, работещ на тих режим с минимална консумация и това става само чрез естествена конвекция.
Може да се познае, че климатика работи само по светещите индикатори и лекия полъх,
(като изключим телевизорите) най-шумният уред у дома е захранването на компютъра.
В момента при външна 34°~35°(на сянка), зададени са 24°+тих режим, консумацията е ~ 215 вата, във всички стаи е приблизително 25°
В кухнята , където обичайно е най-топло е 24,8
Пълна тишина и никакво веене с минимална консумация, и това постигнато само чрез естествена конвекция... по-голям комфорт от този не виждам как може да бъде постигнат. Дори и да искам, няма къде да сложа 2-ри климатик, защото и двата ще почнат да плющят он-офи, или вътре ще стане прекалено студено.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-06-19 в 14:17.
Така е, когато живееш в боксониера. Но повечето от нас сме в жилища с повече стаи, където за равномерното охлаждане с една единствена машина би била необходима изкустмена (принудителна) конвекция (няколко вентилатора). Правили сме го в гладните години, при това доста успешно.
По-скоро климатиците ти не стават - само харчат ток, а не могат да охлаждат. Чувал съм, че това е един от симптомите за износен компресор, а може и фреонът им да е излетял, ако са били монтирани от някой пишман-майстор с две леви ръце...
Драги, и трите ми машини от подписа, самостоятелно могат да охлаждат целия етаж. Но не съм мазохист, нито искам да се правя на кьорав и да пиша глупости като теб, комбинирани със снимки на китайски дисплеи. И трите си работят синхронно.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-06-19 в 12:13.
Би ли ни разяснил, как точно гълта ток машина без фреон, та да се посмеем малко?
Додо, на твое място не бих се разхождал около климатиците ти със запалена цигара. Откъде си сигурен, дали не изпускат отнякъде? Нали знаеш, че и старият фреон е смес от 50% запалима смес?
------------
Една японска цепеница способна да климатизира цялото жилище.