Страница 165 от 350 ПърваПърва ... 115155163164165166167175215 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,461 до 2,475 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията

П.С. Фуджи-к'во?
    П.П.С. Впрочем, одеве минах под едно Мitsubichi...
    Деликатен превод:
    Фуджи, ама К*Р.
    Кучи Мицу.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Това е близо 1100 лева
    https://www.youtube.com/watch?v=AKfWJ4nbudU

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Я виж ти, какви били батериите на ДУ, на МЕ-то.

Сигурно затова карат вече 4-та година. [emoji16]
    Genadi80 одобрява това.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Защо фризери? Климатиците си имат ДУ и температурата може да се настройва. По този начин е по-равномерна и е по-комфортно, отколкото да охлаждаш цяло жилище с една машина. Аз не виждам как с една машина, мога да постигна равномерно охлаждане в целия апартамент, особено след като няма преходни стаи.
    Според мен това силно зависи от региона и не само от температурата, а и от влажността на въздуха. Много важно е и изложението на помещенията. Ако погледнеш от днес консумациите които е показал Генади ще видиш по 2-3квч всеки ден с всяка от трите му машини. Аз имам само един климатик, но в София е по-хладно и предполагам с по-малка влажност. Разположението ми е такова, че директно огряване от слънцето има само до към 14часа. Тази седмица почти не съм пускал климатика. А за миналата седмица когато се налагаше разхода ми е колко за един ден на една от неговите машини. Зимата обаче нещата ще се обърнат.
    Така аз си обяснявам, защо едни могат да охлаждат цял апартамент с един климатик, а други не.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Vizi одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

При мен в хола слънцето пече почти цял ден, а и съм на последен етаж.

Honor Play с помощта на Tapatalk
    bobivg одобрява това.

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Сигурен съм, че може да се охлажда с един климатик, примерно при твоите или подобни условия. Въпросът е, че ще е за сметка на комфорта, а в някои случаи и на сметките. Примерно в Пловдив в дву- или тристаен непреходен апартамент или ще е топло в най-далечната стая, или ще стоиш с пуловер в стаята с климатика. А моите машини си работят на тих режим, на р-м Охлаждане или Изсушаване, а Тошибата е и ограничена до 50%. Ако работи само едната ще стане доста неприятен ветрилник.
    bobivg, rosswen, Genadi80 и 1 други харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2017

Истината е, че разходът зависи най-малко от машината. При нас в блока има климатици само на последния етаж (и то на всички жилища), който макар и да не е реално последен, си се нагрява доволно от слънцето. Тези на първия от моята страна слънце не виждат от дърветата и околните сгради и още ходят с жилетки.
    Въпреки това аз успявам да охладя две доволно големи стаи с един доволно смотан климатик, защото съм в Сф, пече до към 2 пряко и има прилична изолация. Не е чак толкова за сметка на комфорта.
    bobivg одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Аз съм от хората който държат на комфорта.
    С един климатик охлаждам целия апартамент. Дори и отоплявам.
    Вярно е , че за да топли и да не духа като хала трябва да работи нон стоп.
    При охлаждане обаче се пуска към 17-18 :00 и се спира около 23:00.
    Това през седмицата . Събота и Неделя си работи през деня.
    Нямам проблем с хладилник в едната стая и парник в другата.
    При мен тайната е в добрата изолация и не позволяването на стените да се стоплят/ изтудят повече от комфортната за мен температура (22-24 градуса)
    Ето показания от работата преди малко ( сега вече го спрях)
    Температурата е 23 градуса вътре ( в 2 те спални е около 23.2-23.5) До сутринта около 8 температурата вътре се повишава до около 24 градуса.
    Ето показания и за месеца. Само да уточня , че при пускане към 17:00 за около 15-30 мин климатика си духа после сваля вента на ниска степен някъде около 1-2 но с по- висока консумация.

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Защо фризери? Климатиците си имат ДУ и температурата може да се настройва. По този начин е по-равномерна и е по-комфортно, отколкото да охлаждаш цяло жилище с една машина. Аз не виждам как с една машина, мога да постигна равномерно охлаждане в целия апартамент, особено след като няма преходни стаи.
    При мен цялото жилище се охлажда равномерно с 1 климатик, работещ на тих режим с минимална консумация и това става само чрез естествена конвекция.
    Може да се познае, че климатика работи само по светещите индикатори и лекия полъх,
    (като изключим телевизорите) най-шумният уред у дома е захранването на компютъра.
    В момента при външна 34°~35°(на сянка), зададени са 24°+тих режим, консумацията е ~ 215 вата, във всички стаи е приблизително 25°
    В кухнята , където обичайно е най-топло е 24,8

Пълна тишина и никакво веене с минимална консумация, и това постигнато само чрез естествена конвекция... по-голям комфорт от този не виждам как може да бъде постигнат. Дори и да искам, няма къде да сложа 2-ри климатик, защото и двата ще почнат да плющят он-офи, или вътре ще стане прекалено студено.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-06-19 в 14:17.
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Така е, когато живееш в боксониера. Но повечето от нас сме в жилища с повече стаи, където за равномерното охлаждане с една единствена машина би била необходима изкустмена (принудителна) конвекция (няколко вентилатора). Правили сме го в гладните години, при това доста успешно.
    rosswen и dimjek харесват това.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

По-скоро климатиците ти не стават - само харчат ток, а не могат да охлаждат. Чувал съм, че това е един от симптомите за износен компресор, а може и фреонът им да е излетял, ако са били монтирани от някой пишман-майстор с две леви ръце...

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Драги, и трите ми машини от подписа, самостоятелно могат да охлаждат целия етаж. Но не съм мазохист, нито искам да се правя на кьорав и да пиша глупости като теб, комбинирани със снимки на китайски дисплеи. И трите си работят синхронно.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Драги, и трите ми машини от подписа, самостоятелно могат да охлаждат целия етаж. Но не съм мазохист, нито искам да се правя на кьорав и да пиша глупости като теб, комбинирани със снимки на китайски дисплеи.
    Не вярвам аз, ако фреонът им е излетял как ще ти охладят целия етаж?Само ще гълтат ток и ще ти въртят електромера, а мижавия охлаждащ ефект най-много за 1 стая да стигне.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-06-19 в 12:13.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Би ли ни разяснил, как точно гълта ток машина без фреон, та да се посмеем малко?

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Додо, на твое място не бих се разхождал около климатиците ти със запалена цигара. Откъде си сигурен, дали не изпускат отнякъде? Нали знаеш, че и старият фреон е смес от 50% запалима смес?
    ------------
    Една японска цепеница способна да климатизира цялото жилище.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе