Страница 166 от 350 ПърваПърва ... 116156164165166167168176216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,476 до 2,490 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Сигурен съм, в къщи пушенето е забранено! А откъде знам, че няма теч, ами ползвам измервателни уреди, например токови клещи или ватметри. Ако една машина няма фреон, няма и консумация на ток. Най-простичко казано. Като вземеш под внимание и това, че всяка една машина по отделно развърта около 4 пъти повече от показанието на твоята картинка, съвсем ясно доказва възможността да охлажда целия етаж, макар мазохистично и нискоефективно. А ако взема да ползвам твоите измервателни уреди ще се окаже, че в стаята на охлаждащата целия етаж машина ще е най-топло

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Нови модератори ли има в раздела или аз чак сега забелязвам?
    Ако са нови да им е честита новата длъжност.
    Gyokov, Phoenix_1, Genadi80 и 1 други харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2018

Вече и в двете стаи! [emoji16][emoji16][emoji16]

Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
    bobivg и Phoenix_1 харесват това.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Какво толкова, това е мултисплит...
    dimjek одобрява това.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    И как така ЛМЦА-то не смогваше ми е много чудно да не работи в салма. Аз съм любител на модела и притежавам 2 лмца-та и 1 лмце. На село в голямо помещение без никаква изолация с кара таван зимата се справя отлично и то в около 25 квадрата.
    Климатика е избиран само за охлаждане и е в по-голямо помещение, защото съм на тец и сметките са ми добри. На отопление съм го тествал за да знам до каква външна ще устиска, ако има проблем с тец-а. При деветките ЛМСА-то е с по-слаб хардуер от лг-то DC09RQ.

Мисълта ми е, че ще мога да направя конкретно сравнение точно на тези два модела и дали може да се вярва на писаниците по сервизните. И два модела си изпълняват основното предназначение за което са взети охлаждане. Отоплението, колкото толкова.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

@bobivg, отбеляза като недостатък, вдигането на клапите, при влизане в офф. Кога го прави, в режим охлаждане или отопление? Ако е на отопление, на мен ми допада, стига да са тихи моторчетата.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Честити нови цени на тока от днес.Трите машини в къщи работят от около час и в момента и трите консумират около 850w.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Честити нови цени на тока от днес.Трите машини в къщи работят от около час и в момента и трите консумират около 850w.
    Колко е сега тока ?
    И защо пак го вдигат тия пе......ли

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    @bobivg, отбеляза като недостатък, вдигането на клапите, при влизане в офф. Кога го прави, в режим охлаждане или отопление? Ако е на отопление, на мен ми допада, стига да са тихи моторчетата.
    Делукса
    при отопление - При оф я сваля изцяло до долу и после я дига в най-горно положение, което в някаква степен не е готино, ако си точно под нея. Усеща се полъх (натрапва се). На охлаждане не си мърда клапата.
    Престижа
    При отопление същото поведение, но клапата по-спомен май оставаше в най-долно положение, само веднъж се е случвало в мое присъствие и нямам ясен спомен. На охлаждане не се мести. Родители ми не са се оплаквали от полъх, а би трябвало да има.
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Колко е сега тока ?
    И защо пак го вдигат тия пе......ли
    Увеличението за ЕВН е с 3.6 процента.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Живее в
    Хисаря

Това и за двете терифи ли или...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Делукса
    при отопление - При оф я сваля изцяло до долу и после я дига в най-горно положение, което в някаква степен не е готино, ако си точно под нея. Усеща се полъх (натрапва се). На охлаждане не си мърда клапата.
    Престижа
    При отопление същото поведение, но клапата по-спомен май оставаше в най-долно положение, само веднъж се е случвало в мое присъствие и нямам ясен спомен. На охлаждане не се мести. Родители ми не са се оплаквали от полъх, а би трябвало да има.
    Ясно, понеже тези, които съм виждал, включително и моите, ги вдигат в хоризонтално положение, но без да слизат надолу преди това, именно заради хладния полъх. Другият вариянт, ако не се вдигат, е да спира турбината.
    Вие се оплаквате от EVN, а ЧЕЗ искаха поскъпване на нощната със 70%, а дневната с около 4%. В крайна сметка, е вдигнат с около 3%, доколкото знам.
    Този пост е редактиран от rosswen; 01-07-19 в 13:13.
    ivan9494 одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Живее в
    Хисаря

За ЧЕЗ чухме страшна работа са ЕРП-тата

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Климатика е избиран само за охлаждане и е в по-голямо помещение, защото съм на тец и сметките са ми добри. На отопление съм го тествал за да знам до каква външна ще устиска, ако има проблем с тец-а. При деветките ЛМСА-то е с по-слаб хардуер от лг-то DC09RQ.

Мисълта ми е, че ще мога да направя конкретно сравнение точно на тези два модела и дали може да се вярва на писаниците по сервизните. И два модела си изпълняват основното предназначение за което са взети охлаждане. Отоплението, колкото толкова.
    Само като погледнах т.нар. "графика", видях картинка за сравняване на ябълки с тикви! Така и не се научиха как се сравняват величини.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Само като погледнах т.нар. "графика", видях картинка за сравняване на ябълки с тикви! Така и не се научиха как се сравняват величини.
    Може да кажеш как трябва да се сравнят и какво не е коректно в сравнението. Приемам всякакъв по правилен подход за анализ.
    Това съм видял да си пишат производителите за топлоотдаването и това се получава.
    Този пост е редактиран от bobivg; 01-07-19 в 16:56.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе