Само вътрешно е.
Не съвсем, по скоро, когато искат да работят.
Как се прави технологичен парк с най-голяма инсталирана heat recovery система в Европа?
Ами елементарно, ако залагаш на технологията вместо на марката.
Генади, много рано. Явно при теб освен много горещо лято има големи амплитуди на температурата.
Това с големите дневни амплитуди го наблюдавам и при баща ми въпреки, че разстоянието не е голямо.
Ми притваряйте ги малко тия прозорци нощно време, да не подгрямате излишно. Лято е още.
Климатиците са голяма глезотия, няма две мнения. Като падне под 22гр. есента - включвай на топло, като стане 26 лятото - пускай на охлаждане. Поне при нас е така. А едно време, си ходех с пуловера, на 19-22гр. и ми беше екстра...в къща на парно, ама без изолация. А лятото, на 27-28, ни беше "хладно".
Понеже тука сме си все наши хора , да забия едно въпросче.
Ако бяхте на мое място къде бихте шляпнали кошницата?
Позиция 1:
Позиция 2:
На позиция 2 имам възможност да изолирам малкото прозоче което е над вратата към терасата, понеже ми е малко мястото между прозорците и плочата. Ще изглежда точно както е на снимката.
Ето и от птичи поглед:
Като и в двата случая външното може да е на терасата или от външната страна на парапета.
Хем ми се иска да е на позиция 1, хем не ми се иска да е близо до главата ми.
Идеи?
Позиция1. Така ще прави топла/студена завеса на студения/топъл въздух до прозореца. И 2 малки забележки.
1. При каквато и да е друга възможност, не слагай външното на парапет на тераса. В някои случаи и най-хубавите тампони няма да те спасят от шум и вибрации.
2. Телевизорът го премести срещу, а не над главата си.......Майтап, предполагам, че е картина.
Според мен и двете позиции стават и не може да се каже твърдо коя е по-добрата.
Ако е на позиция 1 гледай да не е много близо до пердето за да не го поклаща струята.
Нямаш ли гардероб в тази стая?
п.п ако позиция 2 не застъпваше балконската врата щях да гласувам за нея, сега нямам фаворит.
mimojef, труден избор, наистина. И двете места са подходящи. Ако ще е над главата ти, наистина се съобрази с пердетата и гледай машината, която слагаш, да има добро управление над потока настрани. Иначе ще духа основно напред, както е при мен в спалнята (като твоя случай 1). ZS доста добре успява да го измести настрани, само като пример го давам. Да се въртят вертикалните клапи, под голям ъгъл и да са сравнително големи.
П.п. Монтаж на външното, на стойки върху земята мислил ли си? Като цяло, май е най-добре откъм шум и вибрации.
Твърдо позиция 2 , колкото по-далеч от главата ти са "проблемите"/шумовете толкова по-добре и толкова по-тиха машина ще си купил.