FTXS35D също е на много изгодна цена/ почти същата като FTX35, а машината е много по-добра/
FTXS35D също е на много изгодна цена/ почти същата като FTX35, а машината е много по-добра/
А защо FTXS серията като се включи в режим исмукване на влагата вместо топло духа студено???
Ами ти как си представяш процеса на кондензиране на влагата върху питата? Ако е загрята да топли,как ще събира влагата?Винаги в режим "Изсушаване" работи като слабо охлаждане,за да се създадат условия за кондензация на влагата върху питата.
Изключение - уруру сарара,там питата е на две части,докато едната охлажда и кондензира влагата,втората си продължава да топли.
МХИ-то на мой приятел като го пусне да измуква влагата каза,че духа топло през цялото време докато е зададена функцията.
Не познавам моделите на МХИ.Може да е направено като Уруруто.
То сега вместо да исмуква влагата и да е топло,той прави студено.Егати
Как да ти обясня,че няма как да са и двете неща ЗАЕДНО.
Ами може,при МХИ са заедно.Но при Дейкин явно не може.Тъпня
За кой модел на МХИ става дума,защото си мисля че никой от европейските не е устоен като Урурото.Може би е някой от японските модели?
А по принцип мога да кажа че при режим на отопление въздуха си се изсушава.Според влагометър-а ми от сутринта влажността в стаята е паднала с няколко процента и честно казано не виждам смисъл допълнително да изсушавам въздуха
Ето този модел SRK-20 ZG прави това чудо.
Привет на всички. Много съм бос в материята с климатиците и макар, че прочетох няколко статии все пак не мога да преценя. Спрял съм се на DAIKIN FTXS-35D, който в момента е на промоция. Стаята е около 20 кв. м. , южно изложение, тухла и сравнително топла- в момента без отопление е 19-20 градуса. Прерових гугъл за отзиви за този модел, но не попаднах на конкретно мнение. Има ли нещо смущаващо в това, че емодел от 2007 г. и че е чехско производство? Някой ползвал ли го е и има ли впечатления относно шума, комфорта и качеството. Ще съм благодарен на всеки, който вземе отношение по този въпрос.
Ето повече инфо:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f
http://v-clima.com/faq.php?id=novata...a-ftxs-d-seria
за тази цена е перфектен изборКакво,като е модел от 2007 г,нали е произведен сега,а не е стоял 2 г в склада? Това,че е чешки продукт, има само положителни страни - завода си е на Дайкин,нов е,близо е до нас,климите са съобразени с нашите условия.Чехите правят само качествени неща,а в крайна сметка контрола си е японски в завода.Продавам го и го монтирам и впечатленията са само положителни. Няма никаква разлика в работата с новия модел,само дето липсва моторчето за вертикалните жалузи,седмичния таймер и КОП е малко по-нисък. Иначе шума,комфорта и качеството на сглобката са си същите-все пак става въпрос за Дайкин.
И климатика и цената са перфектни.
И на мен ми казаха, че сега ги произвеждат ама... на климатика пише 2008 г. /ARXS35F/. А на вътрешното 2007 г.
Иначе работи много добре. Не се чува, а топли!!!
Според мен вътрешното тяло /FTXS-D/ е от белгийската сглобка, а външното тяло/ARXS/ е чешка. Дайкин си разчиства складовете, а те казват че са огромни и в Австрия и в Белгия.
Климатика е перфектен на тази цена.