http://www.toshiba-living.jp/rev.php...id=1&lv=1&YN=Y
Изтегли си мануала , в дъното на пдф има скала вертикалата за твоя модел е описна подробно
И твае тем аза Дайкин не за тошиба , пиши ни в темите за 100 волта японски да те залеем с информация
http://www.toshiba-living.jp/rev.php...id=1&lv=1&YN=Y
Изтегли си мануала , в дъното на пдф има скала вертикалата за твоя модел е описна подробно
И твае тем аза Дайкин не за тошиба , пиши ни в темите за 100 волта японски да те залеем с информация
Едно от доказателствата, че и японските климатици могат да правят проблеми. В спомената комисия дори няма да ти обърнат внимание, защото машината ти не е предназначена за продажби в Европа, в частност България. Много е възможно да те препратят към полиция или нещо такова.Първоначално публикувано от rudera
По-добре помисли как да ги накараш тези от фирмата да решат проблема. Пробвай да ги блъфираш - кажи им, че звукът е станал променлив на моменти, чува се свистене, виене и пр.
Друг път не си купувай продукти, които не са по нашите стандарти.
То и на NASA продукцията прави проблеми... и к'во?Първоначално публикувано от nako-bako
Нищо вярно няма КЗП не ги бръсне за кой пазар е могат да ги осъдят за 1 ден дори и за африканския пазар да са купенили са в България са вече обект на внимание , КЗП са клиенти на тези фирмии нямат интереес да ги съдят Лек ден и не си мисли с другата главаПървоначално публикувано от nako-bako
За да не отварям нова тема,знаете ли как се включва нощният режим на серията FTXS?Гледам в упътването има само Безшумна работа на външния модул.А за вътрешния???
На копчето за вентилацията( FAN ) имаш след автоматичния режим едно борче с луничка - това е нощният режим.
Аха,благодаря.А може ли да се включва заедно с безшумния режим на външния модул? В смисъл 2те функции влиаят ли се една от друга?
може ама след като на моята петдесятка няма смисъл, не виждам какъв ще е смисъла да включваш безшумен режим на външното тяло, то е достатъчно безшумно, само ще доведе до по-малка ефективност и е възможно да има по-голяма консумация.Първоначално публикувано от sladi4kia
Няма проблем могат да се включват едновременно,нощният режим е най тихата степен на вътрешното тяло - 22 децибела -духа слабо, но по гореща струя.Докато на външното тяло безшумният режим не позволява на компресора да развива максималните си обороти - оттам и мощноста му като цяло е понижена ,в много студени дни не се препоръчва да се ползва ,зависи от помещението и оразмеряването все пак... напротив консумацията с безшумно външно тяло ще падне...
Пак благодаря,не че някога бих включил безшумна работа на външния модул.По докато се спи вътрешния да е по тих.
Нощният режим на вътрешното тяло може малко да повиши консумацията защото по бавно ще обръща въздуха в стаята и по често ще влиза в режим ON- OFF.
Тогава докато спите на коя степен държите вентилатора??
Здравейте. Попаднах на тази хубава тема но я прегледах набързо през 10 страници. Виждам, че тук има хора, които доста разбират от моделите на Daikin. Прочетох, че има ниско-бюджетен клас на Daikin и веднага в главата ми излезе въпрос към разбиращите във форума.
Та преди 2 години купих 2бр. Daikin FTX35GV1B. Платих по 1600лв. за бройка с включен монтаж. Да чукна на дърво за сега нямам никакви оплаквания, като се има в предвид, че зимата не се спират изобщо.
Тъй като съм замислил покупката на още един климатик (понеже двата не успяват да згреят добре целия апартамент) и се бях насочил да е същия, като горните два ще ви попитам дали съм се прекарал и да се насоча към друг модел, или от фирмата не са ме излъгали и са ми продали правилния модел Daikin.
Заделил съм 1600лв. за третия и се интерсувам за нещо в този ценови диапазон.
Сега твоят модел е 1300 лв без монтажа. Има чудесна промоция на подова 25-ца за 1430 лв, стенните също са на много добра цена в момента. Зависи за какво помещение ти трябва. Ако имаш място за подовия - слагай.