Страница 105 от 171 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

http://www.toshiba-living.jp/rev.php...id=1&lv=1&YN=Y

Изтегли си мануала , в дъното на пдф има скала вертикалата за твоя модел е описна подробно

И твае тем аза Дайкин не за тошиба , пиши ни в темите за 100 волта японски да те залеем с информация

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от rudera
    От 3 години имам DAIKIN S 25 FTNS-W /110 V-Япония/,закупен нов от Термоклима- Варна .Климата е в края на 3 годишния си гаранционен срок и от известно време се появиха и проблеми.Появи се шум във външното тяло/40-50dB ?/.При проверката от сервизните техници ми бе обяснено ,че това е нормално понеже имало въртящи части ,а и да го вземат за ремонт не могат да направят нищо.С една дума да го ползувам така ,нямало да има проблеми.На въпроса ако това е шум от компресора и положението се влоши ми бе отговорено че повече няма да се увеличи и това били нормално.Тоест не го приемат за рекламация.Аз не го чувам тъй като съм с пластмасова дограма ,но комшиите през лятото ги дразни. .Какви са допустимите децибели за външно тяло.Как може да се определи дали е от компресора или от вентилатора.Шума определено е от въртящ се механизъм, а не от вибрации.Моля за вашите съвети,какво мога да направя по случая,дали да не се обърна към комисията за защита на потребителите ? Благодаря предварително .
    Едно от доказателствата, че и японските климатици могат да правят проблеми. В спомената комисия дори няма да ти обърнат внимание, защото машината ти не е предназначена за продажби в Европа, в частност България. Много е възможно да те препратят към полиция или нещо такова.
    По-добре помисли как да ги накараш тези от фирмата да решат проблема. Пробвай да ги блъфираш - кажи им, че звукът е станал променлив на моменти, чува се свистене, виене и пр.
    Друг път не си купувай продукти, които не са по нашите стандарти.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Едно от доказателствата, че и японските климатици могат да правят проблеми.
    То и на NASA продукцията прави проблеми... и к'во?

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Едно от доказателствата, че и японските климатици могат да правят проблеми. В спомената комисия дори няма да ти обърнат внимание, защото машината ти не е предназначена за продажби в Европа, в частност България.
    Нищо вярно няма КЗП не ги бръсне за кой пазар е могат да ги осъдят за 1 ден дори и за африканския пазар да са купенили са в България са вече обект на внимание , КЗП са клиенти на тези фирмии нямат интереес да ги съдят Лек ден и не си мисли с другата глава

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

За да не отварям нова тема,знаете ли как се включва нощният режим на серията FTXS?Гледам в упътването има само Безшумна работа на външния модул.А за вътрешния???

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

На копчето за вентилацията( FAN ) имаш след автоматичния режим едно борче с луничка - това е нощният режим.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Аха,благодаря.А може ли да се включва заедно с безшумния режим на външния модул? В смисъл 2те функции влиаят ли се една от друга?

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sladi4kia
    Аха,благодаря.А може ли да се включва заедно с безшумния режим на външния модул? В смисъл 2те функции влиаят ли се една от друга?
    може ама след като на моята петдесятка няма смисъл, не виждам какъв ще е смисъла да включваш безшумен режим на външното тяло, то е достатъчно безшумно, само ще доведе до по-малка ефективност и е възможно да има по-голяма консумация.

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Няма проблем могат да се включват едновременно,нощният режим е най тихата степен на вътрешното тяло - 22 децибела -духа слабо, но по гореща струя.Докато на външното тяло безшумният режим не позволява на компресора да развива максималните си обороти - оттам и мощноста му като цяло е понижена ,в много студени дни не се препоръчва да се ползва ,зависи от помещението и оразмеряването все пак... напротив консумацията с безшумно външно тяло ще падне...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Пак благодаря,не че някога бих включил безшумна работа на външния модул.По докато се спи вътрешния да е по тих.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нощният режим на вътрешното тяло може малко да повиши консумацията защото по бавно ще обръща въздуха в стаята и по често ще влиза в режим ON- OFF.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Тогава докато спите на коя степен държите вентилатора??

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

auto

17. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте. Попаднах на тази хубава тема но я прегледах набързо през 10 страници. Виждам, че тук има хора, които доста разбират от моделите на Daikin. Прочетох, че има ниско-бюджетен клас на Daikin и веднага в главата ми излезе въпрос към разбиращите във форума.
    Та преди 2 години купих 2бр. Daikin FTX35GV1B. Платих по 1600лв. за бройка с включен монтаж. Да чукна на дърво за сега нямам никакви оплаквания, като се има в предвид, че зимата не се спират изобщо.
    Тъй като съм замислил покупката на още един климатик (понеже двата не успяват да згреят добре целия апартамент) и се бях насочил да е същия, като горните два ще ви попитам дали съм се прекарал и да се насоча към друг модел, или от фирмата не са ме излъгали и са ми продали правилния модел Daikin.
    Заделил съм 1600лв. за третия и се интерсувам за нещо в този ценови диапазон.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сега твоят модел е 1300 лв без монтажа. Има чудесна промоция на подова 25-ца за 1430 лв, стенните също са на много добра цена в момента. Зависи за какво помещение ти трябва. Ако имаш място за подовия - слагай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе