Страница 135 от 171 ПърваПърва ... 85125133134135136137145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

От Русе съм и си плащам ако има кой да ми обърне внимание.

До колкото знам и Deian е от Русе ама не знам той монтажник ли е , техник ли е или ги продава

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro

До колкото знам и Deian е от Русе ама не знам той монтажник ли е , техник ли е или ги продава
    Нито едно от трите

А за да не е поста ми съвсем офтопик да кажа че моя Дайкин въобще не се чува външното тяло.Монтиран е под прозореца в хола.Аз лично докато го монтираха си го премерих и с моя нивел за по-сигурно.Има съвсем лек наклон в посока стената за да може по-лесно да се отича конденза.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Е те тука е разковничето! Да има кой да му навири носа малко... щото повечето висят напред по причина една - единствена, че всеки слага нивела докато монтира стойките, а след това с климатика - не

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Redasi
    И мен да ме включиш vanko68 , може ли? И при мен е така към нулата и над, външните тела са спокойни , а температурата тръгне ли надолу те започвата да вибрират и бучат.Нивелацията на телата е ок.Даже днес при външни температури над нулата понякога се чува бученето.Нали вече не може да твърдим ,че има лед някъде си?
    Може да има останал лед и при положителнитемператури. Я ела виж пред нас какво е...има 10 см лед по улицата и така си стои без видимо да намалява.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Висят напред когато се монтират върху изолация и тя подава в долния край на стойките. Лично аз слагам външното с лек наклон на дясно да не попада вода под компресора, защото при замръзване леда подпира в компресора тампоните не си вършат работата и се чуват вибрациите. А дори и да се запуши отвора с лед водата изтича отстрани.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Когато се монтира върху изолация, подлагам дистанционни втулки между стойката и тухлата,които режа от ПВЦ Ф 25 .Така ляга на стабилна опора и няма как да поддава и увисва с времето.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

не е виновна изолацията, а повечето стойки просто провисват след като климатика ги натисне...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Eeee,те стойките да не са от кашкавал??? Няма как да провиснат,освен ако заварката или болта между двете части не поддаде. А ако е поддала,пиши го паднал тоя климатик.
    Всъщност има начин да провиснат-ако на стойка 400/400 мм сложиш външно тяло 130 кг ....Ма тогава ...

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

За съжаление някои не са от кашкавал, а направо от сирене . Ламарината е толкова калпава... нямам думи

12. Тук е от
    Nov 2009

Да ама те стойките не си идват с климатика ами просто някой фирми/монтажници пестят левчета от глупости ...

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

По големият проблем е че клиентите им пестят левчета от глупости и гпо този начин принуждават монтажниците да правят ниски цени за монтаж. Някъде горе пишеше че хората търсят хубави климатици за 500 лева и при тия цени как ще направиш монтаж с материали за 250 лева. Не върви някак си, има климатици които струват горе долу толкова.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    и при тия цени как ще направиш монтаж с материали за 250 лева.
    То вярно, че медта и златото са от една група!

16. Тук е от
    Nov 2009

---------8<----------
    Някъде горе пишеше че хората търсят хубави климатици за 500 лева и при тия цени как ще направиш монтаж с материали за 250 лева.
    ---------8<----------

Където и да съм гледал монтажа върви за 150 лева/климатик и на мен монтажа ми го правиха за толкова и съм много доволен . Дори във всички трасета положиха и захранващ кабел освен оперативния въпреки че аз отделно прекарвах захранващи кабели до външните тела отделно и на практика не беше необходим. Бандажираха с пакета, измериха разстоянието на трасето което се пада отвън и го облепиха с алуминиево фолио. Отделно че тази цена я дават за до 4 метра трасе , а те бяха малко по-дълги и хич не го направиха на въпрос. Вътре си е с кабелен канал пакета и е прилично направено. Стойките са доста здравички и дългички. Въпреки че са вкопани в 5 см изолация спокойно с маламашка измазах след като закърпих дупките направени за монтажа на стойките.

Не вярвам 150 лева да не са достатъчни за монтажа и то по-качествен монтаж ... Виж ако фирмата се опитва да изкара заплатите на монтажниците изключително само от спестени пари за материали при монтажа - това е друга бира ...
    С каквото и да се занимаваш не го ли правиш качествено ще си един безименен от многото . Ако го правиш качествено ще те търсят . Такъв е света.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    ---------8<----------
    Някъде горе пишеше че хората търсят хубави климатици за 500 лева и при тия цени как ще направиш монтаж с материали за 250 лева.
    ---------8<----------

Където и да съм гледал монтажа върви за 150 лева/климатик и на мен монтажа ми го правиха за толкова и съм много доволен . Дори във всички трасета положиха и захранващ кабел освен оперативния въпреки че аз отделно прекарвах захранващи кабели до външните тела отделно и на практика не беше необходим. Бандажираха с пакета, измериха разстоянието на трасето което се пада отвън и го облепиха с алуминиево фолио. Отделно че тази цена я дават за до 4 метра трасе , а те бяха малко по-дълги и хич не го направиха на въпрос. Вътре си е с кабелен канал пакета и е прилично направено. Стойките са доста здравички и дългички. Въпреки че са вкопани в 5 см изолация спокойно с маламашка измазах след като закърпих дупките направени за монтажа на стойките.

Не вярвам 150 лева да не са достатъчни за монтажа и то по-качествен монтаж ... Виж ако фирмата се опитва да изкара заплатите на монтажниците изключително само от спестени пари за материали при монтажа - това е друга бира ...
    С каквото и да се занимаваш не го ли правиш качествено ще си един безименен от многото . Ако го правиш качествено ще те търсят . Такъв е света.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

По принцип съм съгласен с твърдението! За да правиш качествено монтаж на климатик ти трябват условия, но все пак бих обърнал внимание че има различни цени за монтаж. Най-евтиният монтаж на който съм присъствал стана случайно защото в другият двор монтираха климатик. дойде един човек с една стара жигула, носейки един климатик MIDEA. Пак подчертавам че дойде един човек. Свали климатика и после с чук и длето направи дупка, а после с отверка закрепи стойката. Вакумиране нямаше защото човека не носеше станция за вакимуране, накрая помоли бъдещият собственик на климатик да му помогне да качат външното тяло, а той доста услужливо го направи. Избора на място за вътрешното тяло явно не е бил приоритет, защото при следващото гости на този човек климатика духаше направо на дивана студен въздух и затова намерих бърз начин да се изнеса оттам.
    Все пак духаше студено, което означава че и това е вид монтаж, а като ми сподели човека че се е сдобил склиматик за чийто монтаж е платил 80 лева, очевидно доволен от такива цени.
    Явно като се говори за цени има и две има и двеста, но това е по скоро куртуазия, защото нашият човек по-скоро се похвали на своите съседи че има климатик, отколкото да имаше нужда от такова нещо. Предполагам че го пуска само когато има гости за да се похвали, защото колко пъти съм минал оттам не съм го видял да работи.
    Куртуазията свърши, защото сега е криза и хората не могат да си позволят глезотии и си кътат парите.
    Именно затова има различни цени, ако идете в Технополис и Техномаркет даже ще ви продадат климатик с безплатен монтаж, което означава че всъщност няма две и двеста, а има нула и двеста, но както си го мисля отдавна само сиренцето в капана за мишки е безплатно.
    Всяко нещо си има цени и тези цени далеч не са да направени да направят заплата на някой монтажник, защото неговата заплата в повечето случай е фиксирана на база на това което е свършил. Всъщност заплата на монтажника е най-малкият проблем, защото има стойки и за 5 лева има и такива за 25 лева, както има климатици за 300 лева и има други за 3000. Тези цени не идват ей така да пълнят заплатата на някой, а в тях има някаква добавена стойност. Демек един климатик за 300 лева със сигурност има нещо по-малко от друг климатик за 3000 лева.
    Не искам някой да ме разбере че прокламирам покупката на климатик за 3000 лева, а само да разбере че във всички цени има нещо и тъй-като сме в пазарна икономика няма как това нещо да е празно, защото веднага ще се намери някой да запълни празнината.
    Доста се отклоних и малко разсъждавах писайки, но наистина има цени за монтаж от 80 до 200 лева, като в по-ниските цени понякога може да си крие проста пирамида - правиш монтаж за да вземеш някакви пари за да може да обслужваш старите си клиенти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе