Страница 127 от 171 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Здр. някой може ли да ми обясни каква е разликата между тези 2 модела:

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv

И още един въпрос.Кой е по добре един от горе-посочените или Fujitsu 12LD за стая 68 м3 с гипсокартон и вата и PVC дограма? Става въпрос за град Петрич където до този момент тем. не са падали под -6 градуса.Кой ще е по икономичен например за поддържане на темп 22-24 градуса?

Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Здр. някой може ли да ми обясни каква е разликата между тези 2 модела:

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv

И още един въпрос.Кой е по добре един от горе-посочените или Fujitsu 12LD за стая 68 м3 с гипсокартон и вата и PVC дограма? Става въпрос за град Петрич където до този момент тем. не са падали под -6 градуса.Кой ще е по икономичен например за поддържане на темп 22-24 градуса?

Благодаря предварително.
    Тези двата горните ще са ти излишно големи и шумни. В Петрич в подобен апартамент слагам подова 25ца и няма проблеми досега.
    Ако си харесал LDC-то,слагай него.Иначе и Дайкин имат подобни ценово добри решения .
    П.П. разлика няма,това е идентичен модел ,като новия е с пооправен шум на вътрешното и с добавено "интелигентно око".

4. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте!
    За първа зима ползвам нови климатици- 2бр. Дайкин FTXS25G и страшно съм разочарован от ужасните вибрации и непоносим шум от външните тела.Отвън външните тела су чуват да дрънчат и вибрират , все едно ще се разпаднат.Вътре в апартамента , който е панелен , не се стои от дрънчене , бучене.|Чува се как преминава на различни обороти , все едно излита и каца самолет.Вчера извиках техниците , констатираха че има лед ( доста дебел) на цялото дъно на тавичките.Попитах ги , как при наблюдаваните от мен климатици на съседи и приятели( Хитачи, Панасоник , Фуджитцу и др). , които са на по-ниска цена и бяха с обледени тавички и висулки не се чува такъв шум ,нито пък имат силни вибрации( пипал съм външното тяло на Хитачи , усещаши се много слаби вибрации и почти не се чуваше , а тавичката бе цялата в лед).А аз като последния глупак при първа възможност размразявам , доколкото може , тавичките.С надеждате ,че ще намалее шума и вибрациите.Но ,уви .Обяснението на техниците беше ,че зъмръзването на тавичките е било проблем на Дайкините и въпроса бил поставен на семинар и на фирмата ММС-Варна.Но това не ме топли ,защото у дома е пълен ад , не се стои от шум и бучене , а това е от преди новата година.Вчера след като почистиха тавичките , отвориха горния капак , шумовете и вибрациите намаляха , но се чуваха по слабо.Няколко часа след като си заминаха ,отново взехме да слушаме старата песен.Ужас!!!
    Моля помогнете!

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Redasi, Външните тела на климатиците ти дали са нивелирани по ширина и дълбочина?

При монтаж на външното тяло според мен е хубаво страната от която е компресора да бъде незабележимо по-високо за да не задържа със сигурност вода, която в последствие при ниски температури се превръща в лед. Това може в последствие да се коригира ако се поставят тампони, като се направят така, че да се получи този ефект.

6. Тук е от
    Jan 2010

Хоризонталната нивелация на въшното тяло е ок, но има малко наклон навън(към декоратимната решетка)

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А да си забеляал,че отвора за оттичане е в обратната страна на наклона ти,тоест по-високо ??? Как ще накараш водата да върви нагоре към отвора???

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Така е! Аз попитах техниците , защо има наклон към декоративната решетка и няма ли да се задържи кондезна и замръзне.Казаха ,че не е било проблем при този наклон и стената не е била "права" .Имат намерение да направят дупки на тавичката на няколко места за оттичане на конденза, като ми казаха че ще падне КПД.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Вместо да оправят наклона, те ще дупчат...

Тия да не са малоумни? Дръж ги по-далеч от климатика, преди да им е дошла някоя още по-интелигентна хрумка.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да не дупчат.Просто подложи от към решетката два тънки гумени тампона, да повдигнат леко предницата.

12. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря ви! Ще ги откажа от тази идея.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Баси тъпотията...И как им се връзваш на приказките,бе,човек ??? Нямаш ли очи сам да видиш как е ??? Слагай 3-4 дебели шайби отпред или направо по една гайка и му обърни наклона да е леко назад.
    И я ги питай по-подробно как няколко дупки щели да намалят КПДто на климатика? Кажи им,че топмарки като Тошиба и Кериър отдавна си правят така дъната на климите...При големите клими като колонните има модели с по 10-15 отвора под питата.Ми те тогава изобщо не трябва да работят май...
    Ебати техническата нация сме.......

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010

Според тях :КПД ще падне , т.к. щяло да дърпа въздух от тези отвори , а не да преминава всичкия през топлообменника.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Има логика, но пада ще е нищожен.

Според мен, проблема изобщо не е в леда. Мисля, че тампоните нещо не са наред.

p.s. Я вземи му ги махни тези тампони(това е най-лесното), и виж как ще се отрази промяната.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ми те нали отворите се правят ТОЧНО ПОД ТОПЛООБМЕННИКА ,откъде ще мине въздуха,освен точно през него. Ламелите почти се опират в тавата,ако изобщо техниците ти знаят какво е ламел...И друго - дебита на вентилатора е 1000-2000 м3/ч,колко мислиш,че ще мине през едно или две отворчета по няколко см?

18. Тук е от
    Jan 2010

Поръчах си и ги доставиха антивибрационни тампони - Rubber Standing А-35 с прекъсната шпилка от фирма Ютилитис, които ще ги монтират (така казаха сервизните техници) скоро ,при добро време.Тези тампони дали са удачни , ще свършат ли работа?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе