Страница 76 от 171 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Благодаря за бързата реакция.

Допуснал съм една грешка в питането, но 'фундаментална'. Mitsu/то е FD35 а не 25. Съжалявам много за подвеждащата инф-я.

FTXR28 ми се вижда на номинала за възможностите си затова, т.к. както някой спомена няма модел FTXR35 скочих на следващият, а именно FTXR42 като вариант.

На външния вид държа разбира се, след като 3,5-3,7 м тръбен път (особено с доп.тръба при FTXR) трябва да минават през стената в стаята и то централно разположени и видими отвсякъде.

Държа и на машинката.

Предварително се извинявам ако съм подразнил или подвел някой с грешката в предходния пост. Вчера изчетох доста теми във форума и за двете машини и общи като цяло, доста полезна инф-я сте акумулирали и синтезирали, което е чудесно за хора търсещи малко повече инф като мен. Браво за което.

При бърз преглед на таблиците с въможностите при минусови температури, Дайкин/а ще отдава с по около 0.7-1,0 kW Повече топлина при еднаква външна и вътр. температура, за сметка разбира се на по висока консумация (средно ~ 2X спрямо Mitsu). Но така или иначе дори Дайкина рядко ще превишава 1,0-1,1. Това разбира се всичко е теоретично, на практика нещата ще са леко различни.

ПС: Преди да се запозная с модела FTXR, мислех че вкл 'истински' обезвлажнител (под истински разбирам нещо от рода на Mitsu MJ-E16VX, използвам такава машина от 2 години, това наистинаможе да се нарече влагоуловител в истинския смисъл на думата). Реално Дайкина, включва приток на свеж въздух и овлажнител, плюс разбира се др.екстри. и не на последно място един чудесен климатик.

Ценово разликата идва FD35VA < + ~800 лв. FTXR42, въпреки че не съм убеден дали е коректно да поствам и цени, дилемата (на българина, в случая моята :-)) е заслужава ли си разликата, като лошото е че сравняваме две машини с различна мощност, а не от един разряд.

ПС2: При това 'вкопаване' не може ли да се положи нека го нарека снопа в pvc с диаметър достатъчен да го побере така влага няма как да избие навън, иначе една сносна изолация няма ли да свърши работа ? Снощи говорих директно с монтажник от MMC и мисля че и те ще се справят добре с монтажа. А само като си помисля за влага и тръпки ме побиват направо :-) Хайде стига офф

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Да се обадя и аз. И двата климатика ще ти свършат работа при така описаните условия.
    Баща ми ползва FD35 в къща, втори етаж. Условията са приблизително еднакви с твоите, само квадратурата е 27.3 кв.м. С две думи климатикът се справя много добре. Мисля, че и един квадрат отгоре би обслужил без проблеми. Много не се увличай по номиналните стойности, те са приблизителен ориентир. А и в този форум още не се е намерил човек категорично да обясни как точно се определят номиналните показатели на даден климатик. С други думи... макар и с 4 КВ. ном. мощност Митсубишито може да работи и с 5, и с 5.5, и с 6.3 КВ, когато е необходимо. В редките случаи, когато имате ниски температури във Варна машината би сe напънала малко и готово. Това няма да и навреди, както и на теб. Относно екстрите ти сам трябва да решиш. Аз лично смятам, че за шум, икономичност и дизайн FD няма кой да го бие на нашия пазар. Не съм сигурен за филтрите на Дайкина дали трябва да се подменя нещо по тях след определено време на експлоатация, но май трябва. За Митсу със сигурност ще ти кажа, че филтриращата му система е качествена и не се подменя. Миеш плазмата на годината два пъти и това е.
    Дайкинът е много хубав без спор, но си мисля, че твърде скъп. Нещото, което има в повече е уруро-сарарата, което именно му вдига цената. Дали обаче е чак толкова ефективна тази система не знам. Технически и термодинамично не е по-добър от FD35.

4. Тук е от
    May 2009

Здравейте,
    тъй къто проучвам монтаж на климатик и почти съм избрал Дайкин (изчетох цялата тема) и бих искал да попитам знаещите:
    За FVXS25F/RXS25G подов монтаж

1. Какво трябва да е сечението на захранващия проводник - 2 или 3 жилен и до външното тяло ли е
    2. Колко А да е отделния авт. предпазител в таблото
    3. Колко мм в диаметър трябва да са отворите в стената за тръби и ел. навън към външното тяло
    4. Къде са позиционирани входовете за тръби и ел. на външно и вътрешно тяло

Благодаря Ви предварително!

5. Тук е от
    Feb 2007

Моля някой да даде мнение за този модел на Даикин добър ли е да не е менте,харесал съм го и мисля да го купя,моля за съвет.DAIKIN, FTYN / RYN 25 GX, 9000 Btu/h, конвенционален, клас: А/А

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами по-добър конвенционален едва ли има. Може би има, но са на едно ниво.

7. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ами по-добър конвенционален едва ли има. Може би има, но са на едно ниво.
    Този отговор да смятам че е по моя въпрос, с това Хитачи на едно ниво ли са или Даикина е за предпочитане HITACHI RAS/RAC-10KH даикина е по евтин с 50-60 лв.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За мен са несравними. Daikin-а е много по-добър, лично мнение.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако го купиш от доказана фирма,няма как да е менте.Това е модел от европейските заводи на Дайкин,затова и цената му е изгодна.

11. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Вкопаването на тръбния път си е голяма простотия.
    Какви са алтернативи на вкопаването в моя случай ? Аз съм отворен за читави предложения (виж по-горе спесификата на монтажа).

В интерес на истината досега никога не съм вкопавал, но тръбния ми път винаги е бил в порядъка 1,5-2,0 м и то минаващ отвън на външна стена в балкон. Тук случая е различен и тръбата няма как да се движи отвън по външната стена.

ПС: Всъщност може да се монтира скеле отвън и да се закачи пътя отвън, но обслужването при евентуален проблем ще е трудно, не се знае дали пак ще има възможност за монтаж на скеле на тротоара, ще загрози външн.вид на сградата, съседите ще недоволстват. В чужбина ЕС, например Франция (знам от личен опит) е забранено на външна (откъм улица) стена подобен монтаж. Идват, акт, глоба и предписание да го махнеш и да възстановиш вида на сградата отпреди монтажа в опред.срок. Ако се направиш на ударен след време идват и те го правят вместо теб и после си го плащаш като пич (след като заведат дело и те уведомят, че е време да плащаш).

Не знам какви др.варианти има. Иначе не съм се 'закеркенечил' на 100% да вкопавам.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ivaylodj, А защо искаш вътрешното тяло да е точно там където си го сложил, какви са ти мотивите?

Не може ли да е до прозореца в близост до външното.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ivaylodj - Вкопавай,без да се замисляш.Досега по големи обекти ,с по няколко стотин климатика наведнъж, само сме ги вкопавали и няма абсолютно никакви проблеми.Само мин.година съм вкопал около 5 км тръби.
    Ако искаш подробности как става,пиши на лични,ще ти пратя снимки(имам около 1000 от обектите),и ще ти обясня ,че си има тънкости.

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

bate Emo - kaкво значи проучвам...?климатика който си избрал е перфектен и е японска сглобка,много е прецизно и качествено направен и не си прави труда сам да го пускаш,ако нямаш опит в тази сфера...просто е доброжелателен съвет,има си тънкости все пак...

budisimo - този конвенционален Daikin може да сложи в джоба си половината,че и повече от рекламираните инвертори...не е менте.

ivaylodj Няма никакъв проблем с вкопаването на тръбите,слага се по дебела изолация,относно дилемата какъв да е климатика с две ръце ти препоръчвам УРУРУ- САРАРА,стига да можеш да си го позволиш.Има страхотна система за пречистване на въздуха и регулиране на влажността в стаята ...няма аналог просто.А почти половината от климатиците ,който монтирам са с вкопан тръбен път,вярно че е доста трудно но си заслужава.А относно мненията че вкопаването е глупост -помислете си откъде минават тръбите на всички големи и луксозни сгради,климатизирани с чилъри,VRV или МУЛТИ сплит системи...?дали са опасани отвън с закъсали се изолирани тръби и висящи кабели и напърчени кондензни маркучи...?

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    откъде минават тръбите на всички големи и луксозни сгради,климатизирани с чилъри,VRV или МУЛТИ сплит системи...?дали са опасани отвън с закъсали се изолирани тръби и висящи кабели и напърчени кондензни маркучи...?
    Тръбите се движат свободно в шахти заедно с други тръби по ВиК също и в пространството над окачените тавани. По този начин се осигурява възможност за ремонт или подмяна на дефектирал участък от системата.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

На някои обекти е така,но на други - не. Имам в момента два комплекса с климатизация с домашни мултита.Единия е Марица Гардънс в Пловдив,а другия е Витоша Тюлип в Сф.С по 300-400 климатика са. ВСИЧКИТЕ са вкопани.На няколко хотела по морето от 3-4 г съм вкопал 200 климатика и никой не се е оплакъл.А като се вкопаят тръбите просто няма какво да дефектира,все пак са медни.Е, освен ако не се изкърти стената..Много по-вероятно е при окачените тавани да се повреди нещо по снопа.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2009

vanko68, как става туй вкопаване? За външната стена ли говорим, или и за вътрешните? Аз нещо не мога да схвана, ще трябва да се кърти външната стена, да се направи канал, и вътре да се положат тръбите ли? Ако е това, мисля че ще е много трудоемко, и няма смисъл от него. Иначе за избиване на влага, не вярвам да стане, слага се дебела изолация и готово. Случвало ми се е да слагам изолация 3/4" дебелина, около 19-20мм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе