Благодаря за бързата реакция.
Допуснал съм една грешка в питането, но 'фундаментална'. Mitsu/то е FD35 а не 25. Съжалявам много за подвеждащата инф-я.
FTXR28 ми се вижда на номинала за възможностите си затова, т.к. както някой спомена няма модел FTXR35 скочих на следващият, а именно FTXR42 като вариант.
На външния вид държа разбира се, след като 3,5-3,7 м тръбен път (особено с доп.тръба при FTXR) трябва да минават през стената в стаята и то централно разположени и видими отвсякъде.
Държа и на машинката.
Предварително се извинявам ако съм подразнил или подвел някой с грешката в предходния пост. Вчера изчетох доста теми във форума и за двете машини и общи като цяло, доста полезна инф-я сте акумулирали и синтезирали, което е чудесно за хора търсещи малко повече инф като мен. Браво за което.
При бърз преглед на таблиците с въможностите при минусови температури, Дайкин/а ще отдава с по около 0.7-1,0 kW Повече топлина при еднаква външна и вътр. температура, за сметка разбира се на по висока консумация (средно ~ 2X спрямо Mitsu). Но така или иначе дори Дайкина рядко ще превишава 1,0-1,1. Това разбира се всичко е теоретично, на практика нещата ще са леко различни.
ПС: Преди да се запозная с модела FTXR, мислех че вкл 'истински' обезвлажнител (под истински разбирам нещо от рода на Mitsu MJ-E16VX, използвам такава машина от 2 години, това наистинаможе да се нарече влагоуловител в истинския смисъл на думата). Реално Дайкина, включва приток на свеж въздух и овлажнител, плюс разбира се др.екстри. и не на последно място един чудесен климатик.
Ценово разликата идва FD35VA < + ~800 лв. FTXR42, въпреки че не съм убеден дали е коректно да поствам и цени, дилемата (на българина, в случая моята :-)) е заслужава ли си разликата, като лошото е че сравняваме две машини с различна мощност, а не от един разряд.
ПС2: При това 'вкопаване' не може ли да се положи нека го нарека снопа в pvc с диаметър достатъчен да го побере така влага няма как да избие навън, иначе една сносна изолация няма ли да свърши работа ? Снощи говорих директно с монтажник от MMC и мисля че и те ще се справят добре с монтажа. А само като си помисля за влага и тръпки ме побиват направо :-) Хайде стига офф