no one - точно леда по дъното усилва вибрациите,това е абсолютно без спор. По-добре климатик без лед и без тампони,отколкото с тампони и лед в тавата.
no one - точно леда по дъното усилва вибрациите,това е абсолютно без спор. По-добре климатик без лед и без тампони,отколкото с тампони и лед в тавата.
Определено съм съгласен с теб.Вчера вечерта след като техниците изчистиха тавите на външните тела за няколко часа те работиха по-добре и след това старата песен.Днеска погледнах отдолу тавичките , отворите им са замръзнали и висят висулки.Външните тела вибрират и бучат.
vanko68, дай някакво логично обяснение на това абсолютното без спор, защото аз не се сещам как леда ще усили вибрациите, освен ако не покрие целите тампони на (нагретия) компресор, т.е. доста сериозно количество, ако изобщо успее да замръзне точно там.
Другото е, че при денивелацията в описваното направление, съдейки по нормалните наклони на отичане в тавата на дъното, не могат да позволят натрупването на сериозно количество лед, каквото би се случило ако накрайника е поставен и замръзне например. При все това аз лично съм виждал много Дайкини които при отрицателни температури са с накрайници (мисля, че MMC си ги слагат при необходимост без да се съобразяват с евентуално замръзване, често срещано когато са един под друг), а шума си е нормален.
Redasi, те и тавите могат да правят проблема.
Какво имаш предвид проблема с тавичките?Първоначално публикувано от no one
Опа, обърках се, останах с впечатление, че има и допълнителни под климатиците.
Ти пробва ли с имитацията на тампони която ти предложих? Или с нивелирането на vanko68? Направи нещо, от самосебе си няма да се оправят.
Не съм пробвал, тъй като за утре имам уговорка с техниците.Разбира се ,ако не се отметнат.Ще изкарам още една шумно денонощие
А трябваше да пробваш.
Щур късмет ще е, ако тези "техници" не ти направят още по-голяма бела. Но ти си знаеш... климатиците са си твои.
Здравейте.Преди време бях се навил за климатик от марката Панасоник,но след голямо ровене по форумите се спрях на Дайкин FTXS 20 G.Въпросът ми е ще ми вършили работа за средна тухлена стая 10 кв. с много добра пвц дограма и 5 сантиметра външна изолация.Като се има впредвид , че без отопление и външни -15 гр. вътре е +15гр.
Благодаря ви за отзивите! Не искам аз да се намесвам, за да не проевят претенции за чужда намеса , т.к. климатиците са в гаранция .
Redasi, и в двата варианта "техниците" няма да разберат че нещо е пипано- правиш го за пробата, виждаш ефекта и връщаш всичко както си е било. После им скачаш с готов отговор какво да правят.
brankicha, да ще върши. Дори и FTYN 25 GX ще е предостатъчен.
Вчера дойдоха от сервиза за климатици и направиха следното ,както ги посъветвах: монтираха тампоните под външните тела и малко ги наклониха към стената , с идеята за добро оттичане на конденза.Резултата е такъв ,че шума издаван особенно от едното външно тяло намаля.Но вибрациите ,макар и слабо се предават през тампоните на панелната стена. Ефекта е резонанса , който се предава по стената, тъй наречения от техниката шум Брум.Все още се чува работата на външните тела , как преминават през различни обороти на вентилатора.Понякога вибрациите са такива , че вибрира радиатора , който е от вътрешната страна на стената под прозореца.Тампоните , които ги поръчах са от фирма Ютилитис , изглеждат твърди.Ако ги сменя с меки , но незнам откъде да ги поръчам ,ще помогнат ли?
Тампоните с прекъсната връзка ли са или не?
Според мен просто самите климатици са си такива и няма управия. Аз имам същия проблем с LG -то в подписа ми. Всичко с него е ОК с изключение на външните вибрации дори и лятото на охлаждане (тогава леда е вътре ). Само то е на тампони и само то е срещало техниците наколко пъти и все тая. Защо всички други в подписа ми нямат тампони и нямат вибрации и шумове?!!!??? . Добре, че е във всекидневната и като пусна ТВ-то почти изчезва шума. Извода е, че тез климатици (вибриращите) трябва да вървят в комплект с ТВ или домашно кино
Аиде де, сега ви питам и чакам някой да каже къде е топчето а моето мнение го прочетохте
Тампоните са с прекъсната връзка.Първоначално публикувано от deian
-----------------------------
Ако проблема е в климатиците би трябвало да е проблем при други, които са със същият модел.
Отчитам; лош късмет с партидата (кофти зглобка), кофти монтаж в ПАНЕЛНО жилище (среща на дюбел с арматура) - представи си, че сглобката на конструкцията на външното тяло е кофти ( само от това, че са завили болче 5мм. вместо 6мм. и т.н.) всичко може да е предпоставка за вибрации. Аз ако съм на твое място, ще развия и четерите тампона напълно и ще следя дали е виновен монтажа или самия климатик.