Страница 86 от 171 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Здравейте на всички,нов съм във форума и желая да попитам и аз нещо.Изчетох много от страниците на тази тема за климатик Дайкин FTXS35G,един казва едно,друг казва друго и така и така не ми стан ясно.Аз имам стая във **********-Варна,последен етаж от ново стоителство,външна изолация-5см стиропор и вътрешна с гипскартон и вата.Стаята е с размери 7,5 на 4,4 на 2.5,южно изложение с 4-камерна ПВЦ дограма.Имам само една външна стена(това е голям прозорец),единия съсед се отоплява с Осака.Ще ми свърши ли работа този FTXS35G или не???Зимата като превехме ремонт вътре температурата беше около 16 градуса а отвън около 0.Благодаря на всички отзовали се.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

При тези 30 м2 май е на ръба на възможностите си,но като казваш,че е било 16° зимата,значи топлозагубите на стаята са малки.Така че можеш да се довериш на избрания модел и да го слагаш.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Квадратурата е 34 кв.м.Други мнения?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

По-сигурния вариант е подовия FVXS 35G.Поради спецификата му при отопление да духа и долу ниско по пода необходимата мощност,за да направи необходимата ни комфортна температура,е по-ниска.Тоест по-лесно създава усещането за топло,понеже ни топли краката,където ни е студено.
    Само че ги няма екстрите като Интелигентното око,ако са ти важни.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

не желая подов.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Може би е по-добре FTXS42G.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

А и друго искам да попитам.Дават че консумира 0,96 киловата ток при режим отопление.Това на 4 киловата можност ли се равнява или на максималната му 5.2???Или например ако навън е 0 градуса и аз го настройвам на 23 градуса какъв ток ще консумира???Има ли някаква таблица или някакав начин да го изчисля сам???

10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Няма начин да го изчислиш ,това е интелигентна машина и сама предценява с каква мощност да постигне зададената от теб температура,колегите по горе са прави че FTXS 35G e малко на границата на възможностите си да се справи с това помещение ,имаш доста плюсове-дограма ,изолация ,но си на последен етаж-възможни са топлозагуби...
    Заложи на FTXS42 по добре е да имаш малко резерв за дните когато е под - 15 градуса...а и самата машина ще работи на по лек режим -не на върхови натоварвания-оттам и ще ти служи вярно дълги години без проблеми-УСПЕХ.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от tmit
    Под най-добър рразбирам надежден и икономичен. Всичко останало е допълнение. Търся възможно най-доброто за около 2000-2300лв.
    Цитат Първоначално публикувано от sladi4kia
    Квадратурата е 34 кв.м.Други мнения?
    За тези пари можеш да си вземеш и най-доброто TOSHIBA DAISEIKAI.

Ако питаш мен не рискувай с 12ка.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Забравих да кажа че имам гипскартон с вата и на тавана.Даже и на покрива има изолация.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Е добре,номиналната му мощност е 4 киловата.Това не е ли достатъчно за моята стая след като тук в темата четох че има хора които отопляват 2 стаи с обща квадратура 44 квадрата и казват че нямат никакав пробелм с отоплението.Пък и не са толкова изолирани като мен.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре де, слагай FTXS35G. Опитваш се да убедиш и теб и нас, че ще е достатъчен - явно ще е достатъчен, щом си уверен в изолациите си. Слагай го пък после ще пишеш дали се справя.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ами сложих го през месец май,за сега с охлаждането никакви проблеми.Зимата ще видим с отоплението.Благодаря на всички които ми отговориха.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

А, той вече сложен, и ти търсиш успокоение просто Освен да ти кажа, че ще топли, друго не мога да направя. Ще споделиш опит, вероятно ще е положителен.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Да,да го наречем нещо като успокоение.Щото от всички фирми за монтаж на климатици вкл.ММC казаха,че климатика е перфектен за моето помещение,изолациите,дограма и т.н.Така,че все пак благодаря.Зимата ще ви кажа как топли.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе