Страница 147 от 171 ПърваПърва ... 97137145146147148149157 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,191 до 2,205 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Благодаря за предложенията.
    FTXS25G и аз го гледах,по-скъп е определено.И го махнах от списъка,защото реално не забелязах почти никаква разлика в параметрите му.

Все пак ,дори и да не е най-новия модел,и с особено много екстри (между другото изобщо не държим на екстри като "Въздушния поток се насочва в областта от стаята,където не се регистрира човек. Антибактериален филтър от титаниев апатит..." и тем подобни.... само измислят почти ненуьни екстри като във всяка сфера на технологиите,за да имат опрадание за цена с поне 10-20% по-висока,а ползите са почти никакви...П.С. Това ис е отново просто лично мнение.) ,та дори и да не е най-новия модел,все пак си миля че Дайкин ,ще е далеч по-добре от по-издръжлив от някоя "куча" марка.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Прав си, вземи си Дайкин и после тук във форума ще хвалиш марката. FTXS25G е страхотен модел, но ако искаш да спестиш някой лев си вземи ATXS25E докато не е свършил, има същите мощности.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да аз не го предложих защото при нас отдавна е изчерпан,ако го намериш взимай без да се замисляш.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ако вземеш ATXS25E ще ми е любопитно зимата дали ще ти вибрира като моя. Но според мен по добре пропусни този модел.

6. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте, попрочетох някоя и друга тема, но неможах да избера подходящ за мойте условия климатик.

Благоевград, панелка, ет.4 - двустаен:

1. спалня - 19,25м2/50,05м3 - външна стена с прозорец/3,5*2,6/ и външна откъм стълбището/3,5*2,6/
    - дограма - стара дървена, както на стара панелка

2. хол - 22,75м2/59,15м3 - външна стена/6,5*3,5/ и външна с прозорец и врата за остъклената тераса/3,5*2,6/

Отоплявах хола с кюмбе на дръвца, но живот и здраве края на годината ще имам наследники и нещата се променят,
    жената ще си е цял ден в къщи и на бебето ни трябва да му е топло

В момента хола е спалня, където е и комина за кюмбето, нямам възможност за 2 климатика и ще трябва да купя 1 и дилемата е за коя стая,
    като при всички случаи ще направя вътрешна изолация/4см на външните и 2см на вътрешните - евтин стириопор/

Това, към което клоня е Fujitsu 12-ка LGC и в двата случая, ще ли е тя дастатъчна за 23-та м2 на хола и няма ли да е ммного на 19 -та м2 на спалнята?, като се има в предвид:
    1. клима в малката стая - кюмбе за голямата, когато се наложи
    2. клима в голямата - малката няма комин и отивам на вариант духалка, когато се наложи /примерно гости/
    Трябва да е топло мин 23 градуса.

Моля и за конкуретни предложения на Daikin или друг около цената на 12-ката, без монтаж, и прдложения като цяло как да се стоплим зимата.

Благодаря за мненията Ви.

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Ако вземеш ATXS25E ще ми е любопитно зимата дали ще ти вибрира като моя. Но според мен по добре пропусни този модел.
    Приятелю за 100-тен път ти казвам че не е проблем с модела или марката ...вече не знам как да ти го обясня.Моят колега когато е идвал у вас не е чул вибрация или нещо нередно...явно се появява периодично и така от разстояние не мога да кажа каква е причината.Опитах се да ти помогна ,но сам се сещаш че нито аз, нито фирмата в която работя сме участвали в монтажа и има едни 300 километра между нас ,което си е проблем,когато говорим за услуга без пари...нали. Но твърдения ,че модела има проблем или дефект са просто смешни.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Приятелю за 100-тен път ти казвам че не е проблем с модела или марката ...вече не знам как да ти го обясня.Моят колега когато е идвал у вас не е чул вибрация или нещо нередно...явно се появява периодично и така от разстояние не мога да кажа каква е причината.Опитах се да ти помогна ,но сам се сещаш че нито аз, нито фирмата в която работя сме участвали в монтажа и има едни 300 километра между нас ,което си е проблем,когато говорим за услуга без пари...нали. Но твърдения ,че модела има проблем или дефект са просто смешни.
    Как услуга без пари? Няма такова нещо, мога да си платя пътя ти на отиване и връщане + сумата за труда по отстраняване на проблема и 50лв от горе ако можеш да ми го оправиш. Ако ти отнеме по-дълго време мога и хотела да ти платя.

При положение, че всеки казва, че климатика е наред, а той всъщност вибрира какво друго мога да кажа освен, че съм тотално недоволен от този климатик? До тука съм инвестирал 1700лв в него, може би по-лесен вариант беше да го изхвърля на боклука и да си взема друг, но не Дайкин. Ако наистина смяташ, че проблема може да се отстрани заповядай, плащам всичко!

10. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте, искам да ви попитам за помещение от22-23кв.м ако взема Daikin FTXS-G 25 дали ще е добре за отопление

11. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от denito2
    Здравейте, искам да ви попитам за помещение от22-23кв.м ако взема Daikin FTXS-G 25 дали ще е добре за отопление
    Мисля, че ще ти е недостатъчен за тази квадратура. При височина на помещението 2.60м - кубатурата е 59-60 куб.м. Когато навън стане -10 градуса вътре ще си на максимум на около +18. Все пак зависи дали под теб не живее някой топлюлюбив съсед с камина или парно и колко външни стени имаш, изолация, каква дограма. С една дума ако без отопление зимата когато навън е -10 градуса вътре в стаята ти е +15 - то тогава ще ти стигне този климатик. Но по-добре вземи 35-ца.

12. Тук е от
    Jun 2010

Блародаря за отг. така ме съветват всички, че ще е малък, затова ще си поръчам FTXS35D, ако имаш съвети за ползването на него, давай.При монтажа за нещо трябва ли да следя?

13. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от denito2
    Блародаря за отг. така ме съветват всички, че ще е малък, затова ще си поръчам FTXS35D, ако имаш съвети за ползването на него, давай.При монтажа за нещо трябва ли да следя?
    Тук има подробна информация за модела-може да си изтеглиш и прочетеш упътването и други материали: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f
    За монтажа може да прочетеш доста подробно тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/board,95.0.html

14.  

15. Junior Member Аватара на Hero
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    София

Искам да попитам: дали има някакъв проблем ако местя горната клапа на климатика (Daikin FVXS25F) ръчно, а не чрез бутона SWING ?

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Hero
    Искам да попитам: дали има някакъв проблем ако местя горната клапа на климатика (Daikin FVXS25F) ръчно, а не чрез бутона SWING ?
    ми като гледам каква крехка е пластмасата най- много да ти остане в ръцете.От батерии ли пестиш?

17. Junior Member Аватара на Hero
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    София

Какви батерии ... Просто чрез копчето Swing не може да стой настроен да духа напълно към тавана, а се задържа малко и после се връща в едно средно положение ...

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Пластмасата не е крехка,ами си е доста здрава.Но не за това става дума,явно не можеш да уцелиш момента в най горното положение .Все едно ,ако хванеш внимателно клапата и я движиш леко без резки движения няма да й счупиш нищо ,но това е само до следващото изключване и така отначало...Ако нещо не ти е на кеф може да се изключи моторчето ,което движи клапата ,но не е за препоръчване сам да го правиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1782
    Последно: Днес, 10:31
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе