Страница 97 от 171 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Айде влизам и обяснявам щом искаш. Какво значи минимум 1.3 kW топло - значи, че когато стаята ти има нужда от по-малко, климатикът ти не може да ги осигури с непрекъсната работа. Т.е. ще изключва и включва компресора на интервали. А обикновено толкова малка стая винаги има нужда постоянно от по-малко от 1.3 kW. Вече не знам при Дайкин как е реализиран софтуера - при всяко включване на каква мощност и вентилатор тръгва. При мен е леко дразнещо, но моя не е Дайкин, а МХИ. Но ако това не е проблем за теб, можеш да взимаш климатика. Не влияе на работата му.
    deian,всичко е така както си го написал,но заключенията ти са не съвсем коректни.
    Ориентирайки се към инверторен климатик ние търсим по-голяма ефективност,респективно по-малки сметки.Аз съм на мнение че в неговият случай това няма да действа т.е. губи предимствата на инвертора именно с ориентацията си към тази марка климатици.
    sladi4kia,не ме разбирай погрешно климатиците на Дайкин са много добри,аз самият имам такъв и затова си позволявам да ти давам съвет т.е. да не допуснеш моята грешка.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Имах предвид, че технически не пречи на климатика. Иначе да, съгласен съм. Според мен всичките Дайкини не са за много малки стаи. Тъпото е, че и на малък, и на голям, минимума му е все висок. Големия се предполага, че работи в по-големи помещения и нуждите ще са все над минимума, обаче да направиш климатик с малък номинал пак със същия висок минимум за мен е неразумно... обричаш го да си цъка постоянно.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Наистина няма логика да оставят толкова висок минимума,но моя FTXS25G съм го замервал сега като стана малко по-хладно времето.Изключва понякога, но при тръгване се включва на минимум на компресора (около 300вата според уреда, с който меря) и прилично тих вентилатор и после леко полеко вдига обороти.Това е при зададени 24гр. и вентилатор на Аuto, така че си мисля че няма да чак такъв проблем високия минимум

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Вижте сега,аз така съм решил....Тъй като в дневната имам FTXS35G а тя е около 34 кв.м,ще взема FTXS25G за спалнята която е 14 кв.м и ще ги включвам заедно с тенденцията да отоплявам и коридора.А той е около 10кв.м.Това е.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Та кой каза,че FTXS25G бил с двоен топлообменник??????????/ Че тъкмо се връщам от Сервиз клима и момичето там ми каза че Дайкин нямат двоен топлообменник,даже ми показа разликите по външното тяло на МХИ и Дайкин.А сега да видим кой е прав и кой крив????????

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Nr of Rows 1 2 2 2 2

Сервиз клима и момичето????

Това по горе е за колко линии е външния топлообменник на FTXS20G-25-35-42-50 взето от сервизния файл на дайкин

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Нещо нищо не разбрах

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

sladi4kia, искам да ти кажа, че всеки може да ти каже каквото си иска. Два са начините да се убедиш дали е така или не.
    единия е да ти разглобят външното тяло и да го видиш, а другия- да отвориш сервизната инструкция и да погледнеш там какво пише.
    от тук http://v-clima.com/download_tech.php можеш да изтеглиш въпросния файл под номер 23, на страница 5 са дадени данните за Heat Exchanger. Разгледай ги.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ами аз от това което разбирам е с двоен топлообменник.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Това искам да ти кажа и аз, а момичетата могат да си говорят каквото искат

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

А пък звучеше толкова убедителна.Започва да ме убеждава за тези МХИ,та такъв бил онакъв бил.Ама аз инат,казах НЕ.Искам Дайкин.Не защо толкова ми ги предлагаше тези МХИ ???

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

И кой точно модел на МХИ ти предлагаше таз девойка.Да не е някой слабичък и да искат само да се отърват от него или другия вариант е да искат да набутат на нещо неоправдано скъпо

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

сега не знам точно за кой модел,но ставаше дума да е с приблизителни стойности до FTXS20G.
    ------------------
    Та така,вече го взех.Дилемата свърши и утре идват да го монтират.

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не си сбъркал,не се притеснявай изобщо,чудесна машинка е ...със здраве да я ползваш и коридора спокойно ще ти топли.Само да не сгафят нещо при монтажа...УСПЕХ.

18. Тук е от
    Sep 2009

абе някой може ли да ме светне, вече виждам на доста места едни кутиики до външното тяло! някой може ли да ми каже какви са?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе