Трафове 220 -> 100 V.
Дано,ще пиша през зимата да ви кажа как е положението.Благодаря ви за мненията
цццццццц! е много бе! deian всички ли са япан!?
или са втора ръка?
понеже чакам моя и докато се разхождам - 2 пъти на ден, заради малката за която е и дайкина - то всеки втори има едни 15 на 15 см кутийки отвън! много бе! да не е по-добре и да съм се набутал!??? по-малко ток ли харчат
eeky, познах ли, че си от Пловдив? Смея да твърдя, че харчат на половина. 100, вместо 220 волта
Но никакъв случай не си се набутал. Факторите за избор на климатик са много, и качеството е един от тях.
4kW на един 100V-тов климатик дали е = 4kW на един 220V-тов климатик? Или е 2 пъти по-малко - от там и икономията...?!
ами де да знам бе хора много са! може да са по други закони от физиката ! Kasap явно и в пловдив е така, ама и във варна е същото! ама за мен е късно, вече си поръчах 35-цата! само да знаееееееех!
4kW при COP 6 = 0,66kWПървоначално публикувано от Kaar
4kW при COP 4 = 1kW
Може би оттам е икономията. И моля за извинение - не е 2 пъти по-малко.
ми тя една Midea дето е на 220V, а е с СОР 4,89 ....къде е тази двойната разлика?Първоначално публикувано от Kasap
Тая Мидея май още никой тук не я е виждал, нека видим на каква цена ще е. Освен това COP е много относително понятие. COP при +7° може да се напънат да го изкарат висок, ама какво става надолу един Бог знае...
Манджа с праз... To и при ниски температури могат да го изкарат висок,но я си представи,ако консумацията е паднала наполовина?
COP-a в примера горе е толкова показателен и относителен, колкото и самия относителен смисъл на обяснението с волтове/СОР.
Цената определено няма да е колкото на марковите с този СОР и функции. А какво и как изкарват, е още рано да се гадае и интерпретира - с капилярка ли са, с ЕТРВ ли са..... знае ли някой?! Имам каталог, но схеми нямам. Някой да ги е виждал?!
Kasap, с теб ли...!?Първоначално публикувано от Kasap
Пак се набутах значи, кво ще го правя сега това саньо/ДК22Т/, сигурно гори като змей спрямо тази мидейка, ама така е като не чета тук...Първоначално публикувано от Kaar
ми ще намаилиш волтажа двойно и ще ти харчи двойно по-малко при нужда - минаваш и на акумулатор....Първоначално публикувано от mxkolev