Трафове 220 -> 100 V.
Дано,ще пиша през зимата да ви кажа как е положението.Благодаря ви за мненията
цццццццц! е много бе! deian всички ли са япан!?
или са втора ръка?
понеже чакам моя и докато се разхождам - 2 пъти на ден, заради малката за която е и дайкина - то всеки втори има едни 15 на 15 см кутийки отвън! много бе! да не е по-добре и да съм се набутал!??? по-малко ток ли харчат![]()
eeky, познах ли, че си от Пловдив? Смея да твърдя, че харчат на половина. 100, вместо 220 волта![]()
Но никакъв случай не си се набутал. Факторите за избор на климатик са много, и качеството е един от тях.
4kW на един 100V-тов климатик дали е = 4kW на един 220V-тов климатик? Или е 2 пъти по-малко - от там и икономията...?!
ами де да знам бе хора много са! може да са по други закони от физиката! Kasap явно и в пловдив е така, ама и във варна е същото! ама за мен е късно, вече си поръчах 35-цата! само да знаееееееех!
4kW при COP 6 = 0,66kWПървоначално публикувано от Kaar
4kW при COP 4 = 1kW
Може би оттам е икономията. И моля за извинение - не е 2 пъти по-малко.
ми тя една Midea дето е на 220V, а е с СОР 4,89 ....къде е тази двойната разлика?Първоначално публикувано от Kasap
Тая Мидея май още никой тук не я е виждал, нека видим на каква цена ще е. Освен това COP е много относително понятие. COP при +7° може да се напънат да го изкарат висок, ама какво става надолу един Бог знае...
Манджа с праз... To и при ниски температури могат да го изкарат висок,но я си представи,ако консумацията е паднала наполовина?
COP-a в примера горе е толкова показателен и относителен, колкото и самия относителен смисъл на обяснението с волтове/СОР.
Цената определено няма да е колкото на марковите с този СОР и функции. А какво и как изкарват, е още рано да се гадае и интерпретира - с капилярка ли са, с ЕТРВ ли са..... знае ли някой?! Имам каталог, но схеми нямам. Някой да ги е виждал?!![]()
Kasap, с теб ли...!?Първоначално публикувано от Kasap
Първоначално публикувано от Kaar
Пак се набутах значи, кво ще го правя сега това саньо/ДК22Т/, сигурно гори като змей спрямо тази мидейка, ама така е като не чета тук...
ми ще намаилиш волтажа двойно и ще ти харчи двойно по-малкоПървоначално публикувано от mxkolev
при нужда - минаваш и на акумулатор....