Страница 68 от 171 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

В подкрепа на KonanVarvarina си спомням, че трябваше да избирам между моя и по-скъпия тогава (2007 г) модел. За по-скъпия (не съм сигурен дали съвпада с модела на Конан) модел би беше обяснено, че с дистанционното мога да променя (еднократно при всяко натискане) положението на клапите (за странично насочване на струята), докато при моя това трябва да го правя ръчно. Но за следене и подобни неща никога не е ставало дума. Тогава знаех, че функцията за следене и промяна на посоката на въздушната струя я има само Мицубиши. Явно по-новите модели Дайкин също я притежават.

2.  

3. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    А с другия? Как се е държал?
    Другия също работи добре - всяка вечер го включвам, за да вдигна температурата в стаята за банята на детето. Но откровено казано съм възхитен само от FTXR-a, другия си е плюнка (не знам дали това се дължи на модела или на мощността му). Ако трябва да съжалявам за дадените пари, това е само и единствено за това, че дадох 1500 лв за малкия, а не купих 28-цата FTXR и за другата стая. Добре, че ги изтествах към една година вече и сега съм наясно, че третия, който ми предстои няма да бъде нито подов, нито FTXS. Не съм в час има ли нещо ново, излязло през тази година. Моля за съвет, ако има нови модели.
    Saissais, здравей приятелю, радвам се, че си решил проблема, който те тормози от толкова време.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Нека да не заблуждаваме хората - на някаква степен, стига да не е ауто или тих режим, работи много по-добре, но в никакъв случай както би трябвало да се очаква. Този модел е недоразумение с гръмко име.

п.п. Сега се оглеждам за Уруру или за японска машина.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Даваш ли си машината като втора употреба,а аз ти я сменям с Уруру с доплащане от теб?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

JTRXS е машината

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Просто следващия път знам откъде да си купя истинска машина, работеща нормално дори на ауто вентилатор, а защо не и на тих режим...
    На ауто почти 75% от климатиците се шашкват през повечето време, не знам защо! На не-ауто и не-тих режим са зверове! Обяснението е, че при ауто намалява турбината до минимум и датчика за температурата на входящият (стайният) въздух се мами. Друго решение беше изнасяне на датчика извън климатика - примерно 1 метър под него, за да мери истинската температура. Иначе при слабо движение турбината си излъчва топло, а и топлият въздух седи горе и датчика се обърква и поддържа 2-3С по-ниска, после изведнъж се усети и се втурне да навакса и стават вибрации или просто силна работа и силна струя.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2008

JTRXS изглежда невероятна машина...

Въжможността да заменя моя Дайкин с истинска машина с доплащане звучи примамливо...

10. Тук е от
    Feb 2009

Някой има ли повече инфо за серията Siesta Comfort и по-точно модел ATX25GV. Никъде няма данни за него, само ми казаха, че е по-стария модел на FTX със същите показатели. Като цяло съм доволен от разход и топлоотделяне. В големия студ се усещаха вибрации от компресора в стаята, но след като ми казаха да не ползвам режима Auto на вентилатора нещата знчително се подобриха и май ще се размина с поставяне на тампони...засега.
    Другия минус е, че от време на време вътрешното тяло пуска някакав дразнещ шум, нещо като плякане, не знам как да го опиша - като чукна кутията спира и след известно време пак се появява. Някой ако ми помогне да го реша този проблем с радост ще го почерпя
    До скоро и благодаря

11. Тук е от
    Feb 2009

стаята е 16 м3 , стандартна височина , източно изложение, една външна стена с алуминиева дограма и изолация , вратата често, почти постоянно стои отворена към коридор

DAIKIN FTYN25G/RYN25G 9000 BTU - 850 лева

тази машина добър вариант ли е и има ли някои впечтления от нея

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

стаята е 16 м3 , стандартна височина , източно изложение, една външна стена с алуминиева дограма и изолация , вратата често, почти постоянно стои отворена към коридор

DAIKIN FTYN25G/RYN25G 9000 BTU - 850 лева

тази машина добър вариант ли е и има ли някои впечтления от нея
    По-добре вземи DAIKIN FTYN35/RYN35
    Някой има ли повече инфо за серията Siesta Comfort и по-точно модел ATX25GV
    ATX25GV=FTX25GV

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    По-добре вземи DAIKIN FTYN35/RYN35
    За какво да взема 35-ца , като за 16м2 (написал е 16м3 - вероятно грешка) 25-ца е напълно достатъчна с около 83 Вт/м3 (при стандартна височина 2.65м.)
    Вече бях писал че моя над 0* работи като ON/OFF за 17 м2 помещение ,защото минималното топлотдаване 1300Вт надхвърля нуждите на машината да поддържа 21*.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

zaqza,FTYN25 е хубава on/off машина,но на -15 работи с 35% от отоплителната си мощност и то когато не прави дефрост,защото при тези температури около 20-25% от времето прави дефрост.Затова според мене е по-важно да го стопли и при тези температури,отколкото да очаква да заработи като инвертор/което е ясно че няма как да се случи/.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е вярно.В сервизното има данни за спада на мощността до -10°.Ако интерполираме кривата до -15° се получава 1,5 Квт топлоотдаване,което е над 50% от мощността 2,85 при +6.И времето за дефрост изобщо не може да е 20-25 %.Това значи по 15 мин на час,което е нереално.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Кое е нереално?Да прави по 10 мин.дефрост на 45 мин?Това е нормално.Със спирането преди и след дефроста става 13-15 мин.на всеки 45 мин.Ако този модел държи на -15 повече от 50% от номинала ще е първия конвенционален който го прави.И защо мислиш от Дайкин не са нанесли кривата след -10?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сигурно спира да работи при -11°. Тази програма за дефроста 10/45 да не си я взел от мидеята?Щото аз нямам такива наблюдения.Баш на балдъзата цопнах такъв,че ми е до гъза и ми е лесно да го наблюдавам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе