Този пост е редактиран от KalTi; 13-01-24 в 15:37.
Ново строителство с външна изолация 8 или 10 см, не знам точно. Нямам вътрешна, както и на тавана е само гипскартон без вата или нещо друго. Не знам, като цяло градът е топъл, апартамента е топъл и предходната седмица беше като пролет. Ако сградата е акумулирала някаква топлина и сега да помага...
Днес например е било около 4°, но ясно слънчево време и следобед е бил 5 часа Off, НО жената снощи около 3ч го е намалила на 19° и картината се променя. Преди това, според мен, ще са 3 дефроста
[mention]Deliivanov [/mention] , снощи, мисля че сам предизвиках контролните дефрости на 2ч. Температуритр вчера продължиха да са си около и под 0, с невисока влажност, духаше вятър. До 22:30ч си правеше контролните на около 4ч. Реших да пусна овлажнителя в спалнята, не го бях пускал дълго време. Цяла нощ дефростите бяха точно на 2ч., на съвсем суха пита. Подозирам, че му е повлияла по-високата влажност в стаята...не че виждам някаква логика, ама в тая машина вече нищо не може да ме учуди.
В ONECT-а не ти ли показва влажността вътре и вън?
Аз пак да си изплача мъката..., от петък не може да темперира стаята. Чак толкова големи загуби, не предполагам. Отдавам го на студените дни преди това и след инсталацията. Ако днес и утре не смогне, ще се обаждам. Чак посреднощ слезе и даде някаква икономия - средно 200 вата на час за цялата нощ, задание 21, навън +4,+5 градуса цялата вечер!, в стаята неравномерно по различните ъгли - 20,5 - 23 градуса, сякаш е сто квадрата, а не 13,5 без мебелите. Местих бюра, уплътнявах, тъй като не е измазана дограмата, само пяна, но навсякъде, уви, не.
Дереджето при хола, където за 23-24 квадрата отговаря новата 20zsx, e къде къде. Усеща се топлина, не се чувства влага, бачка си на минимумите, когато може, и така.
Днес и утре, заради по-високите дневни и нощни температури, поетапно увеличавам заданието на перферата, през 0.5, и след като/ако достигне минимума си за съответния разряд, пак вдигам градуса. Така ще продължавам до преди спадането на външните температура. С тях ще намалям до желаната 21.
Поздрави!
Аз бих го пуснал да работи здраво на по-високо задание от ДУ докато не стопли качествено, гонене на минимуми чак в последствие. Защото какъв е смисъла от икономия ако си на студено.Газ до ламарината и това е.Ток чак толкова много няма да платиш, ето например аз с 3 машини + духалка имам последна сметка 125 лева.
Да. Не щадя средства, просто забелязах, че, ако го държа на 24-25 няколко часа, на ауто-фан, няма ефект след това. Powerful си му пускам, впрочем вчера при 4 градуса външна, направи 57 градуса на горното обдухване.
След това обаче, когато намаля градуса, защото все пак трябва да се спи там много намалява скоростта на перката, и ги изпуска градусите. Затова сега пробвам градуално и сякаш, вдигайки градусите, спрямо консумацията на машината -, т.е. когато започва да пада поддържата консумация, вдигам с половинка; след това пак така стоицизъм му е ма*ката
Трябва да се получи.
На подовата мери влажността вътре и вън.
Какви са тези 57 градуса бе?
С какво ги мерите? Множко ми се вижда.
С каква консумация работи като бълва този огън?
Аз си обезшумих дефроста максимално. Най-шумната част при процеса се явява местенето на долната клапа. Изключих го от щепсела на отворена такава. Разглобих го (много бързо и лесно става) и изключих буксата на моторчето. Единствено може да ми се наложи лятото да я включвам, но ще пробвам първо с отворена долна клапа.
Е, нее.Уби мЪ.….
Толкова ли е шумна? На старото тяло не се чува, ама то си е made in Japan де.
Чехите да са се издънили… ?
п.с. Или викаш, като не можеш да му намериш други кусури…