Майтап бе .
Вие пък не ми се впрягайте толкова. И аз съм си "музовир", по нашенски.
Още едно приятно впечатление. Тази нощ външните бяха -1 до -2, като пили и вятър. Няма драма с дефростите, на 4ч. са. Хубавото е, че са и тихи, разработила се е явно вече машината. [emoji16] Между другото, спестил съм неумишлено, че датчик за външна температура си седи заврян от вътрешната страна на ТО. Така че, вятъра няма да му повлияе. [emoji16] Между другото, така заврян, отчита точно колкото си е температурата навън, явно са му завишени стойностите.
Ами то е много сухо времето поне при нас , от понеделник са все отрицателни температурите но нямам нито един дефрост, на 3 те машини 2 хитачита и Панасоник,2 са с мод. Така сложен датчика би трябвало да отчита по малка разлика с тръбния, но и лятото ще отчита по висока може би от реалната.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 12-01-24 в 09:17.
Явно са му завишени стойностите. Накачил съм метеостанции на Хама зад Хевито и Дайкина, за да се обдухват и да отчитат максимално точно. Станцията и датчика на Хевито в много случаи показват еднакви стойности, дори до десета. Така сложен датчика на Дайкина, отчита колкото показват и станциите. Сиреч, отчита точно колкото трябва, независимо от външните температури. Положителното е, че няма ненужни дефрости на 2-3ч., остава си единствено контролния. От него няма бягане.
Тук нощем си пада пид -10 размразяват си от време на време.
Прави впечатление ,че е по шумен дефроста, при тези температури.
Обаче значително вдигнах заданието че сме болни и 22-23 ни е студено. сега всичките са на 25 ичеано казано е доста приятно. Разбира се и тока си се вдигна.
Нормално е дефростът да е по-шумен, когато е при нужда. При нас времето беше сухо и си правеше единствено контролни, на суха пита, които са доста ненатрапчиви. Заданието не съм го пипал, поддържаше си същата температура и на -10гр.
П.п. Това е единствената машина, на която вътрешното тяло не издава никакви звуци по време на дефрост или след него. Няма пукане или звънтящ шум от ламелите, какъвто съм чувал при високостенния модел.
Този пост е редактиран от rosswen; 12-01-24 в 10:55.
Да се включа и аз с малко статистика от последната нощ. Стенна 20Perfera.
14 м2 с отворена врата към коридор 5 м2. Сутринта към 6 ч. беше -4°. Не знам колко е било през нощта. Задание 20° - в помещението 22-23°. В момента навън е 0°
Дефрости, много не мога да му проследя, защото е детска стая и не стоя в нея, но съм присъствал един-два пъти. Приложението Tapo, май не може да ги начертае, както трябва, съдейки по японеца във всекидневната, който го наблюдавам.
П.п. Сега прочетох мнението на Росен. При мен шумовете са точно такива, каквито ги описва, че не са при него.
Този пост е редактиран от Lalito; 12-01-24 в 11:16.
Какво е това приложение Таро?
От смарт контакт Tp-link Tapo P110
А в това приложение tapo 139с-141с ватове ли трябва да е, доста добра консумация
Да, ватове са. Като се сложи английски на телефона показва "w".
Иначе, като консумация, минимуми, дълги On се представя доста добре, за разлика от двата ми японеца, които ми късат нервите в това отношение
Между другото, едното ми Hitachi S28B (от което съм разочарован), се държеше по същият споменат начин при дефрости, като Perfera-та и ги беше подкарало през един час на суха пита. Старите ми (първите два от подписа) не съм ги разбирал, кога го правят. Може би не е само до Daikin. Май, колкото по-нови, толкова по-тегави стават машините