Страница 67 от 126 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1882
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

ми можеше да си стискаме ръцете за малката тошиба ама не каза че не те кефи ..

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Омръзна ми да давам пари по тия климатици вече и да им слугувам. Да беше радиатор - щях да ти го дам.

4. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dimon Виж публикацията
    devmc,
    Слагай четири меки тампона под външното тяло и бученето (треперенето) откъм стената ще изчезне. За тракането се отваря външното тяло , гледа се и се подхожда конкретно към случая! Също така и прословутата решетка.
    вече поръчах тампоните които колегите по-горе ми препоръчаха и ще пиша когато ги монтират техниците , че да не изврякат че съм нарушил гаранционните условия .

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от devmc Виж публикацията
    при подпиране отпред към предната решетка спират тия траканици за момент но после продължават - почвам да мисля че трябва да уплътня предната решетка както един колега по напред ме посъветва
    Вземаш клечки за зъби и почваш да подпъхваш под решетката.
    Така може да провериш бързо дали е от решетката. Ако е от нея клечките ще изкарат до края на отоплителния сезон, пък лятото сложи едно уплътнение.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    да си закупите доста преоразмерени климатици с нагреватели в тавите с оглед начина им на ползване:
    Като гледам моя Дайкин 60GV как замръзва тавата (онзи ден я чистех) и този на комшията 50GV сложен в по-голямо от моето помещения, дето под него всичко е лед, ама в тавата грам няма, все повече се убеждавам че преоразмерените климатици правят проблемите със замръзналите тави.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    ...
    Като гледам моя Дайкин 60GV как замръзва тавата (онзи ден я чистех) и този на комшията 50GV сложен в по-голямо от моето помещения, дето под него всичко е лед, ама в тавата грам няма, все повече се убеждавам че преоразмерените климатици правят проблемите със замръзналите тави.
    Имах две абсолютно еднакви хитачита в две различни помещения. Замръзваше само този, който беше малък за помещението. Другият си работи и до днес добре и никога не замръзва.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не е преоразмерен климатик, който при 0 градуса външна температура прави дефрост на всеки 60-80 минути, при положение че дайкините са климатиците с най-малко събиране на скреж по външния топлообменник в сравнение с други марки климатици.

Проблемът не е преоразмеряването, а недобре измисленият алгоритъм на дефрост и недобре конструираният топлообменник на външното тяло, което води до образуване на лед и задържането му.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Добре де ама 50-ка в 50 м2 защо не замръзва?

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Едва ли е от помещението. В Шумен съм виждал FTX50GV в заведение на два етажа и тавата на външното му е изкривена от замръзването. Виждал съм и в аптека 20 м², нищо му няма.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Едва ли е от помещението. В Шумен съм виждал FTX50GV в заведение на два етажа и тавата на външното му е изкривена от замръзването. Виждал съм и в аптека 20 м², нищо му няма.
    Не само изкривени,има и със спукани топлообменници.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Изкривяване и спукване на топлообменници се появява обикновено след употреба на метателно или огнестрелно оръжие срещу "недискретни" с присъствието си външни тела на клими през зимата, предимно собственост на дебили. При всички останали собственици, проблемът се разрешава технически.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Според мен трупането на лед е следствие от:
    1) преоразмерен климатик
    2) Кофти алгоритъм за дефрост

Тези две неща в комбинация водят до размразявания, при които се отделя малко вода. А малкото вода води до нейното замръзване по пътя.

Климатика на комшията тече като чешма и няма замръзнала тава.
    Моя като го кара яваш-яваш и тавата замръзва - става въпрос за GV-то, подовия няма такива проблеми с тавата.

Живот и здраве лятото като изтече гаранцията на GV-то ще му сложа един нагревател, че фирмата, от която го взех и при която е гаранцията не предлагат нагреватели.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не е от преоразмеряване.Изводите са погрешни.

При мен дайкинът е замръзвал само веднъж.Замръзването беше точно в студената зима 2011/2012 година когато задържа продължително време под нулата.Тогава климатикът работи всички студени дни без да спира дори през нощта, макар и при зададена вътре температура 19 градуса в хола ми.През деня 20/23/25 градуса. Е 24-25 градуса му бяха голяма мъка на този климатик при продължително задържане на външната температура за около 2 седмици под 0 градуса денонощно и затова не мога да кажа, че за онези температури е бил преоразмерен, макар и в зими като тази на 20-22 градуса и външна нула да работи със спиране/почивки, тъй като е затоплил.
    През деня-2 -3 градуса, вечер -7-8, до сутринта -14 -15 градуса.

Точно тогава образува лед, макар и да не е спирал 2 седмици. Тогава ми беше и най-голямата сметка досега зимата. При мен не се стигна до спукване, но имаше доста лед и след като се стопи(от само себе си) когато температурите се вдигнаха трайно, констатирах леко издуване отстрани където е бил леда.Тоест при мен беше малкият дявол.То по-добре, че леко разду ламарината иначе отиваха тръбите за фреона...
    При температури като тази зима се образува малко лед само когато вали сняг и след това леда се разтопява от дефростите.Климатикът ми обаче при зададена температура вътре 20 градуса денонощно и вечер както и събота и неделя 23-25 градуса, когато е на 20 повечето време е "в почивка" като духне на 5-7 минути за по 2 минути.През останалото време-"икономия".През събота и неделя обратното- постоянно работи, освен през нощта след 0.00 часа когато по програматор температурата е 20 градуса-тогава си "почива" за около 9-10 часа.
    И в двата случая не образува лед.

Пукнатите тръби на топлообменници са точно от тази студена зима в Русе.Там имаше и мицубиши илектрици с пукнати тръби точно по данни на vlado1976, а преди него няколко зими друг потребител беше писал за МИлектрик един определен модел за пукнати фреонови тръби на топлообменници.

Сега, на кой какво му се иска е друг въпрос въпрос.Това е "фиидбека"(фактите) от търговци/монтажници/техници които са видели и ремонтирали/заменили такива климатици.

Другото е "бл-бл-бр" на устата или по които аз не си падам.

Причините както казах са 2:
    -недобре направен софтуер за дефрост
    -и най-вече не добре конструирано външно тяло( с недобре направени отводнителни канали дупки за дефроста и тяхното разположение).

П.П. Тази същата студена зима не съм имал проблеми с нито един от двете фуджица(General и Fuji electric), макар и тогава на партера където ми е офисът да бях само аз и термометъра в коридора да показваше 6 градуса...
    Този пост е редактиран от justify; 06-02-14 в 11:50.
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В Плевен от 25.01. е денонощно под 0-та. От -16 до -10 нощем и от -10 до -3 денем. Купчините сняг не се топят въобще и кварталните улици са покрити със сняг. Не рядко има и мъглица. Щом на мен ми замръзнаха изцяло всички улуци (10см. диаметър) правете сметка. Прокапа вода от тавана на входното помещение на къщата, защото покривът над неговата плоча (чисто нов на 3г.) е с много малък наклон на циглите и не може да се оттича водата от замръзналите улуци. От наблюдения доста клими в квартала правят стабилно лед по тави и тела. Има доста кучи марки, но и от Фуджи разновидностите, Хитачи, Панасоник. Най-чисти ми се виждат два Дайкина с огромни външни тела. Под тях е огромен лед. Поне двама от живеещите там съм ги виждал да падат като круши, когато се прибират. Но самите машини са изцяло чисти и колкото пъти съм минал покрай тях не съм чул никакъв шум от тях. Много тихо работят външните им. Колко топлят не мога да кажа.

17. Тук е от
    Aug 2006

времето се постопли и тракането спря . оказахте се прави че вероятно е от леда по тавата . остава да си уплътня само решетките за да не дрънчат когато съм навън (не се чуват вътре иначе)

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

100V.jpg
    Ето типичен калпав дефрост при +8°C, поради липса на мощност. Звуците от туй нещо наподобяват на претоварен електрожен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе