Подовата Перфера има Heat Plus - 30 минутно симулиране на лъчиста топлина , май имитира по някакъв начин NEXURA . NEXURA си я има в продуктовия каталог на Даикин Европа.
Този пост е редактиран от gerhar; 04-01-21 в 22:13.
Има я, ама я няма.Коя година гледаш?
Производствена гама за 2021 на въздух-въздух , вътрешни и външни тела . Дават и кои са спрени от производство . Подовата Перфера и Нексура са една до друга , не че има голямо значение де . Поне за мен .
Е, дано.То и аз скоро няма да вземам друга, но си е хубава машина.
Хубава е спор няма , да не кажем че е най-хбавата , ама цената хич не ми харесва .
Спряна е от предлагане от тази есен . Ако отворите сайта на ММЦ примерно , ще видите , че не се продава.
Нищо, новият подов от по-ниския клас, изглежда обещаващ. Добре са се сетили да го направят, да духа отдолу. Иначе до известна степен се губи смисъл от този тип машина.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не съм съгласен . В студено време и в режим радиант , Нексурата топли като парно.
Направили са нещо средно между стария модел и Нексурата -орязали са му големия размер и топлообменник и са му сложили модерни екстри -гласово, вградено wifi , и стримера (който ме съмнява , че ще работи качествено дълго време). Иначе цената е доста по-приемлива от на Нексурите , които здраво ги бяха надули.
За усетиш истинско лъчисто отопление, трябва излъчващата повърхност да е нагрята до 60 и повече градуса, което за фреонов нагревател в климатик е невъзможно. С две 50 сантиметрови тръбички залепени нескопосано на панела, ефект на парно е пунта мара...
Основното преимущество на подовите дайкини, допринасящо за максимален комфорт на отопление, е центрофуговият вентилатор на вътрешното тяло.
Само че вече и китайците пуснаха модели със същия. На всичко отгоре с по-нисък минимум от дайкин, с по-добър дефрост и на по-ниска цена. Качеството им вероятно е под въпрос, но то като гледам и дайкините дефектират, а в днешно време кой държи уреди за повече от 10 години...
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 05-01-21 в 17:25.
Jack кои са тези китайци с по-добър подов от Дайкин ?
Аз ти казвам от опит на мен какво ми е усещането от Нексурите, някои от които ги ползвам 8ми сезон , пък ти си купи китайските незнам какви са там и им засичай минимумите. Освен това , поне на мен дизайна ми харесва и ме съмнява китайците или някой друг да направят скоро такъв.
Колко им тежи на китайците вътрешното тяло , щото на Нексурата е 22кг -прави си извода за топлообменника.
Никой не говори за усещане на лъчисто-двата алуминиеви панела не се усещат, ако не се залепиш за тях . Само ,че работата на климатика е различна в радиант режимите-вентилатора едвам вее горещ въздух и го разпределя в цялото помещение и на зададени 21-22 прави баня и тн и тн.
Всички сме се греяли на “лъчисто” в даден момент от живота ни и знаем за какво иде реч! отиди на някой с нексури на гости -може да се изненадаш приятно!
Мисълта ми беше, че ако дайкин при новите модели са махнали тази глупост(за мен е глупост), даже по-добре.