... Не е твоя работа да го търсиш, нали е гаранционна машината?
... Не е твоя работа да го търсиш, нали е гаранционна машината?
Е как разбра, че цялото моторче е виновно???Първоначално публикувано от kik 85
ето тук има упътване за твоя дайкин -разгледай го.
Ако е гаранционна- действай си фирмата.Тяхна работа и отговорност е.
Каква е разликата между RXS35G2V1B и RXS35F2V1B,параметрите еднакви ли са?
Параметрите са еднакви. G е произведено 2010, F e 2007. Ако можеш си вземи J, тазгодишните външни тела са супер.![]()
Взел съм го ве4е тези дни ще е монтажа,ама се притесних да не съм се набутал нещо като пише G.Мерси за бързия отг.
Браво, добър избор. Сигурно си взел подова 35-ца? Те всичките им вътрешни тела са F, чак се чудя откъде имат толкова запаси.![]()
На вътрешните явно тази буква не указва годината.На моята 25 ца е F а на стикера отстрани годината е 2011.А външното е J.
Да подова 35 -ца съм си взел,ще видим тези дни как ще е след монтажа.Ще замести една Мидея 12 така 4е ще усетя разликата веднага.А тези компресори Суинг здрави ли са?
Да, прав си. Сега погледнах. На 35-цата ми, която взех миналата година пише 2007, а на 25-цата, която сложих преди месец-два пише 2011. И двете са "F". На кашона пак си пишеше "Made in Japan".Първоначално публикувано от kokovi4
Аз не разбирам от компресори, но определено са много тихи дори и при ниски температури. Щом ги продават в най-богатите държави значи са Ок. Голяма сила са.Първоначално публикувано от necata2
Как са цените на Дайкин тази година? Струва ми се,че има значително увелечение или бъркам![]()
Добър избор си направил, особено в сравнение с МИДЕЯ-та, сравнение не може изобщо да става.Компресорите са си патент на ДАЙКИН и са добри.
И аз сложих подова 25ца - много ме кефи .
dsmt - 1750 лв с монтажа е добра цена смятам . Преди 2 години и половина като ги гледах бяха по-скъпи и без монтаж включен .
Гледам по сайтовете 1800 лв.Миналата година когато си взех "злополучния" Дайкин мисля,че беше 1650...трябва да погледна фактурата..Между другото,ще съм благодарен ако някой посетител на форума ми подскаже,къде в Сливен или Ст Загора продават подовостенния Дайкин,но с истинско външно тяло,не със Сиеста.
Миналата година 25-цата беше 1500 лева, 35-цата беше 1740 лева без монтаж. Сега цените са съответно 1630 и 1960 без монтаж. Много му вдигнаха цената на 35-цата, сигурно ще си остана само с един. Навсякъде продават климатиците с истински външни тела, но понеже сме в България, трябва да си отваряме очите. Някъде имаше и комбинирано вътрешно FVXS с външно от серия Комфорт (RX) на по-ниска цена, което не ги оправдава де.
От вчера Дайкин FVXS35FV1B замени Мидея 12 msg.Значи нямам думи за Дайкина а пък за сравнение между двата дума неможе да става,не че Мидейката не топлеше,но реших да пробвам нещо по-така.От 24 часа работи на 22 градуса и неможеш да разбереш работи ли или не докато не идеш пред него,Мидейката беше на 24-25 и не правише такъв комфорт.Неме бърка ,че имал висом минимум(1.4)и за малко работи на ОН-ОФтолкова плавно и нежно се включва, че неможеш по никакъв начин да го усетиш.Сега да ви попитам,на каква скорос си даржите вентилатора,(на Мидеята ми беше на Хай,че по икономично)Клапата я слагам почти хоризонтално,Вътре има 4 копченца които са на ОФ и немога га разбера как даги настроя и за какво са.Качвам и снимка от телефона.
![]()