... Не е твоя работа да го търсиш, нали е гаранционна машината?
... Не е твоя работа да го търсиш, нали е гаранционна машината?
Е как разбра, че цялото моторче е виновно???Първоначално публикувано от kik 85
ето тук има упътване за твоя дайкин -разгледай го.
Ако е гаранционна- действай си фирмата.Тяхна работа и отговорност е.
Каква е разликата между RXS35G2V1B и RXS35F2V1B,параметрите еднакви ли са?
Параметрите са еднакви. G е произведено 2010, F e 2007. Ако можеш си вземи J, тазгодишните външни тела са супер.
Взел съм го ве4е тези дни ще е монтажа,ама се притесних да не съм се набутал нещо като пише G.Мерси за бързия отг.
Браво, добър избор. Сигурно си взел подова 35-ца? Те всичките им вътрешни тела са F, чак се чудя откъде имат толкова запаси.
На вътрешните явно тази буква не указва годината.На моята 25 ца е F а на стикера отстрани годината е 2011.А външното е J.
Да подова 35 -ца съм си взел,ще видим тези дни как ще е след монтажа.Ще замести една Мидея 12 така 4е ще усетя разликата веднага.А тези компресори Суинг здрави ли са?
Да, прав си. Сега погледнах. На 35-цата ми, която взех миналата година пише 2007, а на 25-цата, която сложих преди месец-два пише 2011. И двете са "F". На кашона пак си пишеше "Made in Japan".Първоначално публикувано от kokovi4
Аз не разбирам от компресори, но определено са много тихи дори и при ниски температури. Щом ги продават в най-богатите държави значи са Ок. Голяма сила са.Първоначално публикувано от necata2
Как са цените на Дайкин тази година? Струва ми се,че има значително увелечение или бъркам
Добър избор си направил, особено в сравнение с МИДЕЯ-та, сравнение не може изобщо да става.Компресорите са си патент на ДАЙКИН и са добри.
И аз сложих подова 25ца - много ме кефи .
dsmt - 1750 лв с монтажа е добра цена смятам . Преди 2 години и половина като ги гледах бяха по-скъпи и без монтаж включен .
Гледам по сайтовете 1800 лв.Миналата година когато си взех "злополучния" Дайкин мисля,че беше 1650...трябва да погледна фактурата..Между другото,ще съм благодарен ако някой посетител на форума ми подскаже,къде в Сливен или Ст Загора продават подовостенния Дайкин,но с истинско външно тяло,не със Сиеста.
Миналата година 25-цата беше 1500 лева, 35-цата беше 1740 лева без монтаж. Сега цените са съответно 1630 и 1960 без монтаж. Много му вдигнаха цената на 35-цата, сигурно ще си остана само с един. Навсякъде продават климатиците с истински външни тела, но понеже сме в България, трябва да си отваряме очите. Някъде имаше и комбинирано вътрешно FVXS с външно от серия Комфорт (RX) на по-ниска цена, което не ги оправдава де.
От вчера Дайкин FVXS35FV1B замени Мидея 12 msg.Значи нямам думи за Дайкина а пък за сравнение между двата дума неможе да става,не че Мидейката не топлеше,но реших да пробвам нещо по-така.От 24 часа работи на 22 градуса и неможеш да разбереш работи ли или не докато не идеш пред него,Мидейката беше на 24-25 и не правише такъв комфорт.Неме бърка ,че имал висом минимум(1.4)и за малко работи на ОН-ОФтолкова плавно и нежно се включва, че неможеш по никакъв начин да го усетиш.Сега да ви попитам,на каква скорос си даржите вентилатора,(на Мидеята ми беше на Хай,че по икономично)Клапата я слагам почти хоризонтално,Вътре има 4 копченца които са на ОФ и немога га разбера как даги настроя и за какво са.Качвам и снимка от телефона.