Ако зимите са като последните в 90% от времето ще работят машинките доста комфортно, проблема е при истински зими с 1-2 месеца с отрицателни температури каквито е имало преди, особенно в Северна България, но едва ли вече ще има. 1-2 седмици в годината че прави по често дефрости не е проблем.
Като съм се заглеждал в графиките и през изминалите зими дефростите не са на 4 а на четори часа и половина. А честите дефрости при висока влажност, не са по чести от дефростите при другите ми марки.
Хм... не знам само какви са тези дефрости на час под задание 23 при Делииванов.
Дали са променяли нещо в R серията..... Росене, дано да нямаш този късмет.
Тази нощ при нас пак беше под нулата. Имало е пак дефрости, но под всички машини е сухо.
Следователно всички дефрости от всички машини при мен са били ненужни.
Ко да прайш.
Не е до R серията, според мен. Такива случаи съм чел и за N серията. Като глвдам обозначенията на външните, са една камара разновидности. Явно е до късмет с дефростите, като при Премиума на Хеви.
То точно проблема идва при около 0 та . При по студено нещата са по добре.
Ама ако ще е такова с по 1 седмица зима все тая, разбира се това до някъде обезсмисля скъпия хаедуер.
Щрпеници по 600 лв колкот искаш.
Сравнението на подов Дайкин с нещо за 600лв е ….хм.…разбира се това до някъде обезсмисля скъпия хаедуер.
Щрпеници по 600 лв колкот искаш.…
Що не продадеш единия и си лепни на стената една шестотинлевка - с разликата ще и плащаш тока Х години.
Въпроса е принципен, иначе кеф цена няма, аз лично до голяма степен робувам на мотото "не сме достаръчно богати за да си купуваме ефтини неща!" и се целя някъде над средата.
Но е факт, че за цената на една подова 12 ка човек може да купи 4 цепеняка и ще му останат и за монтажа(не че го препоръчвам)
Извинявам се ,че разводних иначе така приятнат тема.
Въпросът е, че и 10 цепеняка да взвмеш, комфортът и всичко останало пак няма да е като на хубавата машина. Все едно да кажеш, по-добре да купя 30 Жигули, вместо Мерцедес S-класа. Все ще си е Жигули.
На много от климатиците, дори не толкова евтини, он/офф сигурно им е по-шумен от дефроста на вашите Дайкини.
Ще помоля да се придържате към темата.
[mention]Deliivanov [/mention] , как е положението с дефростите? Вчера цял ден бене 3-4гр, с много влага и дъжд валя. Още преди да си легна, датчика на външното тяло показваше 3.5гр., според приложението. На моя хубавец, като му затворя вратата, си изключва от време на време и не вдига над 1-ва степен. Иначе, преди това работеше и на 2-ра (low).
Този пост е редактиран от rosswen; 17-03-23 в 08:42.
Росене ти кажи твоя как е с дефростите.
На Делииванов ги знаем вече, че започват и трите да дефростват под 3,5 градуса, което според мен си е дефект и на трите му машини.
Ако и при теб е имало дефрости на +3 дефекта може и да се окаже ефект на R серията.
Ами при мен нищо не се случва за сега. За това питам колегата. Между другото моят работи точно като твоя, според графиките, които си качил. Тръгва от 100W някъде, поработва така, плавно качва до 180-190W, работи и на тях известно време и влиза в офф. Това при външни около 2-3гр. Поддържа около 23.5гр.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-03-23 в 13:21.