Принудителен дефрост, мисля че имаха и Тошиба Дайсейкай. Доколкото си спомням, си имаше отделен бутон на ДУ. Относно контролния дефрост, ясна е логиката и че е вид превенция, но предпочитам да го няма.
Принудителен дефрост, мисля че имаха и Тошиба Дайсейкай. Доколкото си спомням, си имаше отделен бутон на ДУ. Относно контролния дефрост, ясна е логиката и че е вид превенция, но предпочитам да го няма.
6 тица поне няма такъв бутон.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Това че няма специален бутон, не означава, че няма ръчно размразяване. Ето за Дайсекай 9 : "In AUTO or Heat mode, pass SET button and hold for 5 seconds. When this function activate, DF will be shown on display."
контролните дефрости са напълно излишни ,водят до преразход на ток и дискомфорт .. Хитака откакто съм го моднал размразява по 3-4 пъти на зима ( тази зима май само 2 пъти ,но то нямаше и зима )
Росене, как е дефроста?
Тази нощ при нас имаше условия. Сутринта като станах имаше голяма слана. Външната -2 влажноостта около 80%.
Довечера като се прибера ще видя записите от всичките машини и ще ги споделя.
Тук стига 1-2 нощи до +1гр. Под 0-та не е падало. Тази сутрин беше +2гр. Не съм усетил нищо. Дори свалих с половин градус, че много жега, стана 24гр. Като захладнее държи малко по-високи градуси.
При мен под 3.5 градуса почнаха дефростите, не сум слухтял ,но не е имало на 1 час със сигурност.
Е то си се чува ако си под климатика или ако в стаята е тихо. В смисъл шума е съизмерим с това някой да пусне вода в банята(съседно помещение) около 15 20 сек е по интензивно после към 7мата минута се усеща как се форсира вуншното тяло да вдигне налягането.
Всъщност съм го хващал, че ката направи Офф понякога пак отваря клапана,дори без дефрост, можеби е свързано с циркулацията на масло.
Нищо не съм чул, а климатика е съвсем безшумен. Над 1-ва степен не е качвал.
3.5 градуса отчита сензора на климатика отвън и се виждат в приложението.Нямам друг стациониран навън перманентно.
Практиката показва че температурата на сензора на климатика е 1-1.5 градуса по висока от реалната тъй като е близо до прозореца и стаяра си излъчва малко или много топлина.
Но сензора покаже ли 3.5 следва дефрост след определено време, Факт е, че 3те машини си правят първият дефрост през няколко минути разлика по между си и всеки следващ върви пак така ( При еднакви задания).
,но снощи не е имало някви странни почасови размръзявания, поне докато гледах тв в хола не съм хващал.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 13-03-23 в 15:33.
Не, че те насърчавам, ама аз бих пробвал да бодна датчика за външна температура вътре, зад топлообменника.
Интересна работа!
Моя чуква първия дефрост когато отчеъе 0 градуса.
На FTXM-R температурите с десети и ли ги показва? Щото при мен са на кръгъл градус.