Screenshot_20230313_160403_ONECTA - Daikin.jpg
Сензора отзад "свободно висящ" ли е при теб.
Screenshot_20230313_160403_ONECTA - Daikin.jpg
Сензора отзад "свободно висящ" ли е при теб.
При мен вече е съвсем свободно висящ. Беше закрепен към решетката, но аз я махнах.
Ето ги моите хубавци които имат интеграция в ХА.
Външна температура според датчика на Дайкина:
Външна според датчика на Шелито:
Дайкина един дефрост за нощта. Това преди 7:00 не е дефрост а развъртане. Вижда са, че няма ОФФ. В 6:40 ми звъни алармата, ставам и отварям вратата на спалнята.
МХИто в Хола. Това в 4:10 е било дефрост, въпреки, че е развъртял само до 595 вата.
МХИто в детската. Няма нищо за коментиране. Четири ясно изразени дефроста.
МЕ то във всекидневната което топли стаята, коридора и банята. Получил е утринно опикаване при положение, че до 3:45 е работил на минимума си
Предполагам датчика му мери с 1-1.5 градуса повече защото е почнал дефростите когато датчика на Шелито е отчел -1,5
Де да имаха и другите марки дефроста на Дайсейкай...Далеч съм от мисълта, че е имало смисъл от тия дефрости. На Дайсейкая пък други неща му куцат и те така. Пълно щастие няма.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-03-23 в 19:21.
Мен за дефростите ми е през оная работа.
Ама за дръвчетата ме е яд. Всичко замина
Кайсия от дърво не съм късал от 6-7 години поне.
Колега супер ти е комсумацията, моята върви 200 250 вата на приложение , снощи беше малко по студено при нас и предвид, че приложението закръгля , бих каАл че ми е съизмерима консумацията от 0до 6.
Много благодаря за подробните данни,отдавна исках да сравня с някой, изглежда не са ми толко ужасни топлозагубите ( е поне около 0 лата).
- - - - - - - - - -
Няма ли да е по добре да се набута между ламелите?
Така пък може изобщо да не се сети да дефроства. На моя консумацията варира 80-190W, когато работи. Поддържа близо 24гр в 14.5м2.
Имай предвид, че в момента помещенията са загряти. През деня е доста топло и вечер климатиците си кретат на минимум и поддържат акумулираната температура.
Като задуржи 3-4 дни около нулата без слънце графиката се променя.
графиките на Дайкина и на МЕ-то имам предвид.
При МХИ-тата графиката е бетон. Все така изглежда. Там само стайната температура се мени. При по студено се доближава до заданието, при по топло препържва с доста. Ама... карай.
Здраве да е.
И на моето МХИ е бетон, заковал е 150W и не мърда от тях. Стените вече са топли, Дайкина бачка он/офф и само около минимум. Душка тока в тия условия. Монтиран е на външната южна стена и слънцето я напича добре.
абе не е това причината за честите дефрости ,недейте го чопли .. той тоя датчик първото което е най вероятно изобщо не участва в дефрост алгоритъма ,за да прави дефрости на час под нулата .
Нецата беше писал преди време, относно кой датчик отговаря за дефроста. Спомена, че при професионалната серия, чийто наследник реално се пада Перферата, датчика отговорен за дефростите е този на изходната тръба на компресора. Беше си моднал Боб-а, но си е играл със съпротивленията, защото набива грешка. Та тия гимнастики на гаранционна машина, не си е работа. Най-безболезнено е с пъхането на датчика.
Иначе и тази нощ външните са били 2-3гр. Като станах беше 3гр. Слава богу, не съм усетил нищо да се случва.
Този пост е редактиран от rosswen; 14-03-23 в 10:16.
Имаше по други теми писано че помага лекуването на този датчик. Можеби има значение и това къде е монтирано външното, тяло дали е под прозорец където датчика мери една идея по висока температура заради топлозагубите или някъде където мери по коректно външната Т на въздуха влизащ в питата.
Абе оставете машинките да си дефростват.
Мен по един два дефроста на нощ не ме бъркат. Както се вижда, има и по лоши случаи.