Спалнята е най-трудното помещение за избор на климатик.
Спалнята е най-трудното помещение за избор на климатик.
Почти съм се решил единия Кайсай оне+ (този в спалнята) да го сменя на лято с някоя наистина тиха и луксозна машина. Другият няма да го пипам. Много се чудя дали да отпусна джоба за подов модел от Дайкин (за подовите от други марки няма много отзиви) или стенен Mitsubishi Heavy SRK/SRC ZS-W Premium. Сякаш психически все още не мога да се прежаля за голямата разлика в парите между добрите подови и стенните. Колегата по професия ccankov73 ми е светлия пример (парно с котел на газ и хубави модели подови климатици), но за съжаление съм по-ниско във финансовата стълбица и подобни разходи не са ми много комфортни като усещане, дори и да разполагам със средствата.
Аз от две седмици ползвам ZS-W Premium(7-ца) в спалня 12 кв. и съм много доволен,машината е напълно незабележима(при положение че и аз имам частичен проблем с въпросното потракване на втулка) а в комфорта спрямо парното на газ (което съм ползвал 6 години ) не виждам разлика, но комфорта е нещо строго индивидуално и всеки сам трябва да реши.
Това, което си мислят някои потребители, че и евтините и по-скъпите модели клими са все "климатици" май не е точно така. Специално комфорта имам предвид. Да, може да има издънки и при скъпите модели, но при "цепениците" си важи изцяло правилото, че получаваш точно това, за което си плащаш и няма как да си надскочат нивото. Пиша го това от позицията на нормален човек без някакви комплекси.
При климатиците е същото като при колите. Има и Мерцедес, има и Дачия. Както има Мерцедес А класа, има и S класа. Не разбирам хората, които плюят и омаловажават нещо, само защото не могат да си го позволят или им е скъпо. Все едно аз да храня Порше или Ролс Ройс, защото не мога да си ги позволя.
Този пост е редактиран от bobivg; 07-02-23 в 07:33.
Хайде дойде и моя ред. Вече споделям спалнята си с една много приятна и нежна...25-ца FVXM-R. Напълно изпълнява очакванията ми за сега, дори ги надминава. Ако някой иска да попита нещо по-конкретно съм на разположение. Не ми се пишат фермани. Единствен "недостатък" при мен се явява надвишаване на заданието. Това има своите причини, монтиран е на възможно най-студеното място в стаята и може да се каже, че засмукания въздух е винаги по-хладен. Ще помоля за помощ тук.
Търсих из ръководствата и темите, но не открих, възможна ли е корекция на градусите на ДУ?
Със здраве да си я използваш....
Нали и аз искам подов, но гледайки горната снимка при мен всички подобни места за монтаж са заети от радиаторите на локалното парно.
Я снимай дистанционното.
Ако е като на стенната перфера пробвай по метода от другата тема. На моя го на правих на -1.
Лошото е, че е малко разхвърляна информацията ползвах напътствия от две теми май. Набих се в едни сервизни менюта и сега не мога да вляза пак там за да си го върна както си беше.
Честито за стилната машинка.
Със здраве да си я ползваш, да не се чупи, и по малко дни с минусови температури, че с тези дефрости на 30 минути........
И да ти напомня, че все пак е Климатик. Имай по-малки очаквания пук ако ги надхвърли..... берекет.
Машината е уникална! Страхотен комфорт и тишина. Ще ме прощавате, любители на парното (и аз 22г съм бил на парно), ама радиатора ще ви стопли пода и краката така, когато ми цъфнат налъмите! А при мен подът е студен, отдолу е необитаемо и изолация на пода нямам.
комшията отдолу е на газ и има бебе ... искаш ли да си мерим температурите на пода :D
Откога ти разправям , ама ти Росс неверни
VanDan, слагаш радиатор 33, по-къс, играчка е ама…
Същото е дистанционното с изключение на копчетата за управление на клапите естествено.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ml#post1051527
Хубаво, че стана въпрос и намерих темата със сервизното меню.
Ще си върна заводските настройки.
- - - - - - - - - -
Сега видях, че си писал под снимките.
На мен студения под в спалнята ми е най малкия проблем.
За разлика от ушите, краката ни са под юргана.
Радвам се, че ти харесва машината. Дано ти се запази удоволствието и под нулата. Имам предвид, да не си попаднал на някоя бройка с чести дефрости. Явно при стенните се наблюдават единични случаи.
Ще видим при теб как ще е.