Страница 16 от 41 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Абе аз няколко пъти казвам, че ако приемем софта за работещ коректно, датчиците за изправни и т.н., освен за вентилатор, няма за какво друго да се хванем, но май никой не ме слуша.

Разгледайте отново измисления алгоритъм. Вярно, на конкретния модел може да не е същия, но със сигурност ще е подобна изгъзица.
    Кое от условията може да бъде изпълнено, според вас? Освен за лош топлообмен или датчик на външния ТО на неподходящо място, аз за друго не се сещам.

Е, сещам се - бъгав софт, но той е непоправим и освен да се локализира експериментално чрез отхвърлянето на горните две предположения, друго не може да се направи.

Някой ако има по-добра идея, сега е момента да я сподели.

2.  

3. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

.......................Когато са изпълнени с капилярка

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ами в сервизното дават , че вентилатора на външното тяло се командва от инвертор . Следователно трябва да е с променливи обороти. Аз поне не съм го хващал да се върти с много ниски или мн. високи обороти. По-скоро са константни. Някои фирми които предлагат този климатик казват , че е с занижени параметри понеже е с малък топлообменник . Е не е чак толкова малък , като се има предвид , че е и двоен - двуредов.

Имам надежда в едни джъмпери J1...5 . J5 e за засилен дефрост контрол , за другите няма никаква информация . Даже и електрическа схема няма в сервизното. При сложен J5 - дават стандартен дефрост - не знам за тях какво значи стандартен - да не би да е на време при Т<0 , а при резнат джъмпер - засилен контрол ( усъвършенстван) . Но тъй като климатика е в гаранция не ми се полага да пипам , макар че не мога да го търпя при минусови температури.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

@dimon, нужно ли е да ти обяснявам, че при нужда от евентуален ремонт, просто ще върнеш джъмпера където си е бил и техниците няма да усетят измамата?

Не се излагай - мести го веднага и казвай какъв е резултата.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от no one
    @dimon, нужно ли е да ти обяснявам, че при нужда от евентуален ремонт, просто ще върнеш джъмпера където си е бил и техниците няма да усетят измамата?

Не се излагай - мести го веднага и казвай какъв е резултата.
    Не се мести , бе човек . Мостче е и трябва да се клъцне с клещи и после да се пойне с тинол - няма как да не си личи ...Предтави си резистор запоен на платка с метализирани отвори - само че е проводник с дължина 5 мм .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297325692[/time]_________________________________________________

Не мога да разбера само аз ли във форума имам такъв климатик с такъв проблем ...или други не са забелязали .

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

как е монтирано външното тяло - вали ли го сняг или да не е на много ветровито място и да го навява.
    питам защото и моето е навън от терасата и си размразява по време, и постоянно е обскрежено и си има калпаче от сняг.
    а наскоро гледах една центова листа от северните страни хората продаваха къщички за климатици направени от дърво за да могат да паснат на дървените им къщи. после погледнах и инсталационното ръководство - дадено е че не би трпбвало външното да го вали сняг и вода и повече се държи на тези отстояния от ъгъл/стена отстрани на външното тяло.
    на мен винаги ми е било смешно да гледам как народа прави къщички за климатици от поликарбон но може и да са прави какво ще кажете?

има ли подобрение с климата?

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Те и моите машини - ТОШО и ХИТАЧИ-то са на вятъра и снега, ама никога не размразяват на 30 минути, независимо от условията.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Те и моите машини - ТОШО и ХИТАЧИ-то са на вятъра и снега, ама никога не размразяват на 30 минути, независимо от условията.
    твоите може да са по-назавет от тази на димон

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

М,м на завет, поставени са на къщата от двете страни, точно където се образуват тунелите със съседните къщи.И двата тунела са в посока север-юг, като вятъра и снега блъскат по тях цяла зима.Нещо са объркали тотално дефроста на този модел на ДАЙКИН при температури между 0 и -5, ми се струва, ама ДАЙКИН никога няма да си признаят.Доста хора вече се оплакаха.

12. Тук е от
    Dec 2009

И аз имам климатици Daikin FTXS25G2V1B-2 броя.Единия е монтиран в спалнята през 2008г.Другия миналата година есента в детската. Вратите са отворени на целия апартамент и се отоплява всичко 3 стаи.От октомври месец са вкл.Този в спалнята никакъв проблем.Работи си перфектно и не се размразява като не е нужно.Вчера работи цял ден и цяла нощ без да се размразява.темпаратура -5 някъде.В Шумен.Но този в детската работи около половин час и размразяване.И така цял ден.По едно време захапа и работеше без да се размразява но за малко.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298708640[/time]_________________________________________________

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298709720[/time]_________________________________________________

сега забелязах че външните тела са различни
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298709960[/time]_________________________________________________

На този дето работи без проблем е RXS25G3V1B ,а на този дето се размразява преа 28 мин е ARXS25G3V1B. Явно в това е проблема . Различни външни тела.Защо е така?Ако някой знае как да се оправи този проблем да пише.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

ЕЕЕ ми че то ARXS е външно тяло на серия Confort която се води по-ниска. RXS е външно тяло на серия Professional. Накарай фирмата да ти го смени, защото FTXS25G върви с външно тяло RXS25G, освен това ARXS е по-евтино, а предполагам че са те цакали на нормалната цена.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

преди малко идва този дето ми го поставя и му сложи някакво съпротивление на датчика за външната темпаратура
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298716560[/time]_________________________________________________

сега ще видим как ще се държи
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298718982[/time]_________________________________________________

ARXS25G3V1B e правени за италия и испания. Така поне ми обясняваха.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

А ти как се държиш - като прецакан испанец или италианец...?Набутали са ти старата серия външно тяло...Тъжно.Не са комплект - работят ,но не са за тази машина...ще ти обяснят да не се притесняваш и че всичко е окей...ама разликата си я усетил вече...по слабо е старото тяло и по шумно.Сори ...има си тема по случая...с Атаро и дистрибуторите им...прочети във форума.

17. Тук е от
    Dec 2009

Чета из форума и попаднах на тема за разликата между външните тела ARXS-G и RXS-G,че били еднакви.Аз от две години имам дайкин FTXS25G2V1B с външно тяло RXS25G3V1B.Работи перфектно.миналата година реших да си взема същия климатик.Доставиха ми го с външно тяло ARXS25G3V1B (на което пише сиеста и го видях чак сега като чета из форума че се казват така).Обаче климатика с външно тяло сиеста прави чакмаци.работи 28 мин и се размразява по 14 мин и така постоянно.Стария ми климатик работи без грешка.И стигам до извода че явно двете външни тела са различни. А че казвали че са еднакви. Явно не е така.При еднакви условия и двета са почти едно до друго. Днес направиха една манипулация да видим дали ще се оправи.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298722019[/time]_________________________________________________

Аз се държа като прецакан българин.Живеем в България.Което е много тъжно. И иди си търси правата.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

biro, научи най-после кои модели са Комфорт и кои Профешанал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 41 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе