Страница 17 от 41 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    biro, научи най-после кои модели са Комфорт и кои Профешанал.
    ATXS така наречената сиеста определено не е профешънъл ако това искаш да кажеш.

2.  

3. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Здравей, dimon.
    Имам същия климатик, същия модел, от края на лятото миналата година.
    Сега зимата, при Т под нулата, се държи по същия начин като твоя. Размразява на всеки 28 минути. Целият процес на дефроста трае около 7-8 минути /от спиране+размразяване, до тръгване отново, включително/.
    Днес го бях настроил на 21-22 градуса. Навън е -3, -4. Вътре не можеше да вдигне повече от 19,5.
    Помещението е около 17 м2. Няма изолация, но съм среден апартамент. Навсякъде около мен живеят хора. Единствения проблем да не стопля достатъчно, е именно твърде честия дефрост. В дни, когато не го прави, вътре спокойно си вдига градусите, които съм задал.
    Пробвал съм различни комбинации.
    Днес също пробвах, но нищо. Беше почнало да ми писва. Добре, че днес най-после седнах и потърсих из нета дали е нормално да се държи така климатика цяла зима вече - при това Daikin. Така попаднах на темата тук и я изчетох на един дъх.
    Пробвах така както е на 21 градуса, да променям режима на Ауто, после на тих режим /с борчето и луната/ - резултата е все същия. На 28 минути дефрост и вътре не може да вдигне повече от 19 и малко градуса. Вдигнах градусите на 23-24 - пак същото.
    Тогава ми хрумна да включа функцията ECONO... и... о чудо... вече трети цикъл дефроства на 42 минути - от само себе си, нищо друго не съм пипал /датчици и т.н./. Градусите, които съм задал са 21 и вътре вече почти са достигнати - 20,8 , поради по-продължителната работа на климатика да отоплява, вместо постоянно да размразява. Определено тук става дума за софтуерен бъг... /възможно е действително да е свързан със степените на перката/, при това САМО за този модел.

Пробвай да видим как ще е при теб и пиши после. Изглежда софтуера има зададени параметри при EKONO цикъла на дефрост от 28 да става на около 42 минути, независимо от оборотите на външното тяло. Ако не друго, поне е временно решение.
    Сега мисля да пробвам със задаване на по-висок градус.
    Иначе климатика работи много тихо и в това отношение съм много доволен, най-доброто което съм виждал до сега. Като охлаждане също беше перфектен.
    Само това често /и ненужно/ размразяване ме притеснява и дали това ми вдига твърде много разхода на ток... /не съм правил измервания досега/.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не ми става ясно как така климатика не може да вдигне повече от 19 градуса. Все пак 7 минути не са толкова много. Това говори, че загубите са прекалено големи или климатик не се държи непрекъснато включен. Има същия с много добра изолация.

5. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Не ми става ясно как така климатика не може да вдигне повече от 19 градуса. Все пак 7 минути не са толкова много. Това говори, че загубите са прекалено големи или климатик не се държи непрекъснато включен. Има същия с много добра изолация.
    Здравей, колега.
    Климатика не го спирам 24 ч. Стаята по принцип изстива трудно.
    Проблема е, че не може да вдигне зададените градуси понеже размразява твърде на често /на 28 минути/. Тъкмо наближи 20 и започва дефрост. Така температурата се върти около 19,5.
    Сега при въпросния режим Econo започна да размразява на около 40 минути, като времето за дефрост се увеличи с две минути. Но поне сега успява да поддържа 21 градуса.
    Загуби няма откъде да има. Стаята е постоянно затворена. Може да няма изолация, но от всички краища живеят хора. Имам предвид, че не е "зимник" - И без климатик тука си е близо 17 градуса при сегашните климатични условия /-2,-3 външна t/.
    На колко минути ти размразява твоят климатик в момента?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Аз климатика в момента го държа на 18 градуса и като реша увеличавам градусите. Новата температура се достига много бързо. При даикин имаш и копче powerfull. Добре е да се ползва при промяна на температурата. Не съм забелязал да размразява много често, но определено е по-добър климатика от 9LGC.

7. Тук е от
    Dec 2009

Аз направих замервания. При затоплена стая за подържане харчи 500-550w на час.При размразяване харчи 600-650w на час. Климатика с външно тяло RXS25G3V1B харчи 400-430w на час. Това е при еднакви условия.Навън окло -5, вътре 23 градуса.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nkn_76
    При затоплена стая за подържане харчи 500-550w на час.При размразяване харчи 600-650w на час.
    Това е интересно наблюдение. При моите клими, дефроста не се отразява на консумацията.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Колко хора още трябва да влязат, да напишат едни и същи впечатления от FTX-J (25 и 35) серията, за да стане ясно, че освен ако не са здраво преоразмерени, тези модели НЕ стават за основно отопление?!?
    И не, не са по-добри от 9LGC.
    shener84 одобрява това.

11. Тук е от
    Dec 2009

Аз ги замерих за да видя като работи 28 мин и 14 размразява постоянно така какъв разход има климатика. И явно така няма никакъв смисъл че е икономичен.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

към jon :

При мен с FTX-J-то започваше дефрост под +0.5 и надолу на всеки 28 мин . Пробвал съм и в еконо режим - все тая . Единствено не дефростваше при малка скорост на вътр. вентилатор (1) и градуси над 26- 27 . Аз проблема го реших по друг начин . Договорих се с фирмата доставчик да си доплатя за по-скъпия модел FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B и им върнах FTX-a. Набутах се още малко и така . Ми не ставаше ! Беше добър за положителни температури. При минусите направо ме побъркваше този дефрост .
    Колеги , които се занимават с климатици обаче твърдят , че може да се увеличи много времето за дефрост , ако се увеличи съпротивлението на датчика на външната температура ( околната) . Т.е. да му се казва , че е по-студено навън . Мисля , че в софтуера е зададено около нулата примерно от +2 до -3 да прави честите дефрости . Абе трябва да се пробва .
    Ако искаш практически съвет кое да измениш пиши ми на лични .

п.п. По принцип в сервиз мануалите и на двата FTXS и FTX условията за изпълнение на дефрост са абсолютно същите .

13. Тук е от
    Dec 2009

моят климатик е FTXS25G2V1B. Но проблема идва явно от външното тяло ,което е ARXS25G3V1B.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Колко хора още трябва да влязат, да напишат едни и същи впечатления от FTX-J (25 и 35) серията, за да стане ясно, че освен ако не са здраво преоразмерени, тези модели НЕ стават за основно отопление?!?
    И не, не са по-добри от 9LGC.
    Е, ти пък се засягаш.Мнението на доктора се базира единствено на на блюдението на неговите климатици FTX и LGC и то при много добра изолация.Ами тези които нямат неговата изолация какво да правят?
    Имам познат преди 2 месеца купи за изцяло северна стая -17 кв. м. 12 ЛГЦ и досега единствено е казал, че външното тяло е по-шумно от дайкина в хола му FTXS35G, но дотпли добре и цитирам:"духа горещ вятър".Преди да купи ме попита, че се колебае между 12 ЛГЦ и дайкин FTX25JV, казах му, че може да има проблем с дайкина-често размразява.Той ми каза, че иска мощен климатик, тъй каато с духалка НЕО 2кв трудно се стопля стаята.Е сега е доволен и дори сподели, че oтваря вратата към остъклена тераса.Това едва ли щеше да е възможно дори с 35-цата на дайкин от тази серия(JV).
    Силните климатици на дайкин в FTX серията завършват на GV след числото указващо мощността му.

Който иска нека да си рискува с JV моделите, аз не бих рискувал особено като имам предвид, че съм топлолюбив дзвер

16. Тук е от
    Sep 2010

Навън вали снежец,0гр. е,FTX25JV отоплява 12кв.м. ,зададени 21 ,вентилатор на АВТО размразява на 40 мин. за 8мин. засечено по часовник.Стаята е на последния етаж,2външни стени,без изолация.На метър и половина от тялото t=25гр. ,в най-отдалечената точка точно 21гр.Мисля,че няма от какво да съм недоволен...Нощем на 19гр. при същите условия дефроста е на повече,и то доста повече от час! ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Правилно ти е оразмерен (малка ти е стаята). И пак е много този дефрост, ако беше с голямо външно (разбирай FTXS-G/RXS-G) щеше да дефроства много по-рядко и да работи много по-икономично и щеше да минеш с 20-ца.

18. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Днес за целия ден климатика ми е размразявал само 2 пъти!
    Температурата е около 0. При тази t /и нагоре/ климатика бачка перфектно. Задал съм 20, вътре е 21 градуса и само ги поддържа, без изобщо да се мъчи. Изключва често.
    Вечер свалям на 19, също няма проблем.
    Проблемите идват когато температурата падне под -1 и надолу. Тогава почва този досаден дефрост през 28 минути.
    Намерих му цаката, като в такъв момент му давам тих режим и избирам ECONO. Дефроста преминава в режим през 42 минути и всичко е OK. Успява да поддържа градусите около 21, което мен чудесно ме устройва.
    Вечер намалям градусите на 19 и дефроста става много нарядко /не го усещам изобщо/.

При не много точно оразмеряване или твърде лоша изолация, незнам какво ще е положението. Там предполагам и на 40 минути дефрост ще е твърде често, за да се поддържат нормални градуси. Но пък в такова помещение, каквато и да е марката на климатика, все тая.

Dimon, като си видя новата сметка за тока, ще реша дали да ти пиша на лични... Миналата не беше толкова фрапираща, ама и не се беше задържал много студ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 41 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе