Страница 6 от 41 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Здр.Малко информация относно FTX.
    Външна температура -6гр.18.18мин.вечерта-София.
    Зададена темп.-24гр.18.30 спира за дефрост.18.42 старт.Вентилатор-4 степен.
    Включена функция-еконо.Достигната темп.23.5гр.
    Спря за дефрост в 19.43.Стартира в 19.58часа.Темп.в стаятя 22.5гр.
    При новото стартиране промених малко настройките-спрях еконо ф-цията,намалих темп.на 23гр.,вентилатор-4 степен.
    Спря в 21.22 часа.Това е от мен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Благодаря за наблюденията ! Мисля , че при (-6) е напълно нормално да спира през час , дори и по-често . Тогава изстива външното тяло и компа си "мисли" , че се е обледенила питата.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    По-куц модел на ДАЙКИН от FTX..J май не се е виждал.Жалко за марката.
    Еди, ти прочете ли поста на Джулиян? Забрави ли за множеството оплаквания от LGC серията на Фуджицу? Двете серии са в пряка конкуренция на двете марки, защото са им най-евтините и са с малки топлообменнци. Но от твоите уста лоша дума за Фуджицу няма да излезе, докато за Дайкин са изобилни. Ожали вече марката.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Това за 28-мата минута го видях на 34-страница на сървайс мануала побликуван на предната страница.

Вярно е че е едно от условията за старт на дефроста, но дугите са:
    1. климата да е в режим на отопление.
    2. компресора да е бачкал поне 6 минути.
    3. това за 28 минути
    4. температурите на околната среда и външния топлообменик /няма градуси написани за това съм пуснал и първата картинка по-горе от по-стар модел е но поне има написани как се смятат МОЖЕ БИ нещата/

така че мнението на димон за скороста на вътрешната перка ми се връзва - може да влиза по-топъл фреон или каквото е там обратно и да топли външната пита и така да не се стига до дефрост.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Еди, ти прочете ли поста на Джулиян? Забрави ли за множеството оплаквания от LGC серията на Фуджицу? Двете серии са в пряка конкуренция на двете марки, защото са им най-евтините и са с малки топлообменнци. Но от твоите уста лоша дума за Фуджицу няма да излезе, докато за Дайкин са изобилни. Ожали вече марката.
    Не ме разбра, казвам, че това е най-куция модел на ДАЙКИН, не го сравнявам с другите марки.Всички производители си имат куци модели и напоследък като гледам, новите модели и на ДАЙКИН и на ФУДЖИЦУ са на по-ниско ниво от старите им.Вече и двете марки са на едно ниво-за криворазбрани икономии си развалят името.Дано пред 2011 година нещата се оправят с новите модели, защото ще си загубят европейските клиенти.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не са толкова лоши Даикина и Фуджито. Ясно е, че има по добри модели, но и по-скъпи. LGC-тата и FTX са доста масови климатици и е нормално да има и недоволни.И двата модела с купуват като топъл хляб. Аз първо бях решил да слагам Фуджи 12LGC, но нямаше в БГ. Така и не го дочаках и сложих малко по скъпия FTX35. Сега има и LGC и FTX вместо само LGC и наблюдавам как работят. Има забележки и към двата. Към даикина, товам че клапата визически може да духа вертикално надолу, но от дистанционното неможе да се настрои. При LGC-то пък може да работи на някаква минимална мощност, а вентилатора едва да се върти. Така COP-а е лош, което се вижда и от характеристиките му. Другото дразнещо на ЛГЦ-то е, че си мести клапата както той си иска и не се съобразява с моята команда. Това най-вече за охлаждане е проблем. В общи линии има повече претенции къкм ЛГЦ-то, като най добрата му страна е, че е по-тих от даикин-а на нащен режим, но тогава духа съвсем слабо, което пак влошава СОР-а.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не са чак толкова лоши, но са по-лоши от по-старите модели и на двата производителя от същия клас машини.LCC например е по-добра машина от LGC, според мен за това спор няма.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Мен лично Fujitsu-то много ме дразни с евтиния си вид на вътрешното тяло ( евтино бяло PVC), невъзможността страничните клапи да си стоят на мястото ( винаги се връщат в първоначалното) , странен звук на вентилатора ( все едно стърже) . При Дайкина всичко е изчистено , стилно . При него не ми харесва виенето на вентилатора - все едно се чуват звука на мотора на турбината ( може да е звук от завихряне) , но това тепърва ще го разбирам . Най - дразнещото е дефроста , над който сега съм насочил мисъл .

Всъщност засега мисля да изместя влизането в дефрост с 3 градуса по-ниско от това което е в момента . С корекция на датчика на топлообменника . Става много елементарно , пресметнал съм коригиращия резистор , просто трябва да намеря малко време да се покатеря на терасата .

11. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Забравих да ти кажа -относно тръбният прът ми е изолиран освен с изолация и бандаж,и върху тях има алуминиева лента.Не мога да кажа с точност дали има по-голям ефект от това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Мога ли да дам едно предположение за Дайкина, относно дефроста? Сигурно е доста елементарно, но аз не съм специалист.
    Забелязах една "зависимост" - мисля, че има пряко отношение вентилатора <=> дефроста. Когато клкматика е работил определено време съвсем спокойно (може 1 час, може и 30 мин), на ауто, изведнъж вдига оборотите, примерно на 3 степен, така върти около 3-4 минути и изключва за дефрост. Всеки път няколко минути, и то различен интервал, може да е 1, но може и да са до 5 минути) преди дефрост вдига скоростта на вентилатора.
    Та аз си мисля, че инженерите са си решили проблема по доста лесен начин - просто са задали определен брой оборота (примерно няколкостотин хиляди, е като ги достигне - хоп, дефрост). Така се получава и ако ръчно вдигна скоростта на вентилатора на 4 степен и следва доста бърз принудителен дефрост.
    Звучи ми елементарно, но аз така виждам нещата

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от svetlik
    Мога ли да дам едно предположение за Дайкина, относно дефроста? Сигурно е доста елементарно, но аз не съм специалист.
    Забелязах една "зависимост" - мисля, че има пряко отношение вентилатора <=> дефроста. Когато клкматика е работил определено време съвсем спокойно (може 1 час, може и 30 мин), на ауто, изведнъж вдига оборотите, примерно на 3 степен, така върти около 3-4 минути и изключва за дефрост. Всеки път няколко минути, и то различен интервал, може да е 1, но може и да са до 5 минути) преди дефрост вдига скоростта на вентилатора.
    Та аз си мисля, че инженерите са си решили проблема по доста лесен начин - просто са задали определен брой оборота (примерно няколкостотин хиляди, е като ги достигне - хоп, дефрост). Така се получава и ако ръчно вдигна скоростта на вентилатора на 4 степен и следва доста бърз принудителен дефрост.
    Звучи ми елементарно, но аз така виждам нещата
    еее така немците са пращали фау2 до лондон тук надали е само това.
    Като цяло си прав обаче спорд графиката вентилатора на вътрешното тяло се спира 450 пулса или 80 сек /не знам кое е правилно/ след началото на дефроста и се пуска 450 пулса /70-100 секунди/ преди края му. Вземат се и различни времена и температури спрямо модела.

И аз не съм спец - от 4 дена го гледам моя хубавец какво прави.

14.  

15. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

А дали не е липса на фреонец

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от ya
    А дали не е липса на фреонец
    Да бе , на всички все фреонец им липсва ... То и на мен ми липсваше , ама кат сложиха - същия курец ...Даже взе да съска повече при дефрост...
    Фреона е последното нещо което може да е проблема ...

17. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Не от там се почва на всеки 1000бр. има по един проблем, 50- 100 грама няма да попречат, е ако дойде мнго(ама едва ли) трудно се вадят после в течна фаза ама не е невъзможно.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Стопли се навън ! Време е за Дайкин !

Приятно прекарване в комфортна обстановка без чести дефрости !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 41 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе